، (اخبار رسمی): مدیریت شبکه های اجتماعی از اصلی ترین فعالیت های کسب و کارها در زمینه دیجیتال مرکتینگ و برندینگ می باشد. آموزش مدیریت شبکه های اجتماعی باعث تسریع و رشد کسب و کار می شود، به گونه که شما در مدت زمان کوتاه توسط تعداد زیادی افراد دیده می شوید
این روزها ساز و کار شبکههای اجتماعی و میزان فعالیت مردم در این فضاها به شدت پیچیده و عجیب شده است. برای این که بتوانید در شبکههای اجتماعی حرفی برای گفتن داشته باشید، و فالوور واقعی و فعال جذب کنید، نیاز است که از وظایف مدیر شبکههای اجتماعی به اندازهی کافی اطلاع داشته و یا این که شخصی را استخدام کنید که این کار را برای شما انجام دهد.
اگر شما هم از برخی از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام ، فیسبوک یا توییتر استفاده میکنید، قطعا با برخی از ترفندهای مدیریت شبکههای اجتماعی آشنا هستید اما اینجا لازم است اشاره کنیم که به عنوان مدیر یک شبکهی اجتماعی نیاز است که در بازههای زمانی کوتاه مدت دانش خود را به روز کرده و مطابق با جدیدترین اصول این حوزه پیش روید. با ما همراه باشید تا نکاتی در این رابطه یاد بگیریم.
مدیر شبکهی اجتماعی کیست؟
مدیر شبکههای اجتماعی فردی است که فرایند انتشار محتوا و پروسهی ارتباطات را در شبکههای اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام ، توییتر، لینکدین ، پینترست و ... را بر عهده دارد. البته مدیریت شبکههای اجتماعی متفاوت از صرفا پست کردن محتواست. شما باید بتوانید مخاطب جذب کنید، آگاهی از برند را افزایش دهید و به بازدهی بیشتر کسبوکار کمک کنید.
وظایف مدیر شبکههای اجتماعی چیست؟
به صورت دقیق نمیتوان به این سوال پاسخ داد چرا که از هر کسبوکار به هر کسبوکار و از هر شبکهی اجتماعی به شبکهی اجتماعی دیگر متفاوت است اما به صورت کلی میتوان گفت که شما به عنوان یک مدیر بایستی اهداف خود را از فعالیت در شبکهی اجتماعی به صورت کاملا واضح مشخص کنید. شما باید پرسونای مخاطب خود را به دست آورده و آنچه که نیاز دارند و میخواهند را درک کنید. به عنوان مدیر شبکهی اجتماعی باید بتوانید محتوایی که برای مخاطب شما مناسب است را تولید کنید. یک شبکهی اجتماعی که برای حوزهی فعالیت شما مناسب است را پیدا کنید. همچنین کمپینهای خلاقانه به هیچ وجه نباید فراموش شود. حالا به صورت دقیقتر به این موضوعات خواهیم پرداخت.
انتخاب یک شبکهی اجتماعی مناسب
واضح است که شبکههای اجتماعی مختلف برای اهداف مختلفی به وجود آمدهاند. یکی از وظایف مدیر شبکهای اجتماعی این است که با توجه به فضای کسبوکار یک پلتفرم مناسب برای فعالیت را پیدا کند. برای مثال شبکهی اجتماعی فیسبوک مناسب کسبوکارهایی است که اهداف بین المللی در سر دارند. اینستاگرام یکی از بهترین فضاها برای کسبوکارهایی است که میتوانند محصولات خود را به صورت بصری ارائه کنند. پینترست هم در همین راستا یکی از بهترین گزینههاست. توییتر یکی از بهترین شبکههای اجتماعی برای حاضر شدن در بحثهای روز جهان است. لینکدین به شما کمک میکنند تا افراد را بر اساس شغل و تجربهشان پیدا کنید. اگر بخش قابل توجهی از محتوای شما به صورت ویدئویی است یوتیوب میتواند گزینهی مناسبی برای شما باشد.
استراتژی مدیریت شبکههای اجتماعی
بخش قابل توجهی از وظایف یک شخص مدیر شبکهی اجتماعی این است که برای حضور برند خود در شبکهی اجتماعی استراتژی داشته باشد. در واقع بخش قابل توجهی از بازدهی کمپینها و فعالیتهای مربوط به بازاریابی به این قسمت بستگی دارد. شما باید برای محتوایی که میخواهید به کاربر ارائه کنید تصمیم گرفته و در نهایت آن را زمان بندی کنید. البته همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، آشنایی با علایق مخاطب بخش مهمی در این مرحله است.
ثبات در انتشار محتوا
یکی از ترفندهای مدیریت شبکههای اجتماعی این است که پایداری و ثبات خود را به کاربر ثابت کنید. این ثبات باید به همراه کیفیت بالای محتوا باشد وگرنه سودی نخواهد داشت. داشتن یک برنامه ریزی دقیق از این که چه زمانی باید محتوای مورد نظر منتشر شود و این ارسال چگونه باشد ضروری است. استفاده از یک تقویم تولید محتوا میتواند مفید واقع شود.
