اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139803083721211808

تابلوهای تبلیغاتی ترمووود در چه اماکنی کاربرد دارند؟

کد: 139803083721211808

http://bit.ly/2MyGpIM

، تهران , (اخبار رسمی): زیرسازهایی که برای نصب تابلو تبلیغاتی بکار می‌رود از جنس چوب و یا پلکسی گلاس هستند. پلکسی در برابر شرایط محیطی بسیار مقاوم است و دچار تغییر رنگ نمی‌شود اما برای اینکه یک تابلوی تبلیغاتی چوبی وجود داشته باشد و بتوان حروف برجسته را برروی آن نصب کرد نیاز به یک چوب مقاوم همچون ترموود است.

تابلو های تبلیغاتی ترمووود در چه اماکنی کاربرد دارند؟
تابلو ترمووود

امروزه ساخت تابلوی تبلیغاتی به شیوه‌های متعددی انجام می‌شود. یکی از پرکاربردترین نوع تابلوهای تبلیغاتی، تابلوهایی هستند که بر مبنای حروف برجسته ساخته می‌شوند؛ مانند تابلو چلنیوم. حروف برجسته پس از ساخت و آماده شدن بر روی یک زیرساز نصب می‌شوند.

زیرسازهایی که برای نصب تابلو تبلیغاتی بکار می‌رود از جنس چوب و یا پلکسی گلاس هستند. پلکسی در برابر شرایط محیطی بسیار مقاوم است و دچار تغییر رنگ نمی‌شود اما برای اینکه یک تابلوی تبلیغاتی چوبی داشت و بتوان حروف برجسته را بر روی آن نصب کرد نیاز به یک چوب مقاوم همچون ترموود است.

تابلو چوبی یا همان تابلو ترموود یکی از کلاسیک‌ترین و شیک‌ترین نوع تابلوهای تبلیغاتی است که می‌توان هر نوع حروف برجسته همچون نئون پلاستیک، استیل و چلنیوم را بر روی آن نصب کرد. ترموود علاوه بر تابلوهای تبلیغاتی بیشترین کاربرد را در نما و دکوراسیون داخلی ساختمان دارد .

می توان از ترمووود به عنوان چوب نما استفاده کرد و نمای چوبی بسیار زیبا و کلاسیک برای یک ساختمان به ارمغان آورد. علاوه بر آن از چوب ترموود برای دکوراسیون داخلی و قسمت‌های متعدد ساختمان همچون در و پنجره، سونا، زیرسقف، راه پله، قرنیز، کف و سایر موارد استفاده می‌شود. چوب ترموود به دلیل گذر از فرآیند حرارت دهی مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط محیطی و تجاوز حشرات و همچنین رطوبت دارد.

بررسی تاریخچه ترموود

تاریخچه سوزاندن چوب، حرارت دادن و بالا بردن مقاومت چوب برای کاربردهای متعدد، اولین بار در دهه 1930 به طور علمی مطرح شد و کشور فنلاند یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام VTT راه اندازی کرد و تحقیقاتی در زمینه اجزا تشکیل دهنده چوب و واکنش آنها نسبت به تیمار حرارتی طی سال‌های 1998 تا 2001 انجام داد و مقالات زیادی با نام مکانیسم واکنش چوب اصلاح شده یا ترموود در زمینه تغییرات شمیایی چوب در اثر تیمار حرارتی یا ترمووود به چاپ رسیده است.

طبق این تحقیقات برای اینکه بتوان دگوگونی‌های فیزیکی و شیمیایی حاصل از افزایش دما را بر روی چوب به خوبی درک کرد لازم است که ساختارها و ویژگی‌ها و ترکیبات اصلی چوب که شامل سلولز، همی سلولزها و لیگنین‌ها هستند را به خوبی شناخت زیرا این عناصر تحت فشار حرارت کاهش می‌یابند و در اثر گرما تبخیر می‌شوند.

ویژگی‌های قابل تغییر چوب بر اساس حرارت و گرما

  • کربوهیدرات‌ها

یکی از کربوهیدرات‌های موجود در چوب، سلولز و همی سلولز است. سلولز 40 تا 50 درصد و همی سلولز 25 تا 35 درصد چوب را تشکیل می‌دهد. زنجیره‌های سلولزی توسط پیوند هیدروکسیل به هم متصل می‌شوند و پس از گذراندن فرآیند تیمار حرارتی، ذرات سلولز کاهش یافته و آب آن حذف شده و مقدار کمی از همی سلولز در چوب باقی می‌ماند در نتیجه چوب در برابر پوسیدگی‌های قارچی مقاوم می‌شود.

