اطلاعات تماس
  • 091295*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140005305386116506

واژگان و اصطلاحات استارتاپی را بهتر بشناسید

کد: 140005305386116506

https://bit.ly/3kjKRsm

، (اخبار رسمی): استارتاپ ویکند در واقع یک کارگاه تجربی و آموزشی است که در آن افراد زیادی با ایده های مختلف و با زمینه فعالیت های طراحی گرافیک، آشنایان با علم بازاریابی، مهندسین فنی و آشنا با علوم فناوری و برنامه نویسی، مدیران تجاری و یا کارآفرینان شرکت می کنند.

اصطلاحات استارتاپی
واژگان و اصطلاحات استارتاپی را بهتر بشناسید

اخیرا در یک رویداد استارتاپ ویکند شاهد این بودم که علاقه مندان و افراد حاضر در رویداد علاوه بر اینکه با رویداد استارتاپ ویکند آشنا نیستند، حتی با غالب اصلاحات استارتاپی نیز آشنا نبودند و همین مهم باعث شده بود که زمان زیادی از رویداد صرف آشنایی با واژگان استارتاپی شود و رسالت اصلی استارتاپ ویکند آنطور که باید و شاید محقق نگردد. از این رو تصمیم گرفتم در این گزارش به زبان ساده و عامیانه به برخی از پرکاربردترین اصطلاحات استارتاپی بپردازم و آن ها را برای شما تعریف نمایم.

اصطلاحات استارتاپی

ایده: فکر و طرح اولیه به منظور ایجاد یک طرح تجاری، کارآفرینی و کسب و کار

استارتاپ: استارتاپ در واقع یک مدل تجاری جدید قابل اعتماد است که تکرار پذیر و مقیاس پذیر نیز می باشد و به منظور رفع یک یا مجموعه ای از نیازهای جامعه طراحی شده است.

استارتاپ ویکند: یک رویداد سه روزه از ایده سازی تا پیاده سازی نسخه اولیه طرح

تسهیل گر: فردی که در رویداد برنامه کار را پیش می برد، هماهنگی لازم بین منتور ها، تیم اجرایی رویداد، حاضرین و … را انجام می دهد و در نهایت افراد را به سمت بهتر کردن ایده و نمونه اولیه طرح سوق می دهد.

منتور: به افرادی که در کسب و کاری های خود سابقه فرایند استارتاپی یا تجاری کردن ایده ها را داشته اند و به منظور همراهی و کمک به حاضرین در استارتاپ ویکند حضور دارند.

بوم کسب و کار: یک ایده جهت تجاری شدن نیاز است بصورت کلی بررسی گردد و بوم کسب و کار اطلاعات لازم را به منظور اعتبارسنجی در اختیار منتور ها و صاحبان کسب و کار قرار می دهد.

اعتبار سنجی ایده: حدود۵۰% استارتاپ ها به این دلیل شکست می خورند که مردم به آن ها نیاز ندارند! اعتبار سنجی ایده کمک می کند تا از سرمایه گذاری روی ایده های فاقد اعتبار جلوگیری شود.

Mvp: نسخه اولیه از ایده که می تواند به شکل ویدئو، اپ، سایت و … باشد. این نسخه باید بتواند دغدغه اصلی شکل دهی استارتاپ را بطور کامل مرتفع نماید.

Users: کاربرانی که سرویس گیرنده استارتاپ شما هستند.

Customers: افرادی هستند که در چرخه تجاری ایده و استارتاپ، موجب کسب درآمدتان هستند.

Bootstrapping: بدون هزینه اولیه و بصورت خودکفا در جهت رشد استارتاپ فعالیت کردن.

Accelerators: شتابدهنده ها که در مرحله اول می توانند یک مبلغ محدود به تیم های استارتاپ ارائه نمایند.

Fundraising: جذب سرمایه به منظور رشد و پرش استارتاپ

Crowd Funding: سرمایه گذاری جمعی روی یک استارتاپ (مثلا دانشجو های یک دانشگاه)

Angel Investors: این سرمایه گذاران علاوه بر پول، حمایت معنوی، شبکه، مدیریت و … را هم در اختیار استارتاپ قرار می دهند.

Seed Funding: سرمایه گذاری بعد از رشد اولیه استارتاپ (قبل از سرمایه گذاری vc و پس از سرمایه گذاری شتابدهنده)

Venture Capital: شرکت صاحب سرمایه ای که سرمایه گذاری پر خطر (کارآفرینانه) بر روی استارتاپ های تجاری سازی شده، انجام می دهد.

ROI: نقطه سر به سر درآمد با سرمایه گذاری انجام شده

Pivot: تغییر محصول یا بازار مشتریان یا… به منظور زنده نگه داشتن استارتاپ

Exit: خروج سرمایه گذار یا بنیان گذار از استارتاپ

M&A: خرید استارتاپ توسط یک شرکت بزرگتر یا هم اندازه یا ادغام در آن

Option Pool: ارائه سهام تشویقی به کارمندان

Elevator Pitch: ارئه سریع یک ایده به سرمایه گذار که در آن صرفا باید ارزش ایده و نکات مهم را گفت

