، تهران , (اخبار رسمی): در این مقاله توضیحاتی در مورد عایق صوتی و ضد صدا کردن یک درب و کاهش صدای درب آپارتمان و کاهش سرو صدا داده شده است
عایق کردن درب موجود ، جایگزین کردن درب موجود با یک درب آکوستیک، نصب درب دوم آکوستیک راهکارهایی است که در این مقاله در مورد آن بحث شده است.
عایق صوتی درب آپارتمان
در صورت اطمینان از ورود صدا از درب ها، با عایق کردن آنها می توان صدا را تا حد زیادی کاهش داد. پیشنهاد اولیه برای کاهش ورود صدا از درب ها عایق کردن درب موجود است. در صورت نامرغوب بودن جنس درب ورودی یا توخالی بودن آن می توان از یک درب عایق یا آکوستیک استفاده کرد. بنابراین ما سه راهکار برای کاهش ورود صدا از درب ها پیشنهاد می کنیم.
عایق کردن درب موجود ، جایگزین کردن درب موجود با یک درب آکوستیک، نصب درب دوم آکوستیک راهکارهایی است که در این مقاله در مورد آن بحث شده است.
عایق کاری درب موجود
در این روش درب موجود در صورت تایید از نظر مرغوبیت و جوابدهی، با استفاده از عایق پشم سنگ، نمد، ابر و متریال دیگر دیگر عایق می شود. برای داشتن جلوهای زیبا و مشخص نبودن عایق های کار شده روی درب، پس از عایق کاری یک لایه چرم مصنوعی یا طبیعی (بنا به انتخاب مشتری) روی درب کشیده می شود. در نهایت شکل رویه درب دارای ساختار لوزی شکل یا ساده خواهد بود. ساختار لوزی شکل ایجاد شده به منظور ایجاد شکست در امواج صوت برخوردی به درب است.
لمسه کوبی درب
در محل تقاطع لوزی ها برای پوشش مگنه ها و زیبایی کار از گل میخ یا دکمه های چرمی همرنگ با رنگ چرم استفاده میشود که به این عمل در اصطلاح لمسه کوبی می گویند.
پس از لمسه کوبی درب توسط کارشناسان و نصب و ریگلاژ درب توسط استاد کارماهر هماهنگی درب و چارچوب در کاهش صدا بسیار موثر است.
در لمسه کوبی باید توجه داشته باشیم که جنس و مرغوبیت درب به قدر کافی ارزش هزینه کردن را داشته باشد زیرا در برخی از موارد جنس درب به قدری ضعیف و نا مرغوب است که حتی پس از لمسه کوبی و نصب عایق تاثیر چندانی را در کاهش صدا حس نمی کنیم. برای این منظور حتما باید درب توسط کارشناس ارزیابی شود.
ساخت درب آکوستیک
این نوع از درب ها برای مکان هایی که سر وصدای بیشتری دارند ساخته می شوند. هدف از ساخت یک درب آکوستیک کاهش صدای بیشتر است. قبل از ساخت درب آکوستیک کارشناس عایق صدا باید عوامل دیگری را که در انتقال صدا نقش دارند را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهد. گاهی اوقات مشکل انتقال صدا از درب نیست و این امر مربوط به انتقال صدا از دیوار یا کانال های انتقال هوا است که باید عایق شوند.
معمولا در ساخت درب های آپارتمان اصول عایق صدا به سبب استفاده از مصالح سبک و بی کیفیت هرگز رعایت نمی شود و این عمده ترین دلیل انتقال صدا از درب آپارتمان است. امروزه بیشترین تعداد تماس ها مربوط به درب های ضد سرقت است. توجه داشته باشید درب های ضد سرقت به هیچ وجه عایق صدا نیستند و شما باید در خرید این درب ها مسئله انتقال صدا را در نظر بگیرید.
ساختار این درب ها به واسطه چارچوب توخالی و استفاده از ورق فلزی به گونه ای است که نه تنها صدا را کاهش نمی دهند بلکه خود باعث ایجاد ارتعاش و تولید صداهای بیشتر خواهند شد.
در ساخت درب های آکوستیک از مواد و مصالح زیر استفاده می شود:
کلاف چارچوب از جنس چوب روسی (در صورت موجود نبودن چارچوب)
دولایه ام دی اف 8 میلی متر در طرفین درب (ام دی اف تاثیر بالای در جذب صدا دارد)
عایق پشم سنگ ۵ سانتی متر با دانسیته ۸۰ (این لایه ها نقش اصلی در کاهش صدا دارند)
دو لایه عایق پشم سنگ دو اینچ دانسیته ۳۰ در طرفین درب (این لایه به عنوان لایه تخلیل کننده صدا استفاده می شود)
دو لایه ابر ۳۰ کیلو گرم یک سانتی متری در طرفین (این لایه ها تاثیر کمی در کاهش صدا دارند و تنها به دلیل زیبایی استفاده می شوند)
یک لایه چرم مصنوعی یا طبیعی (چرم های بسیار زیبا و مرغوب جلوه ای زیبا به کار می بخشد)
درب آکوستیک
درب عایق صدا
3- نصب درب دوم
در بعضی از آپارتمان ها به علت وجود یک راهرو در پشت درب ورودی این امکان وجود دارد که شما بتوانید یک درب آکوستیک به همراه چارچوب (چوبی یا فلزی) در این محل نصب کنید. انجام این کار در صورت امکان یکی از موثر ترین راههای موجود برای رهایی از سر و صدای انتقالی از بیرون به داخل آپارتمان است.
از جمله مزایای انجام این کار کاهش صدای بیشتر و سرعت انجام آن است و همچنین دیگری نیازی به دستکاری در ترکیب درب اصلی ساختمان نیست زیرا در برخی از آپارتمان ها این امکان وجود ندارد تا شما بتوانید درب اصلی را عایق صدا کنید.
درب آکوستیک
عایق درب آپارتمانعایق صدای دربعایق صداعایق صوتعایقکاری
### پایان خبر رسمی