، تهران , (اخبار رسمی): در این مطلب به بررسی انواع دیگ بخار افقی و دیگ بخار ایستاده، نحوه عملکرد دیگ بخار، کاربرد دیگ بخار و... می پردازیم. با مطالعه این مطلب و شناخت انواع دیگ بخار ، مزایا و معایب دیگ بخار و بررسی و مقایسه انواع مدل ها می توانید دیگ بخار متناسب با نیاز خود را به درستی انتخاب و خریداری نمایید.
دیگ بخار چیست؟
دیگ بخار در واقع یک ظرف بسته است که آب در آن گرم می شود تا زمانی که آب با فشار لازم به بخار تبدیل شود. این اساسی ترین تعریف دیگ بخار است.
نحوه عملکرد دیگ بخار
وظیفه دیگ بخار همانطور که از نامش پیداست تولید بخار آب است. بویلر بخار برای تولید بخار، آب و گرما را تحت فشار ترکیب می کند که از این بخار برای گرم کردن ساختمان ها، موتور خانه های تأمین انرژی و ... استفاده می شود. دیگ بخار در دو نوع افقی و ایستاده تولید و به بازار عرضه می شود.
برخی از سیستمهای گرمایشی مرکزی از دیگهایی برای گرم کردن آب یا هوا استفاده میکنند که پس از آن برای گرم کردن خانه یا ساختمان استفاده میشود.
تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی و نصب اولیه دیگ بخار
- تانک یکی از مهمترین تجهیزات لازم برای راه اندازی دیگ بخار است چرا که این ظرف استیل آب را نگه میدارد و آن را تبدیل به بخار خواهد کرد.
- المنت گرم کننده که معمولا برای ایجاد گاز، نفت و بخار تحت فشار در زیر تانک وجود دارد.
- سوپاپ بخار با دهانه ای کوچک در بالای تانک که به یک لوله نصب شده است.
- دودکش جهت خروج گرمای اضافی از سیستم در دیگ های با فشار بالا.
انواع دیگ بخار
دیگهای بخار بر اساس نیاز آن به چند نوع طبقه بندی می شوند.
دیگ بخار عمودی – بویلر بخار ایستاده دیگ بخار عمودی یا بویلر بخار ایستاده برای تولید بخار با فشار و ظرفیت پایین به کار می رود.
ویژگی دیگ بخار ایستاده
- عدم نیاز به فونداسیون
- مناسب برای کاربردهای کوتاه مدت و پروژه ها
- سرویس و نگهداری آسان
- قابلیت ذخیره بخار اشباع شده تولیدی
- قابلیت کنترل اتوماتیک تحت سیستم BMS
- قابلیت استفاده در فضاهای کوچک و نصب و راه اندازی آسان
- سوخت مصرفی گاز و گازوئیل با قابلیت استفاده از مشعل های دوگانه سوز
- کاربرد دیگ بخار عمودی
- سونای بخار
- خشکشویی ها
- اتوکلاو های صنعتی و بیمارستانی
دیگ بخار فایرتیوب افقی
این نوع دیگهای بخار معمولا، شامل بدنه اصلی، صفحه – لولههای جلو و عقب، کوره و اطاقک برگشت میباشد که پس از مونتاژ و جوشکاری ابتدا کامل مورد آزمایشهای غیر مخرب (پرتونگاری، اولتراسونیک، مایع نافذ و ...) قرار گرفته و سپس عملیات تنشگیری آنها در کوره مخصوص انجام میگیرد.
دیگهای فوق دارای دو پاس لولهاند که همراه کوره، جمعا دارای سه پاس حرارتی میباشند. پاس اول شامل کوره میباشد که به صفحه – لوله جلو دیگ و جلو محفظه برگشت جوشکاری شده است. پاس دوم شامل لولههایی که از اطاقک برگشت به صفحه –لوله جلو دیگ و پاس سوم شامل لولههایی از صفحه – لوله جلو به صفحه – لوله عقب میباشد. شعله در کوره تشکیل میگردد و مواد حاصل از احتراق با عبور از لولههای پاس 2و3 و جعبه دودهای جلو عقب، از طریق دودکش خارج میشود و در طی این مسیر، آب در اثر جذب انرژی گرمایی حاصل از احتراق سوخت، به بیشترین درجه حرارت ممکن میرسد.
مزایای دیگ بخار
از مزایای این دیگ بخار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- هزینه ساخت این دیگهای بخار پایین است.
- این دیگ بخار از هر نوع دودکش استفاده می کند.
- مساحت کمتری را اشغال می کند.
- قابل حمل است.
- دارای یک دیگ بخار خود بسته است.
معایب دیگ بخار
از معایب این دیگ بخار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- طراحی دیگ بخار عمودی است بنابراین ظرفیت افزایش بخار کم است.
- فشار و ظرفیت محدودی دارد.
- تمیز کردن و بررسی این موارد دشوار است.
- به فضای بالایی نیاز دارد.
قیمت دیگ بخار
نوع کاربری دیگ های بخار، برند سازنده بویلر، فشار کاری و ظرفیت دیگ بخار ازجمله مهم ترین پارامترهای تاثیر گذار در قیمت دیگ بخار می باشند.
در پایان با بررسی، مقایسه و شناخت انواع دیگ بخار و آشنایی با مزایا و معایب دیگ های بخار ، می توانید بویلر بخار متناسب با نیاز خود را به درستی انتخاب و خریداری نمایید.
### پایان خبر رسمی