، تهران , (اخبار رسمی): امروزه دنیا و همچنین ایران گرایش به مصرف محصولات غذایی طبیعیتر پیدا کرده و از مشکلات و عواقب محصولاتی که افزودنیهای شیمیایی دارند آگاه شدهاند. با گسترش بیماریهایی مانند سرطان در ایران، مردم به محصولاتی از جمله شکر سفید که افزودنیهای شیمیایی بسیاری در خود دارند و مصرفشان با ضرر همراه است، بسیار حساس شدهاند.
برای تولید شکر قهوهای برخلاف شکر سفید از افزودنیهای صنعتی (دیاکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکساید، کربن اکتیو) استفاده نشده و شیرینکنندهای طبیعیتر با رنگ و طعم طبیعی است
آیا تا به حال اسم شکر قهوهای را شنیدهاید؟ «بله. قبلا در منزل و محل کار استفاده میکردم، اما در حال حاضر در هیچ فروشگاهی پیدا نمیکنم»؛ این جواب تعدادی از شهروندان است، اما اکثریت مردم از ماهیت و فواید شکر قهوهای اطلاعی ندارند، چون در این رابطه اطلاعرسانی گستردهای انجام نشده است.
شکر قهوهای چیست؟
مخلوط کردن کریستالهای شکر سفید با مقادیری از ملاس، محلولی را تولید میکند به نام شکر قهوهای که بعد از فرآیند خشک کردن، کریستالهای شکر قهوهای تولید میشوند. شکرهای موجود در بازار که به رنگ قهوهای هستند، مقادیر متفاوتی از ملاس را در خود دارند. شکر قهوهای روشن، از حدود 3 درصد ملاس و شکر قهوهای تیره و حدود 6 درصد ملاس تشکیل شده است. شکر قهوهای، به رنگ قهوهای طلاییرنگ و روشن است که طعمی کاراملی و ملایم دارد. شکر قهوهای به نسبت شکر سفید، رنگ کدرتر و بافت زبرتری دارد.
شکر قهوهای به صورتی طبیعیتر تولید میشود. یعنی با افزودنیهای صنعتی مانند دیاکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکسید و کربن اکتیو غنی نمیشود، درحالیکه برای تولید شکر سفید از این مواد استفاده میشود و تولیدکنندگانی که برای تهیه شکر سفید تصفیهشده، تمام ملاس را از شکر جدا میکنند در حقیقت کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، فسفر و … را از این شکر جدا میکنند.
چرا شکر قهوهای بهتر است؟
برای تولید شکر قهوهای برخلاف شکر سفید از افزودنیهای صنعتی (دیاکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکساید، کربن اکتیو) استفاده نشده و شیرینکنندهای طبیعیتر با رنگ و طعم طبیعی است. شیرینکننده خاص موجود در شکر قهوهای فعالیت «آلفاگلوکوزیداز»(Alpha glucosidase) را مهار و این آنزیم سطح قند خون را تنظیم میکند، بنابراین در پیشگیری از دیابت و کنترل دیابت نوع دوم موثر است. شکر قهوهای در مقایسه با شکر سفید: 84 برابر کلسیم، 66 برابر پتاسیم، 9 برابر منیزیم و 21 برابر فسفر دارد، برای رشد استخوانها مفید و در جلوگیری از پوکی استخوان نیز موثر است.
مزایای شکر قهوهای چیست؟
شکر قهوهای در کنترل دیابت، محافظت از پوست و مو، تقویت سیستم هاضمه و گوارش، کنترل چاقی، جلوگیری از پوکی استخوان و آرامبخش بودن بسیار مفید و موثر است.
چه نوع شکر قهوهای و با چه برندی خریداری کنیم؟
مصرفکنندگان باید از برندی که دارای مجوز بهداشت باشد استفاده کنند. برای شکر قهوهای استاندارد خاصی تعریف نشده است، بنابراین این علامت بر روی بستهبندی نشاندهنده کیفیت یا نظارت اداره استاندارد نیست و گواهینامههای داخلی و بینالمللی مانند ISO9001:2008، ISO10002:2004، ISO10004:2012، ISO22000:2005، HACCP نشانگر حساسیت تولیدکننده به کیفیت کالای خود است.
همچنین با مشاهده بستهبندی 2 یا 3لایه که از آلومینیوم برای حداکثر ماندگاری و تازگی محصول استفاده میشود، میتوان به کیفیت بالای بستهبندی پی برد، زیرا بستهبندیهایی که کالای درون آن قابل دید است، به دلیل اینکه امکان تبادل هوا و تابش نور بسیار بالاست، از ماندگاری کمتری برخوردارند.
و در پایان باید گفت که از این پس با اطلاع از ضررهای شکر سفید، بهراحتی میتوان شکر قهوهای را در برنامه غذایی روزانه گنجاند و با اطمینان خاطر در سفرهها جا داد.
علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به نشانی www.livelove.pro مراجعه کنند.
نویسنده: یوسف نجاریان - مدیر برند لیولاو
### پایان خبر رسمی