، تهران , (اخبار رسمی): طی چند روز اخیر، دلار بی سابقه ترین دوران حیات قیمتی خود را سپری کرده و توانسته نرخ بسیاری از محصولات از جمله حبوبات را تحت تاثیر خود قرار دهد.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از فودنا، بررسیهای میدانی در سطح بازار عمده فروشان حکایت از آن دارد که طی ماههای اخیر التهاب و عبور نرخ دلار از کانال ۴ هزار تومانی توانسته به یکباره قیمت برخی اقلام حبوبات را هزار تا ۲ هزار تومان افزایش دهد.
این درحالی است که با وجود وفور کالا در بازار عمده فروشان، اما هیچ چیز سر و سامان ندارد به طوریکه هر کس هر چقدر تیغش ببرد جنسش را میفروشد اما فروشندگان بازار عمده فروشان مرغوبیت و کیفیت کالا را دلیل تفاوت قیمت از یک مغازه به مغازه دیگر میدانند.
گفتنی است که از یک ماه و نیم گذشته، قیمت حبوبات سیر صعودی به خود گرفته به طوریکه برخی مسئولان بالا رفتن نرخ دلار و افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را دلیل اصلی این نوسانات میدانند.
کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به اوضاع تولید حبوبات اظهار داشت: تولید انواع حبوبات به جز عدس در سال جاری جوابگوی نیاز مصرف کنندگان بوده و در برخی موارد با مازاد تولید نخود و لوبیا در حجم ۱۰ الی ۲۰ هزار تنی روبرو بودهایم.
وی دلیل نوسانات قیمت حبوبات در روزهای اخیر را بدین شرح اعلام کرد: تورم سالانه و افزایش هزینههای تولید از عمده دلایل این امر است ضمن اینکه همه ساله نرخ محصولات باید با تورم تنظیم شود چرا که در غیر این صورت تولیدکنندگان نمیتوانند به تولید خود ادامه دهند.
مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه با افزایش عملکرد تولید باید درآمد کشاورزان را بالا برد، افزود: برای سال زراعی آینده با برنامه افزایش عملکرد در واحد سطح و تولید در نظر داریم تا نوسان درآمدی این قشر زحمت کش را بالا ببریم.
افزایش افسار گسیخته نرخ حبوبات در بازار
همچنین قاسمعلی حسنی عضو اتحادیه مواد غذایی گفت: طی روزهای اخیر با افزایش افسار گسیخته قیمت حبوبات در بازار عمده فروشان و خرده فروشان مواجه شدیم.
وی افزود: در حال حاضر نرخ هر کیلو عدس با افزایش هزار تومانی از ۷ هزار و ۵۰۰ به ۸ هزار و ۵۰۰ تومان، لپه ۹ هزار تومان، لوبیا چیتی ۱۰ هزار تومان و لوبیا سفید ۷ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.
عضو اتحادیه بنکداران موادغذایی با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ دلار بر قیمت حبوبات گفت: با وجود واردات عدس از کانادا، نخود از استرالیا و لوبیا از چین احتمال افزایش مجدد قیمت حبوبات در پی نوسانات نرخ ارز وجود دارد.
بیتوجهی به الگوی کشت نوسانات قیمت را رقم زد
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع نخبگان کشاورزی بیان کرد: با توجه به نبود برنامه ریزی تولید و عدم رعایت الگوی کشت طبیعی است که با نوسانات قیمت و زیان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در بازار روبرو شویم.
وی ادامه داد: همزمان با فصل برداشت، سودجویان با قیمت ناچیزی محصولات مختلف کشاورزی را از تولیدکنندگان خریداری و اقدام به دپوی آن در انبارها میکنند تا با کمبود ساختگی در بازار قیمتها را افرایش دهند.
مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در باره واردات حبوبات بیان کرد: با وجود افزایش افسار گسیخته واردات در شرایط فعلی واردات حبوبات به سبب مدت زمان ثبت سفارش کالا و واردات نمیتواند تاثیر چندانی در کاهش نوسانات داشته باشد.
وی با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ دلار بر بازار اظهار داشت: سیر صعودی نرخ دلار میتواند در بازار برخی اقلام و محصولات کشاورزی که بخشی از نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود، تنشهایی را ایجاد نماید.
### پایان خبر رسمی