، تهران , (اخبار رسمی): هرگونه اظهار و امضای ناآگاهانه در اداره مالیات، ممکن است خسارات سنگینی در پی داشته باشد. چگونه از خسارات جبرانناپذیر جلوگیری کرد؟ جهت جلوگیری از خسارات جبرانناپذیر و پیشبینی نشده، قبل از هر اقدامی باید یک جلسه مشاوره رایگان داشت.

مالیات بر ارث چیست؟ میزان مالیات بر ارث چقدر است؟ مالیات بر ارث ملک مسکونی چقدر است؟ وکیل مالیاتی خوب چه کمکی میتواند بکند؟ پاسخ تمام این پرسشها، در این مقاله خواهد بود.
اگر شخصی، یکی از عزیزان و بستگان خود را از دست داده باشد، با مطالعه مطلب ادامه میتواند مراحل دریافت ارثیه خود را قدم به قدم بداند.
مراحل انجام کار چگونه است؟
مرحله اول: در صورتی که یکی از عزیزان شخصی فوت کرده است، اولین اقدام اخذ انحصار وراثت است که برای انجام آن باید فرم مخصوص مربوطه را (که به امضای ۳ نفر شاهد نیاز دارد) با حضور در یکی از دفاتر اسناد رسمی تکمیل کرده و دفترخانه آن را گواهی کرد و با ضمیمه سایر مدارک به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و مراحل آن را طی کرده و یا انجام آن را به وکلای مالیاتی فراز بسپارد.
در صورتی که شخصی بخواهد خودش این کار را انجام دهد میتواند فرم استشهادیه فوقالذکر را به صورت رایگان پر کرد. انجام این مرحله از کار حدود دو ماه زمان نیاز دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوان با مشاوران مالیاتی فراز تماس گرفت. مشاوره رایگان با یک وکیل مالیاتی خوب میتواند منافع زیادی برای شخص داشته باشد.
مرحله دوم: اقدام بعدی اخذ مفاصاحساب مالیات بر ارث خواهد بود.
پس از آن که گواهی انحصار وراثت صادر شد و شخص آن را دریافت کرد باید نسبت به اخذ مفاصاحساب مالیات بر ارثِ کلیه داراییهای متوفی اعم از زمین، خانه، باغ، آپارتمان، املاک تجاری و صنعتی، انواع سهام شرکتها، کلیه حسابهای بانکی، اتومبیل و … اقدام کرده و مالیات آن را پرداخت. این مرحله نیز نزدیک به دو ماه یا بیشتر زمان میبرد.
این مرحله تخصصی بوده و چنانچه شخصی خودش به انجام این کار مبادرت میورزد، موکدا توصیه میشود که حتما با یک کارشناس مالیاتی مشاوره کرده یا با کارشناسان گروه مالیاتی فراز حداقل یک جلسه مشاوره رایگان داشته باشد.
میزان مالیات بر ارث در سال ۱۳۹۸ چقدر است؟ مالیات بر ارث چند درصد است؟
میزان و درصد مالیات بر ارث به عواملی از قبیل نسبت وراث با متوفی، نوع داراییهای به جا مانده از متوفی و همچنین تاریخ فوت او بستگی دارد. قبل از اینکه به بررسی هر یک از این عوامل پرداخته شود لازم است با معنی برخی از اصطلاحات قانونی آشنا شد.
در ادامه به تعریف وراثت طبقه اول، دوم و سوم پرداخته شده و توضیح داده شده که چرا تاریخ فوت بر میزان مالیات بر ارث موثر است.
طبقه بندی وراث
وراث از نظر ماده ۱۸ قانون مالیاتهای مستقیم به سه طبقه تقسیم میشوند:
۱- وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولادِ اولاد
۲- وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها
۳- وراث طبقه سوم که عبارتند از: عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها
تغییر قانون از سال ۹۵
از ابتدای فروردین سال ۱۳۹۵ قوانین مالیات بر ارث دچار تحولات عمده و چشمگیری شد. در صورتی که فوت متوفی مربوط به سال ۱۳۹۴ یا قبل از آن باشد مالیات اموال او طبق قانون قبلی و چنانچه تاریخ فوت در سال ۱۳۹۵ و بعد از آن باشد مالیات اموال او طبق قانون جدید محاسبه خواهد شد.
جهت جلوگیری از خسارات جبرانناپذیر و پیشبینی نشده، قبل از هر اقدامی یک جلسه مشاوره رایگان با مشاوران مالیاتی فراز داشت. مطمئنا با مشاوره رایگان چیزی از دست نخواهد رفت.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت faraztax.com مراجعه کنند..
### پایان خبر رسمی