کد: 139909254814515276

 روابط‌عمومی دیجیتال چیست و نیاز به چه مهارت‌هایی دارد؟

روابط عمومی دیجیتال و روابط‌عمومی سنتی؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها

کد: 139909254814515276

https://bit.ly/3nHAfV0

، تهران , (اخبار رسمی): در این مطلب می‌خواهیم  روابط‌عمومی دیجیتال را تعریف کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که چه استراتژی‌ای می‌تواند ما را در این حوزه به موفقیت برساند؟

روابط عمومی دیجیتال و روابط‌عمومی سنتی؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها
شباهت‌ها و تفاوت‌های روابط‌عمومی دیحیتال و سنتی

روابط‌عمومی دیجیتال با ایجاد فضایی پویا، مونولوگ‌ها (ارتباط یک‌سویه با مخاطب) را به دیالوگ (ارتباط دوسویه با مخاطب) تبدیل کرده و از این طریق با مخاطبان و مشتریان مستقیماً ارتباط برقرار می‌کند.

در این مطلب می‌خواهیم  روابط‌عمومی دیجیتال را تعریف کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که چه استراتژی‌ای می‌تواند ما را در این حوزه به موفقیت برساند؟

امروزه ساختار و وظایف روابط‌عمومی تغییر کرده ‌است. حالا دیگر وظیفه یک کارشناس روابط‌عمومی، فقط برقراری ارتباط با رسانه‌ها، انتشار اخبار سازمان در مطبوعات و خبرگزاری‌ها و تهیه بولتن‌ روزانه نیست. روابط‌عمومی دیجیتال ترکیبی است از روابط‌عمومی سنتی، بازاریابی محتوایی و مدیریت و تسلط بر رسانه‌های اجتماعی. حالا دیگر بزرگان عرصه روابط‌عمومی، با قالب‌های سنتی خداحافظی کرده‌اند و بر قطار روابط‌عمومی دیجیتال سوار شده‌اند، قطاری که به سرعت یک فضاپیما در حال حرکت است.

Digital Public Relations یا روابط‌عمومی دیجیتال با ایجاد فضایی پویا، مونولوگ‌ها (ارتباط یک سویه با مخاطب) را به دیالوگ (ارتباط دو سویه با مخاطب) تبدیل کرده و از این طریق با مخاطبان و مشتریان مستقیماً ارتباط برقرار می‌کند. در این رویکرد، اخبار و اطلاعات، مستقیم و سریع به مخاطبان می‌رسد و توسط آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود. مدیران سازمان‌ها و مالکان کسب‌وکارها هم در روابط‌عمومی دیجیتال، وظیفه پایش شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها و مراقبت از شهرت و اعتبار برند را بر عهده دارند.

تفاوت روابط عمومی دیجیتال و سنتی چیست؟

روابط عمومی سنتی به محموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که سعی دارد مخاطبان هدفش را از طریق رسانه‌های سنتی (مانند روزنامه، تلویزیون و یا رادیو) درگیر کند. در روابط عمومی، روزنامه‌نگاران و خبرنگاران، وظیفه انتقال پیام را برعهده دارند.

اما با رشد استفاده و مشارکت کاربران در فضای مجازی، تقریبا تمام کسب‌و‌کار‌ها هم یک سایت و صفحه در شبکه‌های اجتماعی مختلف راه‌اندازی کرده‌اند تا به صورت مجازی هم حضور داشته باشند. حضور در این فضا قواعد خودش را دارد و روش روابط عمومی هم به روابط عمومی دیجیتال تغییر کرده است. در روابط عمومی دیجیتال، تمرکز بر رسانه‌های مجازی است و فعالیت‌هایی که قبلا در رسانه‌های غیردیحیتال انجام می‌شد، حالا در رسانه‌های دیجیتال انجام می‌شود.

اگر قبلا خبرها را از کانال روزنامه‌ها و رسانه‌های جمعی منتشر می‌کردند، حالا ابتدا در سایت و شبکه‌های اجتماعی و سپس توسط افراد تاثیرگذار حوزه فعالیت منتشر می‌کنند. امروزه رسانه‌های مجازی جای رسانه‌های چاپی و حتی رادیو و تلویزیون را گرفته‌اند و تبلیغات در آن‌ها به مراتب بازدهی بالاتری دارد. با این تغییرات، مهارت‌ها و نخصص‌هایی به وطایف یک کارشناس روابط‌عمومی اضافه شده است که قبلا جزو شرح وظایف او به شمار نمی‌آمد. مهارت‌هایی در زمینه‌ی بازاریابی دیجیتال، مانند تولید محتوا، مدیریت سایت و شبکه‌های اجتماعی، سئو، مدیریت کمپین‌ها و پایش و رصد شبکه‌های اجتماعی.

چه استراتژی‌ای می‌تواند ما را در این حوزه به موفقیت برساند؟

همیشه یکی از مهم‌ترین اهداف هر برندی از به کارگیری روابط‌عمومی دیجیتال (Digital PR)، افزایش حضور آنلاین و آگاهی‌بخشی در مورد برند است. روابط‌عمومی دیجیتال از طریق ایجاد رابطه با نویسندگان محتوا و خبرنویسان، سعی می‌کند تا محتواهایی را منتشر کند تا از طریق آن‌ها دسترسی مخاطبان به برند را افزایش دهد. علاوه بر آن، از برند صیانت کند و با هدف افزایش اعتماد عمومی نسبت به برند، فعالیت‌هایی انجام دهد، مثلا به کامنت‌ها و پست‌ها درباره برند را به موقع ببیند و پاسخ مناسب دهد، محتواهایی متناسب با هویت برند و پرسونای مخاطبان منتشر کند، با هدف نزدیک‌تر شدن ارتباط برند با مخاطبانش، کمپین‌های تبلیغاتی ویژه‌ای را برگزار کند.

