اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951019217145763

واردات تیلاپیا تهدیدی برای بازار قزل‌آلای ایرانی

کد: 13951019217145763

https://goo.gl/eIYLHb

، تهران , (اخبار رسمی): سازمان شیلات به جای حمایت از تولیدکنندگان اقدام به واردات تیلاپیا در بازار کرده و این محصول سهم عمده‌ای از بازار قزل آلا را به خود اختصاص داده است.

واردات تیلاپیا تهدیدی برای بازار قزل‌آلای ایرانی

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران، آرش نبی‌زاده مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اشاره به اینکه افزایش تعرفه تاثیر چندانی در کاهش واردات تیلا پیا ندارد، اظهار داشت: طی سال‌های اخیر، سازمان شیلات اقدامات مناسبی در راستای فرهنگ سازی مصرف ماهی به عمل نیاورده که این امر در کنار افزایش ظرفیت تولید مشکلاتی در فروش ایجاد کرده است. 

وی با اشاره به اینکه امکان رقابت با تولید کنندگان چینی وجود ندارد، افزود: در کشور ما به دلایل متعددی قیمت تمام شده بالا‌تر از قیمت جهانی است که در صورت بالا رفتن قیمت قزل الا، مصرف کنندگان اقدام به خرید تیلاپیا می‌کنند که در‌‌نهایت این امر ناتوانی در رقابت و حذف شدن تولید کنندگان از چرخه تولید را به همراه دارد. 

نبی‌زاده ادامه داد: سازمان شیلات به جای حمایت از تولیدکنندگان اقدام به واردات تیلاپیا در بازار کرده که با این وجود تیلا پیا سهم عمده‌ای از بازار قزل آلا را به خود اختصاص داده است. 

مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه نرخ پایین ماهی تیلاپیا افراد بسیاری را به سمت خود کشانده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و رکود حاکم بر بازار، افراد به سبب تفاوت قیمت قزل آلا با تیلاپیا تمایل بیشتری به خرید این محصول دارند. 

گفتنی است که نرخ فیله هر کیلو قزل آلا ۲۴ الی ۲۵ هزار تومان و تیلا پیا ۱۶ الی ۱۷ هزار تومان است. 

نبی‌زاده با اشاره به اینکه ابزار تعرفه نمی‌تواند راه حل مناسبی برای کاهش واردات تیلا پیا باشد، بیان کرد: افزایش تعرفه واردات تیلا پیا موجب می‌شود که واردکنندگان به سبب سود بالای حاصل از آن از راه‌های دیگر مانند مناطق آزاد و قاچاق اقدام به واردات نمایند از این رو تنها ممنوعیت عرضه محصول در فروشگاه‌ها راه حل اساسی در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخل است. 

وی با اشاره به دیگر مشکلات پیش روی تولیدکنندگان گفت: سازمان محیط زیست اجازه تولید این ماهی در مزارع پرورشی داخلی را نمی‌دهد که در‌‌نهایت این امر منجر به واردات و تولید قاچاق این محصول می‌شود که انتظار می‌رود سازمان محیط زیست نسبت به این امر واقع بینانه‌تر عمل کند تا امکان رقابت با سایر رقبا وجود داشته باشد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان شیلات ایران

بهره برداری از سواحل جنوبی دریای خرز به صورت اجاره ای - سالانه از سال 1219 شمسی ( زمان سلطنت محمد شاه قاجار) آغاز شد. این نظام حقوقی در بهره برداری به مدت 80 سال تا 1299 شمسی ادامه داشته است. تا زمان محمد شاه, حاکمان هر منطقه به میل خود رودخانه ها و دریا را به اتباع روسیه اجاره می دادند. اما از سال 1215 هجری شمسی این اختیار با فرمان محمد شاه لغو شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]