Burn Rate: هزینه های مشخص استارتاپ در یک مدت، مثلا هزینه ماهانه کامل یک استارتاپ

در رویداد استارتاپ ویکند چه اتفاقاتی می افتد؟

در اینجا می خواهم یک گزارش استارتاپ ویکند روان و به زبان ساده از یک رویداد استارتاپ ویکندی برای شما ارائه دهم تا اگر هنوز موفق نشده اید در این رویداد حاضر شوید با کلیات موضوع آشنا گردید و تا حدودی بدانید قرار است در این رویداد چه اتفاقی رقم بخورد.
بطور عمومی استارتاپ ویکند (در ایران) از عصر روز چهارشنبه آغاز می گردد و در جمعه شب به پایان می رسد. جهت برگزاری این رویداد بهتر است یک پیش رویداد برگزار شود و علاقه مندان با موضوعیت رویداد، نحوه ارائه ایده، برنامه رویداد و … تا حدودی آشنا شوند.
شما جهت ثبت نام داوطلبان در این برنامه می توانید در سایت ایوند یک رویداد (رایگان یا همراه با هزینه) تعریف نمایید و از داوطلبان رویداد ثبت نام به عمل آورید.

روز اول

در روز اول و پس از حضور در رویداد کارت خود را تحویل خواهید گرفت، تسهیلگر رویداد فرایند ۵۴ ساعته حضور شما در رویداد را بازگو خواهد کرد، منتور های رویداد را به شما معرفی می کند و سپس از شما می خواهد ایده های خود را در شصت ثانیه برای حضار ارائه نمایید.
عموما اگر پیش رویداد در خصوص ایده پردازی برگزار شده باشد شاید به تعداد دو سوم جمعیت ایده شکل بگیرد و اگر شرکت کنندگان هیچ ذهنیتی نداشته باشند احتمالا باید منتظر حداکثر تعداد یک سوم جمعیت برای ارائه ایده باشید.
شما باید در زمان ارائه ایده ها خیلی خوب به آنها گوش کنید و موارد دلخواه را انتخاب کنید و در کاغذ رای ثبت نمایید. سپس رای گیری در خصوص ایده ها انجام می گردد و صاحبان ایده مشغول جمع کردن تیم خود می شوند.
صاحبان ایده باید بتوانند برای تیم خود از همه تخصص ها، کارشناس جذب کنند، مثلا برنامه نویس، بازاریاب، فروش، گرافیست و…. لازم به توضیح هست که چه برای جذب نیرو و چه برای جذب رای صاحبان ایده آزادند که تبلیغات انجام دهند.

روز دوم

در ابتدای روز دوم بوم کسب و کار به کاربران توسط یکی از منتور ها آموزش داده می شود و سپس تیم ها موظف هستند این بوم را با کمک و گرفتن مشاوره از منتور ها تکمیل نمایند. پر واضح است عدم تکمیل این بوم باعث می شود ایده ناقص بماند و خوب و درست به آن پرداخته نشود، به نوعی شاید بتوان عنوان کرد که تکمیل این بوم پیش نیاز مراحل بعدی کار است.

در میانه روز دوم، کارگاه اعتبار سنجی ایده برگزار می شود، در این کارگاه به شرکت کنندگان توضیح داده می شود که چگونه یک ایده بد یا ایده ای که مردم به آن نیاز ندارند باعث شکست بیش از ۵۰% استارتاپ ها می شود. در این مرحله از تیم ها خواسته می شود که چند نفر را برای مصاحبه حضوری و تکمیل داده ها به میان کاربرانی که قرار است از محصول و خدمات استفاده کنند، بفرستند و با آنها یک مصاحبه درست داشته باشند و اعتبار سنجی ایده را بصورت کامل انجام دهند.
در عصر روز دوم نیز، کارگاه MVP برگزار می شود و در آن به بحث نمونه اولیه از محصول یا خدمت که می تواند ارزش اصلی آن را ارائه نماید، می پردازند. بدیهی است که mvp نیز نیاز به تست و اعتبار سنجی دارد و باید بررسی کرد بازخورد آن توسط کاربران چگونه است.

روز سوم

در صبح روز پایانی رویداد، کارگاه ارائه به سرمایه گذار یا بصورت ساده تر ارائه استارتاپ برگزار می شود که در آن به مباحث مختلف مانند نحوه صحبت کردن، چیدمان پاورپوینت، آمار ها و … اشاره می شود. منتور های استارتاپ ویکند در تمام رویداد سعی می کنند همراه تیم ها باشند و بار ها و بارها با آن ها به جلسه بحث و آموزش بپردازند تا بتوانند مسیر تیم ها و ایده ها را به سمت درست سوق دهند.
در ظهر روز سوم از تیم ها خواسته می شود که یک ارائه آزمایشی داشته باشند تا در آن اشکالات کار به آن ها گفته شود تا درارائه پایانی دچار مشکل و استرس نگردند.
در پایان روز سوم هر تیم فرصت دارد در ۵ دقیقه ایده و MVP خود را به داوران ارائه نماید و به سوالات داوران در ۳ دقیقه پاسخ دهد. با رای داوران سه تیم اول رویداد انتخاب خواهند شد و به آنها جوایزی پرداخت می گردد.
در صورتی که نیاز به فایل های مورد استفاده در استارتاپ ویکند (pdf & powerpoint &…) لطفا از طریق تلگرام با پیدایش در ارتباط باشید.

منبع:

https://b2n.ir/y47549

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
  • 091295*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

کارآفرینی و استارتاپ