، تهران , (اخبار رسمی): درمان فیستول با روش VAAFT راهکار نوینی است که مزیتهای بسیاری داشته و بدون عوارض است. اما در مقایسه این روشها با یکدیگر باید گفته شود تنها روش قطعی و بیبازگشت درمان فیستول با لیزر است.

امروزه متدهایی مانند درمان فیستول با روشVAAFT رایجتر است.اما در مقایسه این روشها با یکدیگر باید گفته شود تنها روش درمان قطعی و بیبازگشت فیستول انجام لیزردرمانی است که با کمترین میزان آسیب همراه است
درمان فیستول با روش VAAFT
فیستول مقعدی نوعی از بیماریهای ناحیه مقعد است که به شدت مزمن و عفونی است. این بیماری در واقع ایجاد مسیری است که یک طرف آن به روده و طرف دیگر به روی پوست راه دارد. این بیماری نیازمند درمان سریع و قطعی است. زیرا که در غیر این صورت فیستول پیشرفت کرده و عفونت گسترش مییابد. راهکارهای مختلفی برای درمان این بیماری پیش بینی شده است اما هر یک از این روشها مزیتها و معایبی نسبت به یکدیگر دارند که لازم است بیماران قبل از انجام از آنها آگاهی یابند.
درمان فیستول در گذشته توسط عمل جراحی صورت میگرفت، این روش افزون بر اینکه همراه با دردسرهای بسیاری بود امکان عود مجدد بیماری نیز وجود داشت. اما امروزه متدهایی مانند درمان فیستول با روش VAAFT رایجتر است. اما در مقایسه این روشها با یکدیگر باید گفته شود تنها روش درمان قطعی و بی بازگشت فیستول انجام لیزر درمانی است که با کمترین میزان آسیب و بدون درد و خونریزی بیماری را درمان میکند. بهتراست قبل از انجام هر روش درمانی با پزشک خود مشورت کرد تا بهترین نتیجه را از درمان کسب کرد.
مزایای درمان فیستول با روش VAAFT نسبت به عمل جراحی سنتی
قبل از مقایسه این روش با عمل جراحی سنتی به شرح مختصری در مورد روش VAAFT پرداخته میشود: این روش درمان فیستول راهکار نوینی است که مزیتهای بسیاری داشته و بدون عوارض است. درمان فیستول با روش VAAFT عمر کمتری در مقایسه با لیزر دارد و به تازگی وارد کشور شده است اما درمان فیستول با لیزر همچنان قطعیترین و بهترین روش است. زیرا امکان عود مجدد بیماری وجود ندارد. قبل از انجام این روش بیهوشی موضعی یا بی حسی تزریق میشود.
VAAFT با استفاده از وسیلهای به نام فیستولوسکوپ صورت میگیرد که پزشک توسط آن میتواند بافت داخل زخم را ببیند و مسیر داخلی فیستول را ببندد. استفاده از این وسیله در برخی از موارد برای تشخیص صحیح بیماری نیز کاربرد دارد. برای درمان ابتدا بافتهای مرده را از بین میبرند و داخل مسیر فیستول را شستشو میدهند، در مرحلهی بعد مسیر داخلی فیستول که احتمالاً به روده راه دارد، بسته خواهد شد. در نتیجه عفونتهای روده به سطح پوست راه پیدا نکرده و بیماری درمان میشود.
درمان فیستول با روش VAAFT مزیتهای بسیاری در مقایسه با روش جراحی سنتی دارا است که به شرح زیر است:
- روش سنتی با استفاده از تیغ جراحی انجام میگیرد و خونریزی بسیاری را به بیمار تحمیل میکند، اما این روش بدون استفاده از تیغ است و خونریزی ندارد. زیرا این روش کم تهاجمی است و نیازی به باز کردن زخم ندارد.
- مهمترین مزیت درمان فیستول با روش VAAFT عدم آسیب به عضله اسفنکتر خارجی در نتیجه پیشگیری از بی اختیاری مدفوع زیرا که روش سنتی جراحی معمولاً همراه با بریدن قسمتی از عضله اسفنکتر است.
- برای انجام این روش هزینهای کمتر نسبت به جراحی سنتی پرداخت میشود.
- VAAFT نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشته و بیمار میتواند ساعتی پس از انجام عمل به خانه بازگردد، در حالی که روش جراحی سنتی نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.
- این روش بدون ایجاد زخم است، پس نیازی به پانسمان نیز نخواهد بود.
- برتری دیگر این روش عدم ایجاد نازیبایی بر روی پوست است زیرا زخمی روی پوست ایجاد نمیکنند.
- این روش امکان عود بسیار کمتری در مقایسه با جراحی سنتی دارد.
- VAAFT همراه با بی حسی صورت میگیرد و نیازی به تحمل عوارض بی هوشی ندارد.
- این روش درد کمتری در بیمار تحمیل میکند.
- انجام VAAFT دوره نقاهت کوتاه مدتی داشته و موجب میشود فرد بتواند به سرعت به زندگی عادی خود بازگردد. در حالی که روش جراحی موجب میشود بیمار برای چندین هفته در خانه بماند و استراحت کند.
مراقبتهای بعد از درمان با روش VAAFT
رعایت مراقبتهای لازم پس از انجام روشهای درمانی به خصوص VAAFT بسیار حائز اهمیت است زیرا که بی شک بر روی نتیجه درمانی تاثیر خواهد داشت و افزون بر سرعت بخشیدن به درمان از عود مجدد بیماری پیشگیری خواهد کرد. برخی از روشهای مراقبت از خود بعد انجام VAAFT به این شرح است:
- مصرف غذاهای ملین و حاوی فیبر بالا برای پیشگیری از یبوست و وارد آوردن فشار زیاد به مقعد
- مصرف کافی میوهها و سبزیجات
- نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در طول روز
- اجتناب از غذاهای سرخ کرده با ادویه زیاد
- رعایت حداکثری بهداشت مقعد برای پیشگیری از عفونت
- استفاده از حمام سیتز یا لگن آب گرم 2 الی 3 بار در روز به مدت 20 دقیقه
- پرهیز جدی از رابطه جنسی مقعدی و وارد آوردن فشار زیاد به مقعد
- پرهیز از استعمال سیگار و الکل
- خشک کردن مقعد پس از هر اجابت مزاج
### پایان خبر رسمی