برای موفقیت در حوزه روابط‌عمومی دیجیتال، داشتن مهارت‌های زیر ضروری است:

1- تولید محتوا:

موفقیت در فضای دیجیتال، نیازمند حضور در شبکه‌های اجتماعی است و فعالیت در این فضا قواعدی دارد که لازم است پیش از شروع هر فعالیتی، آن‌ها را بلد باشید. در شبکه‌های اجتماعی شما با مخاطبان‌تان گفت‌وگو می‌کنید، بنابراین باید نحوه‌ی گفت‌وگو با آن‌ها را بلد باشید و با لحن مناسب با آن‌ها صحبت کنید.

همچنین باید اخبار برند یا کسب‌وکارتان را به‌طور جذاب به گوش مخاطبان برسانید تا با افزایش تاثیرگذاری، در ذهن‌ آن‌ها ماندگارش کنید. روند تولید و  انتشار محتوا با تعیین هدف شروع می‌شود و پس از تولید محتوا در شبکه‌ی اجتماعی مناسب منتشر می‌شود. شما می‌توانید محتوای تولیدشده را با رویکرد بازاریابی محتوایی خودتان، با هدف‌های مختلف بارها و بارها در کانال‌های مختلف به اشتراک بگذارید.

در برنامه بازاریابی محتوا، شما همچنین می‌توانید محتوایی را که در اختیار دارید (مثلا مطالبی که قبلا در مطبوعات منتشر کرده‌اید) را با محتواهای جدید خود ترکیب کنید و به صورت یک مقاله جدید در وبلاگ خود منتشر کنید یا به صورت یک پست اینفوگرافی در صفحه اینستاگرام و پینترست خود به اشتراک بگذارید.

2- سرمایه‌گذاری روی ارتباطات:

اصلی‌ترین مهارت یک کارشناس روابط‌عمومی برقرار کردن ارتباط است. شما باید هر جایی که درباره کسب‌وکار و برند شما صحبت می‌کنند، حضور داشته باشد و با افراد تاثیرگذار حوزه کسب‌وکارتان ارتباط برقرار کنید. این حضور به برند شما قدرت می‌دهد و اگر درباره برند شما در یکی از شبکه‌های اجتماعی موج رسانه‌ای به راه بیفتد، حضور شما باعث می‌شود که به آن رسیدگی کنید.
روزنامه‌نگاران و خبرنگاران صنعت خود را در توئیتر بیابید و با آن‌ها ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها برای به اشتراک گذاشتن محتوای خود استفاده کنید.

3- مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی:

کمپین‌هایی که می‌تواند با تعامل بین شما و مخاطبان‌تان شکل بگیرد. این نکته را فراموش نکنید، در مرحله هدف‌گذاری مجدد در تولید محتوا عجله نکنید. این‌بار یک قدم جلوتر بروید. به محتوا ارزش‌های جدیدی را بیافزایید و آن‌را بازنویسی کنید. جی بئر (Jay Baer) می‌گوید: "اسب تروی در ظاهر بی‌خاصیت بود، اما در واقع بسیار مفید واقع شد! از این مثال در فروش استفاده کنید. به این فکر کنید که چگونه می‌توانید مفید باشید و چگونه می‌توانید کمک کنید؟!"

4- رصد شبکه‌های اجتماعی:

در دنیای پرشتاب شبکه‌های اجتماعی، محافظت از اعتبار و شهرت برند، کار پیچیده‌ای است. جدا از اینکه کسب‌وکار شما چه اندازه‌ای است، کاربران مختلف با هویت‌های مشخص و نامشخص، درباره شما صحبت می‌کنند. درباره تجربه‌اشان از خدمات شما توییت می‌زنند، زیر پست‌های شما کامنت می‌گذارند یا از آخرین محصول شما در اینستاگرام می‌گویند.

در این شرایط مراقبت از برند به هوشیاری و سرعت‌عمل بالا نیاز دارد و یک غفلت می‌تواند برای برند شما بحران ایجاد کند.

نیوزباکس، ابزار شنیدن شبکه های اجتماعی، می‌تواند با پایش پست‌ها و خبرهایی که در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری منتشر می‌شوند، محتواهای مرتبط با برند شما را در اختیارتان قرار دهد و با ارائه‌ی گزارش‌های تحلیلی، علاوه بر شناسایی احساس افکار عمومی در مورد برندتان، شما را از انتشار پست‌های اعتراضی یا تخریبی باخبر کند. نیوزباکس هم‌اکنون به بیش از 200 سازمان و برند معتبر ایرانی این خدمات را ارائه می‌کند. شما هم این فرصت را دارید که به‌مدت دوهفته به صورت رایگان، نیوزباکس را تجربه کنید و از نتایج آن بهره‌مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و اشتراک رایگان دوهفته‌ای، کلیک کنید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

نیوزباکس

نیوزباکس ابزار شنیدن شبکه های اجتماعی است. با نیوزباکس می‌توانید تمام پست‌ها و توییت‌هایی که در آنها نام سازمان، برند، محصولات و خدمات شما آمده را هر روز دریافت کنید. با کمک نیوزباکس صدای مشتریان ناراضی را می‌شنوید و با پاسخ به‌موقع، علاوه‌بر حافظت از برندتان، مشتریان را به مشتری وفادار تبدیل می‌کنید. همچنین می‌توانید صدای کاربرانی که به خدمات شما نیاز دارند را بشنوید و به سرنخ فروش تبدیل کنید.

منتشر شده در سرویس:

تبلیغات و روابط عمومی