، مشهد , (اخبار رسمی): آیا اخیراً برای شما PCOD یا PCOS تشخیص داده شده است؟ PCOD یا سندرم تخمدان پلی کیستیک در بین زنان بسیار شایع میباشد و با علائم زیادی همراه میباشد. اگر پریودهای نامنظم، افزایش وزن ناگهانی و رشد موهای زائد صورت همراه با ریزش مو بیش از حد مو دارید، ممکن است مقصر سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشد!
ریزش مو یک مشکل رایج در بین زنان مبتلا به PCOS است. مطمئن شوید که آن را با داروی مناسب و سایر تغییرات سبک زندگی شناسایی کرده و برطرف کنید. برای دریافت درمان ریزش مو PCOD مناسب با پزشک خود مشورت کنید
سندرم تخمدان پلی کیستیک به مخفف عبارت (Pcos) یک اختلال هورمونی شایع میباشد که سبب بروز علائم و نشانههای متفاوت در سنین باروری میشود. شایعترین علامت در زنان عبارتست از بینظمی قاعدگی و وجود علائم ازدیاد هورمون (آندروژنها)
علت نامگذاری این سندرم, یافتن تخمدانهای بزرگ حاوی کیست های کوچک فراوان (تخمدانهای پلی کیستیک) میباشد. اغلب زنان مبتلا به PCOD دارای تخمدانهای پلی کیستیک بوده و برخی از زنان مبتلا فاقد این نمای تخمدانی میباشند.
درمان PCOD
از آنجائیکه سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری مزمن هست، رعایت حفظ شیوه سالمی در زندگی از لحاظ تغذیه مناسب و ورزش منظم ، کیفیت زندگی را بالا برده و علائم بالینی را به حداقل میرساند.
درمانهای دارویی نیز برای درمان علائم و اختلالات قاعدگی و هورمونی PCOS همراه با تغییر شیوه زندگی موثر خواهد بود.
PCOS ممکن است با چه بیماری هایی مرتبط باشد؟
دیابت نوع 2
مقاومت به انسولین
فشار خون
بیماری قلبی
چاقی
افزایش سطح کلسترول و LDL
چرا PCOD باعث ریزش مو در زنان می شود؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک عارضهای است که هورمونهای مردانه اضافی به نام «آندروژن» را تحریک میکند. این هورمون باعث نازک شدن مو در پوست سر زنان می شود و باعث طاسی الگوی زنانه می شود.
علائم ریزش مو مرتبط با PCOD
- ریزش مو یک مشکل رایج در بین زنان مبتلا به PCOD است.
- زنان مبتلا به PCOD ریزش مو را در نواحی پیشانی و راس سر تجربه می کنند.
- ریزش موی PCOD منجر به طاسی الگوی زنانه می شود زیرا ممکن است حداقل 20 تا 25 درصد از کل ریزش موی سر را ایجاد کند.
- ممکن است در حین شانه زدن یا شامپو کردن، ریزش موی بیش از حد را تجربه کنید.
چگونه ریزش مو را از PCOS متوقف کنیم؟
1. قرص خوراکی (Oral Tablets): شک شما ممکن است قرص های ضد بارداری خوراکی، داروهای ضد آندروژن، اسپیرونولاکتون، همراه با سایر داروها را برای کنترل هورمون های بدن شما تجویز کند.
این قرص ها تولید هورمون مردانه (تستوسترون) را محدود می کنند و تولید گلوبولین اتصال دهنده به هورمون جنسی (SHBG) را در بدن شما افزایش می دهند. هنگامی که هورمون مردانه کنترل می شود، علائم PCOD از جمله ریزش موی سر و رشد موهای صورت را کاهش می دهد.
هر داروی متعادل کننده هورمون باید به شدت فقط با تجویز پزشک مصرف شود.
2. لوسیون یا سرم (Lotions or serums): همچنین ممکن است پزشک شما لوسیون ها یا سرم های خاصی را برای ماساژ روی پوست سر برای تحریک رشد موهای جدید تجویز کند
3. کاشت مو (Hair Transplant): در اینجا مو و فولیکول های مو از یک ناحیه از پوست سر گرفته شده و در ناحیه ریزش مو قرار داده می شود. ممکن است برای همه ایده آل نباشد. با پزشک خود صحبت کنید تا در مورد این درمان ریزش مو بیشتر بدانید.
4. شامپوهای دارویی (Medicated shampoos): شامپوها و نرم کننده های خاصی با خواص دارویی به تسکین موهای آسیب دیده و تقویت موهای ضعیف کمک می کنند. می توانید محصولات مراقبت از موی مناسبی را امتحان کنید که ناحیه مشکل را هدف قرار می دهد.
5. تغییر سبک زندگی (Lifestyle Changes): سبک زندگی شما تاثیر مستقیمی بر سلامت شما دارد. سبک زندگی سالم تر به مدیریت بهتر PCOD و علائم آن کمک می کند.
سوالات متداول 1. آیا ریزش مو ناشی از PCOS دوباره رشد می کند؟
با درمان مناسب پزشک می توانید رشد موهای جدید را افزایش دهید. و همچنین با مشاور پزشک برخی از شامپو های درمانی مشکل حل میشود
2. چگونه بفهمم که PCOD دارم؟
در حالی که امکان شناسایی علائم PCOD وجود دارد، همیشه قبل از تصمیم گیری منتظر تشخیص پزشک باشید. پزشک تنها کسی است که می تواند با اطمینان به شما بگوید که آیا آن را دارید یا خیر.
3. ریزش روزانه چقدر مو طبیعی است؟
گفته می شود که روزانه حدود 50 تا 100 تار مو به طور طبیعی می ریزد.
4. آیا PCOD قابل درمان است؟
در حالی که هیچ درمانی برای PCOD وجود ندارد، تکنیک های مدیریت سبک زندگی وجود دارد که می تواند به کاهش اثر آن بر بدن شما کمک کند.
### پایان خبر رسمی