، کرج , (اخبار رسمی): بسیاری از استارتاپ هایی که راه اندازی می شوند و به زودی با شکست مواجه می شوند را دیده اید و بسیاری از استارتاپ ها بوده اند که با عدم رعایت مواردی که در این مقاله مطرح میگردد، در راه اندازی استارتاپ خود موفق نبوده اند وبه ناچا آن را رها می کنند.
استارتاپ به این معنی نیست که ایده ای داشته باشید که برای اولین بار است در اینترنت اجرا شده باشد. ممکن است خیلی از استارتاپ ها از ایده های قدیمی استفاده کنند، ولی حرفی برای گفتن داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی سایت همیار وب: بسیاری از استارتاپ هایی که راه اندازی می شوند و به زودی با شکست مواجه می شوند را دیده اید و بسیاری از استارتاپ ها بوده اند که با عدم رعایت مواردی که در این مقاله مطرح میگردد، در راه اندازی استارتاپ خود موفق نبوده اند وبه ناچا آن را رها می کنند. در این مقاله قصد دارم مواردی را عنوان کنم تا شما دوستان گرامی بدانید چرا بعضی از استارتاپ ها شکست می خورند؟ و شما هم باید آن موارد را تکرار نکنید تا استارتاپ شما هم شکست نخورد و به سمت پیروزی حرکت کنید.
اولین نکته ای که افراد در شروع استارت خود متوجه آن نیستند و معمولا یکی از عوامل منجر به شکست استارتاپ ها است ندانستن معنی استارتاپ است. این افراد مفهوم اصلی استارتاپ را نمی دانند. اگر از این افراد بپرسید استارتاپ یعنی چه متاسفانه جواب درستی برای گفتن ندارند. خیلی از افراد فکر می کنند راه اندازی یک سایت با سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا جوملا یعنی شروع یک استارتاپ. در صورتی این چنین نیست. استارتاپ یعنی ایده ای که حرفی برای گفتن داشته باشد. یعنی توسط آن ایده شما بتوانید مطرح شوید.
6 دلیل اصلی در شکست استارتاپ ها
استارتاپ به این معنی نیست که ایده ای داشته باشید که برای اولین بار است در اینترنت اجرا شده باشد. ممکن است خیلی از استارتاپ ها از ایده های قدیمی استفاده کنند، ولی حرفی برای گفتن داشته باشند. یعنی دقیقا همان ایده های قدیمی را تکرار نکنند. متاسفانه خیلی از افراد فکر می کنند به هر کسب و کار جدیدی که در اینترنت راه اندازی می شود استارتاپ می گویند در صورتی که این گونه نیست. یک استارتاپ می تواند در فضای فیزیکی و در کسب و کارهای سنتی هم شکل بگیرد.
1.استفاده از ایده های ناپخته
یکی دیگر از دلایلی که منجر به شکست استارتاپ ها می شود راه اندازی استارتاپ به صورت عجله ای است. یا اینکه برای راه اندازی استارتاپ از ایده های قدیمی و یا به اصطلاح ناپخته استفاده کنند. بسیاری از افراد هستند که فقط برای مطرح شدن خود استارتاپی را راه اندازی می کنند. که فقط بگویند ما هم هستیم! نه هدفی برای این کار دارند نه تحقیق انجام داده اند. افرادی را می شناسم که برای راه اندازی استارتاپ خود کلی زمان و هزینه گذاشته اند ولی استارتاپی را راه اندازی کرده اند که اصلا بازار هدف خوبی ندارد یا اینکه بازار هدف خیلی محدودی دارد.
در صورتی که استارتاپی که راه اندازی می شود باید دارای بازار هدف بزرگ باشد. باید قابل گسترش و تکرار پذیر باشد. یعنی مخاطبان آن نیازمند آن استارتاپ باشند و همیشه از محصولات و خدمات آن استارتاپ استفاده کنند. خیلی از دوستان فکر می کنند که مشتریانشان فقط به یک نوع محصول نیاز دارند و محصولات خود را بسیار محدود می کنند و قصد گسترش آن را ندارند. در واقع به نیاز مشتریان خود اهمیت نمی دهند و همین باعث شکست استارتاپ آن ها می شود.
استارتاپ یعنی ایده ای که با کمترین هزینه مشتریان خود را چند برابر کند و تکرار پذیر باشد.
2.استفاده از ایده های تکراری
ایده تکراری یکی دیگر از عواملی است که استارتاپ ها را محکوم به شکست میکند. افرادی هستند که با ایده های تکراری قصد دارند استارتاپ خود را راه اندازی و با بزرگانی که از قبل در این حوزه ها بوده اند رقابت کنند. به عنوان مثال سایت های زیادی در زمینه تبلیغات کلیکی در ایران فعالیت میکنند که خیلی هم موفق هستند ولی این دلیل نمی شود که شما بخواهید با این سایت ها رقابت کنید. رقابت با بزرگان محکوم به شکست است اگر حرف جدیدی برای گفتن نداشته باشید و بخواهید دوباره همان ها را تکرار کنید. سایت دیجیاتو بعد از زومیت کارش را شروع کرد که الان می بینید دیجیاتو هم در جایگاه خوبی قرار دارد. دلیلش این بود که دیجیاتو حرف های زیادی برای گفتن داشت.
