، تهران , (اخبار رسمی): جدیداً مشاهده شده صدور مجوز برای موسسات خیریه در کشور به صورت پراکنده صادر میشود. ضروری است که دستورالعملی در مورد نحوه جمعآوری کمکهای مردمی توسط این موسسات تصویب شود و فعالیت آنها ضابطهمند شود و تحتنظارت دستورالعملها باشد.
جدیداً مشاهده شده صدور مجوز برای موسسات خیریه در کشور به صورت پراکنده صادر میشود. به غیر از سازمان بهزیستی، وزارت کشور و نیروی انتظامی نیز به بهانههای مختلف مجوز فعالیت این موسسات را صادر میکنند که این اقدام نظارت بر آنها را دشوار میکند.
به نظر می رسد، راه حل مشکل اعطای مجوز موسسات خیریه این است که وزارت کشور تنها مجوز ان جی اوهایی که مربوط به خودش است را صادر کند و صدور مجوز موسسات خیریه به سازمان بهزیستی سپرده شود، این سازمان میتواند بر روی آنها نظارت بهتری داشته باشد. در حال حاضر 28 هزار موسسه خیریه در کشور مجوز دریافت کردهاند که با اعمال نظارت سازمان بهزیستی دست کم میتوان روشهای دریافتهای پول این موسسات را مورد بازبینی قرار داد.
ضروری است تا دستورالعملی در مورد نحوه جمع آوری کمکهای مردمی توسط این موسسات تصویب شود و فعالیت آنها ضابطهمند شود و تحت نظارت دستورالعملها باشد.
در فرآیند جذب مشارکتهای مردمی این خود مردم هستند که از طریق مراکز مردم نهاد، موسسات خیریه، مراکز غیرانتفاعی که توسط خود آنها اداره میشود این کمکها را جذب میکنند. شرکتهای سرمایهگذاری که از موهبتهای جامعه بهرهمند میشوند باید در خدمت به جامعه احساس مسولیت کنند برای مثال شرکتهای خودروسازی که سالی 20 هزار کشته و خانواده بیسرپرست تحویل جامعه میدهند باید نسبت به مسولیت اجتماعیشان ترغیب شوند و آن را بپذیرند.
این در حالی ست که افرادی که توانمندی مالی دارند و دارای منابع اقتصادی و مالی هستند در راستای مسئولیت اجتماعی علاقهمند به کمک به افراد نیازمند هستند. این شرکتها و افراد خیر امروزه با مشکلی بزرگ مواجه شدهاند آن هم فقدان نظارت بر موسسات خیریه و تشکلهایی که به نام کمک به مردم وجه قابل توجهی را جمعآوری میکنند اما نظارت مستمری بر عملکرد مالی آنها صورت نمیگیرد. این شرایط به شکلی در میان خیران عدم اطمینان ایجاد کرده که اخیرا مشاهده میشود خیران و نیکوکاران شخصا اقدام به پرداخت هزینه به نیازمندان میکنند که این عمل میتواند مشکلاتی را ایجاد کرده و شان افراد نیازمند رعایت نشود. در صورتی که اگر با نظارت و کنترل، کمکها و منابع مالی و کمکهای مردمی در موسسهای توانمند جمعآوری شود آنها با در اختیار داشتن امکانات علمی و عملی هم امکان مدیریت صحیح منابع مالی را دارند و هم به حفظ شان افراد نیازمند توجه میکنند. ضمن اینکه با مدیریت صحیح توانمندان امروز میتوانند خیران و نیکوکاران آینده باشند.
### پایان خبر رسمی