، تهران , (اخبار رسمی): پروژه علمی با محوریت آمادگی جسمانی آتش نشانان با همکاری سازمان آتش نشانی تهران و دانشگاه شهید بهشتی برای اولین بار در کشور برگزار می شود.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی ،مجید آرون ،معاون آموزش و تربیت بدنی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اعلام این خبر گفت: نخستین پروژه علمی توسط سازمان آتش نشانی تهران و با حمایت دانشگاه شهید بهشتی در قالب یک فعالیت پژوهشی با موفقیت انجام شد.
وی در تشریح چگونگی اجرای این پروژه، گفت: این فعالیت پژوهشی با عنوان «اثر تداخل تمرینات همزمان مقاومتی و تناوبی شدید بر سازگاری های عصبی- عضلانی در آتش نشانان» از تاریخ یکم شهریورماه امسال آغاز شد و به مدت دو ونیم ماه در مرکز آموزش ایثارگران سازمان آتش نشانی تهران به اجرا درآمد.
معاون آموزش و تربیت بدنی این سازمان با اعلام این که این پروژه علمی تحت نظارت کارشناسان سازمان آتش نشانی تهران و اساتید هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با همکاری معاونت آموزش و تربیت بدنی این سازمان بر روی 36 نفر از کارآموزان جدیدآتش نشانی تهران صورت پذیرفت، ادامه داد: در ابتدای این پروژه تمامی کارآموزان به مدت سه روز آزمون های میدانی و آزمایشگاهی آمادگی جسمانی و عملکردی آتش نشانی را در آزمایشگاه دانشگاه شهید بهشتی و مرکزآموزش ایثارگران این سازمان برای ارزشیابی اولیه پشت سر گذاشتند.
وی اضافه کرد: این آزمون ها شامل: آزمون ترکیب بدنی با دستگاه body composition، بررسی توان از طریق آزمون سارجنت، قدرت و حداکثر قدرت از طریق دستگاه آیزوکینتیک و 1RM، استقامت قلبی عروقی از طریق دستگاه گاز آنالیزور و آزمون عملکردی آتش نشانی به دوصورت؛ یکی با لباس ورزشی ساده وروش دوم با لباس کامل حریق و دستگاه تنفسی انجام شد.
مجید آرون خاطرنشان کرد: پس از مرحله آزمون اولیه کلیه نفرات به مدت دو و نیم ماه در قالب دو گروه، تمرینات قدرتی و اینتروال شدید تمرینات خود را زیر نظر کارشناسان علمی انجام دادند. تمرینات به صورت هر هفته شامل سه جلسه و هر جلسه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر انجام پذیرفت.
معاون آموزش و تربیت بدنی آتش نشانی تاکید کرد: این تمرینات بر اساس ویژگی کار آتش نشانان و بر اساس جدیدترین متد تمرینی روز دنیا انجام شد.
وی درباره تاثیرات این پروژه بر روی توانایی آتش نشانانی که دراین فعالیت پژوهشی شرکت کرده بودند، گفت: در پایان این دوره، تمرینات آزمون های آمادگی جسمانی که در ابتدای دوره صورت گرفته بود، دوباره برای سنجش پیشرفت آمادگی جسمانی کارآموزان به اجرا درآمد که مشخص شد تمامی نفرات شرکت کننده در این فعالیت پژوهشی، ازنظرسطح عملکرد جسمانی و نیز آمادگی جهت فعالیت در انجام عملیات های حریق با حمل لباس آتش نشانی و دستگاه تنفسی، افزایش بسیار زیاد و قابل توجهی داشته اند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که پیاده سازی این طرح در سازمان های آتش نشانی می تواند در بهبود عملکرد آتش نشانان درهنگام انجام عملیات درحوادث و آتش سوزی ها و نیز آمادگی جسمانی آنان اثرات بهترو چشمگیری داشته باشد.
### پایان خبر رسمی