3.استفاده از ایده های کپی
یکی دیگر از دلایلی که باعث شکست زود هنگام استارتاپ های ایرانی می شود کپی برداری از سایت ها و ایده های خارجی است. ممکن است بعضی وقت ها ایده های کشورهای خارجی در کشور های دیگر جواب دهد ولی نه برای هر ایده ای. بسیاری از ایده هایی که در کشورهای دیگر هم موفق بوده است بیشتر به خاطر نوع فرهنگ و اقتصاد و دیگر موارد آن ها بوده است. و الزاما موفقیت این ایده ها و استارتاپ ها هیچ وقت در ایران تضمین شده نیست. در این که آپارات کپی شده از یوتیوب است و موفق ترین سایت اشتراک ویدئو در ایران است شکی نیست. ولی این دلیل نمی شود که شما هم بیایید دوباره همین ایده را راه اندازی کنید. چون رقابت با سایت آپارات اشتباه محض است.
4.استفاده از تیم نامناسب
یکی دیگر از عواملی که در شکست استارتاپ ها زیاد به چشم می خورد استفاده از تیم نامناسب است. خیلی از افراد را می شناسم برای راه اندازی تیم کاری خود و یا شریک برای راه اندازی کسب و کار خود از افرادی که تخصص کافی در این زمینه ندارند استفاده میکنند. خیلی ها را دیدم بنا به دوستی قبلی با یک سری از افراد، آن ها را به عنوان تیم استارتاپ خود انتخاب میکنند. این افراد فکر می کنند چون با هم دوستان خوبی در دانشگاه یا فضاهای مجازی بوده اند حتما در کارشان هم با هم موفق هستند. در صورتی که این طور نیست. باید در انتخاب تیم خود دقت کنید. باید افرادی که در کارشان متخصص هستند را برای راه اندازی استارتاپ خود انتخاب کنید.
5.شبکه سازی نادرست
یکی دیگر از عوامل مهم در شکست استارتاپ های کشورمان شبکه سازی نادرست است. بسیاری از دوستانی که استارتاپی را در ایران راه اندازی می کنند را می شناسم که قادر به گسترش کسب و کار خود از طریق جوامع مجازی نیستند. قادر به گسترش ارتباط خود در شبکه های اجتماعی نیستند. خیلی از افراد را دیده ام که فکر می کنند هرچه تعداد دوستان یا دنبال کنندگانشان در شبکه های اجتماعی بیشتر باشند عامل موفقیت کسب و کارشان است. در صورتی که این طور نیست. کیفیت دوستان و دنبال کنندگان شما در شبکه های اجتماعی بسیار مهم است. مثلا افراد زیادی را دیده ام که در شبکه اجتماعی لینکدین بدون اینکه تخصص طرف را بداند او را دنبال می کند. چه دلیلی دارد کسی که حوزه کاریش با شما یکی نیست و اصلا هیچ ربطی به شما ندارد را دنبال کنید یا برعکس آن؟ پس سعی کنید به صورت هدفمند لیست دوستان خود را در شبکه های اجتماعی گسترش دهید.
6.نداشتن صبر
متاسفانه عاملی که بسیاری از استارتاپ ها را از بین می برد نداشتن صبر است. به این موضوع خیلی اشاره کردم که در هر کسب و کاری باید صبر داشته باشید تا به نتیجه ایده آل خود برسید. بعضی از دوستان انتظار یک شبه پول دار شدن را دارند. البته خیلی ها این طور پول دار شدن را دوست دارند. ولی در استارتاپ ها پتانسیل همچین چیزی وجود ندارد. همین اسنپ از سال 93 فعالیت خود را آغاز کرد. اگر یادتون باشد اولش اینطوری نبود! که الان به اسنپ تبدیل شده است و اسمش سر همه زبان ها است. پس در رسیدن به نتیجه مورد نظر خود باید صبر داشته باشید. بعضی از استارتاپ ها را دیده ام که بعد از 2 یا 3 سال به درآمد زایی رسیده و معروف شده اند.
جمع بندی و صحبت پایانی
مطالبی که در این مقاله به آن ها اشاره کردم تعدادی از عواملی بود که باعث شکست استارتاپ ها می شود. سعی کنید با رعایت این موارد از شکست استارتاپ خود جلوگیری کنید. در راه اندازی استارتاپ خود هیجان زده نباشید البته این امری کاملا طبیعی است و ممکن است هر کسی در شروع راه اندازی استارتاپ خود درگیرش شود. ولی در کل سعی کنید جو زده نشوید چون باعث می شود که از هدف اصلی خود در استارتاپ تان دور شوید و طعم شکست را بچشید. امیدوارم از مقاله چرا بعضی از استارتاپ ها شکست می خورند؟ استفاده کافی را برده باشید. آرزو می کنم هر کسب و کار اینترنتی که به عنوان یک استارتاپ راه اندازی می کنید به موفقیت برسد و خیلی زود استارتاپ شما جزو استارتاپ های برگزیده ایران شناخته شود.
### پایان خبر رسمی