ثبات در تولید و انتشار محتوای باکیفیت، باعث افزایش فالوور هدفمند شما می شود، بر فرض مثال برای اینکه بتوانید در اینستاگرام رشد چشمگیری داشته باشید، نیاز است که فعالیت مستمر داشته باشید. همچنین اگر برای شروع کسب و کار خود نیاز به فالوور ارزان قیمت دارید، به شما وب سایت دیجی ممبر را توصیه میکنم، که یکی از بهترین شرکت ها در زمینه خدمات اینستاگرامی است.
نحوه ی انتشار محتوا
بخش اصلی نکات تولید محتوا در شبکههای اجتماعی را انتشار محتوا در این بسترها تشکیل میدهد. توجه داشته باشید که متن تنها رسانهی در دسترس شما نیست. شما میتوانید از رسانههای دیگری مانند عکس و ویدئو یا پادکستها هم استفاده کنید. زیبا کردن بصری محتوا نیز در این قسمت قرار میگیرد.
ایجاد تعامل با فالوورها
از دیگر ترفندهای مدیریت شبکههای اجتماعی این است که به مخاطب یا همان فالوورهای خود احترام گذاشته و پاسخگوی سوالات و ابراز احساسات آنها باشید. هنگامی که با یک نظر یا یک پیغام خصوصی مواجه میشوید نیاز است که در یک زمان مناسب به صورت کامل به آنها پاسخ دهید. توجه داشته باشید که پاسخی که میدهید پاسخ شخص شما نیست بلکه پاسخ یک برند یا یک کسبوکار است.
برگزاری کمپینهای تبلیغاتی
از دیگر ترفندهای مدیریت شبکههای اجتماعی این است که کمپینهای تبلیغاتی برگزار کنید. توجه داشته باشید که انتشار محتوا بخشی از کار است و استفاده از تبلیغات برای بیشتر دیده شدن بخش دیگری از کار است. تبلیغات اگر به شیوهی درست و حساب شده انجام شود میتواند کسی را که تا به حال نه شما را دیده و نه نامی از شما شنیده را به برندتان علاقهمند کند.
برگزاری و مدیریت مسابقات مجازی
از دیگروظایف مدیر شبکههای اجتماعی این است که مسئولیت مسابقات و جشنوارهها را بر عهده گیرد. در واقع یکی از بهترین راهها برای بیشتر دیده شدن و علاقه مند کردن کاربران در فضای مجازی این است که مسابقه برگزار کنید. یک مسابقه میتواند شامل نظر دادن باشد. برای مثال از فالوورهای خود بخواهید که تجربهی مشترک خود در یک زمینه را بیان کرده و سپس بر اساس تعداد لایکها یا به صورت قرعه کشی یکی از آنها را انتخاب کنید.
بررسی میزان بازدهی
واضح است که فعالیت بدون اندازه گیری بازدهی آن میتواند گاهی بیهوده باشد. در نتیجه شما باید ساز و کاری فراهم کنید که با استفاده از آن بتوان میزان تاثیرگذاری فعالیتها را اندازه گرفت. برای مثال در اثر یک مسابقه یا جشنواره میزان تعامل چقدر بالا رفت و یا این که به تعداد فالوورها چه تعداد افزوده شد. برای اینکه در شبکه های اجتماعی بازدهی بالایی کسب کنید، نیاز است که تمامی نکات بالا را به یاد داشته باشید و این نکته را همیشه به یاد داشته باشید با یک گل بهار نمی شود، فقط با خواندن این مقاله شما تبدیل به مدیر شبکه های اجتماعی نخواهید شد، بلکه باید عطش یاد گرفتن در خود داشته باشید تا بتوانید یاد بگیرید و پیشرفت کنید. همچنین برای خرید لایک واقعی اینستاگرام برای شبکه های اجتماعی خود می توانید به دیجی ممبر مراجعه کنید.
استفاده از ابزارهای کمکی
مدیران باتجربه میدانند که از نکات و ترفندهای مدیریت شبکههای اجتماعی این است که از برخی از ابزارها برای آسان کردن کارها خصوصا کارهایی که به صورت تکراری انجام میشوند، استفاده کرد. برای مثال HootSuite یکی از معروفترین ابزارهاست که برای نظارت روی چندین شبکه استفاده میشود. با استفاده از این ابزار میتوان روی نکات تولید محتوا در شبکههای اجتماعی نظارت داشت. ابزار MeetEdgar هم برای انتشار دوبارهی محبوبترین پستها مورد استفاده قرار میگیرد. ابزارهای دیگری نیز در این زمینه وجود دارند که بررسی تمامی آنها در حوصلهی این مقاله نمیگنجد.
نکته: ابزارهای کمکی برای مدیریت دقیق هر شبکه مورد استفاده قرار میگیرند و نباید از یکی از آنها انتظار داشت که به شما برای تمام شبکههای اجتماعی کمک کنند.
سخن پایانی
توجه داشته باشید که هر چه که از ابزارهای متنوع استفاده کنید، تبلیغات و کمپینهای متعدد داشته باشید و ... باز هم بخش قابل توجهی از موفقیت شما در زمینه مدیریت شبکههای اجتماعی به نوع محتوا و زمانبندی انتشار آن باز میگردد. در نتیجه ضروری است که روی این قسمت از وظایف خود توجه و دقت بیشتری داشته باشید.
### پایان خبر رسمی