  • لیگینین

مواد تیره تخته چوبی هستند که در لایه‌های اول و دوم چوب مشاهده می‌شوند. این مواد سلول‌های چوب را کنار هم نگه می‌دارد و این ماده هم 20 تا 30 درصد چوب‌های نرم و سخت را تشکیل می‌دهد. لیگینین یکی از مستحکم ترین اجزاء چوب در برابر حرارت و گرما است و جرم این ماده در دماهای بیش از 200 درجه سانتی گراد کاهش می‌یابد. در دماهای بالا محتوای مترکسی لیگنین کاهش یافته و گونه‌هایی هم در دمای 120 تا 220 از خود واکنش نشان می‌دهند که این واکنش‌ها بر روی رنگ، واکنش پذیری و فروپاشی چوب تیمار شده تاثیر چشم گیری دارند.

  • عصاره‌ها

عصاره‌ها جزء مولکول‌های کوچک هستند که سهم کوچکی از بافت چوب را دارند و فقط 5 درصد از چوب را تشکیل می‌دهند. عصاره‌ها حاوی ترپن‌ها، چربی‌ها، موم‌ها و فنل‌ها هستند و انواع متعددی دارند و به آسانی در مقابل حرارات واکنش نشان داده و تبخیر می‌شوند.

  • مواد سمی

بر طبق پروژه CTBA که در سال 1998 بر روی سنجش میزان اثرگذاری حرارت و مقدار تغییر مواد سمی درون چوب صنوبر انجام گرفت این حقیقت آشکار شد که در اثر افزایش دما، مواد سمی از داخل چوب جدا شده‌اند.

  • چگالی

چگالی بر مبنای وزن و بعد مورد سنجش قرار می‌گیرد و طبق نتایج بدست آمده به دلیل تیمار حرارتی چگالی چوب ترموود کمتر از چوب معمولی است.

  • استحکام

چگالی و استحکام رابطه مستقیمی دارند. چگالی پس از گذراندن فرآیند تیمار چوب با کاهش مواجه می‌شود اما نسبت وزن به قدرت ثابت می‌ماند و استحکام چوب هم به میزان رطوبت و آب موجود در لایه‌های زیرین بستگی دارد. فرآیند حرارت چوب به علت کاهش میزان رطوبت میانگین، می‌تواند مفید واقع شود. استحکام چوب در دماهای بیشتر از 220 درجه سانتیگراد کاهش پیدا می‌کند.

  • میزان رطوبت میانگین

با استفاده از حرارات و گرما میزان رطوبت میانگین چوب کاهش می‌یابد و مقدار آن در دمای 220 درجه نسبت به چوب تیمار نشده نصف می‌شود و هراندازه که رطوبت چوب بالاتر رود این میزان نیز بیشتر تغییر خواهد کرد.

  • تورم ناشی از رطوبت چوب

طبق آزمایشات VTT این امر به اثبات رسیده است که چوب‌های اصلاح شده یا ترمووود در هر دو حالت روکش‌دار و بدون روکش، در برابر تورم و آب رفتگی مقاوم هستند. این در حالی است که ترموود، متحمل تنش‌های ناشی از خشک شدگی نمی‌شود و این خاصیت یک ویژگی مثبت برای کارخانه‌های چوب بری و نجاری‌ها تلقی می‌شود.

  • نفوذپذیری

CTBA مطابق یک آزمایش ساده میزان نفوذپذیری آب به داخل چوب تیمار شده را چنین آزمایش کرد. آنها یک چوب را داخل آبی که عاری از هر گونه مواد معدنی بود قرار دادند و پس از سپری شدن مدت زمان 9 روزه آن چوب را داخل یک فضا در یک اتاق با رطوبت 65 درصد و دمای 20 درجه سانتیگیراد قرار دادند. پس از این آزمایش این قضیه به اثبات رسید که نفوذپذیری آب در چوب‌های تیمار شده نسبت به چوب‌های خشک شده معمولی، 20 تا 30 درصد کمتر است.

  • مقاومت و دوام بیولوژیکی

مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود VTT برای اثبات و آزمایش دوام بیولوژیکی چوب ترموود چند آزمایش متعدد انجام داد.

آزمایش اول بر مبنای قارچ‌ها صورت گرفت. دو نوع از قارچ‌های موجود در چوب که بسیار مشکل آفرین هستند با نام‌های Coniophora Puteana و Poria Placentia را مدنظر قرار دادند. نتیجه این آزمایش اثبات مقاومت چوب ترمووود تیمار شده در برابر بیماری‌های قارچی بود.

طبق آزمایش دوم مشخص شد که برای رسیدن به یک مقاومت با ثبات لازم است چوب به مدت 3 ساعت در دمای 220 درجه سانتیگراد قرار داده شود. این در حالی است که برای دستیابی به مقاومت معمولی دمای 210 درجه کافی است. در نتیجه از این آزمایشات چنین برداشت شد که استفاده از چوب اصلاح شده حراراتی در سطوح خیلی زیرین به دلیل کاهش رطوبت مناسب نیست.

  • ضد حشره بودن

طبق آزمایشات انجام شده توسط CTBA حشرات موجود در چوب‌های نرم از نوع Longhorn و حشرات موجود در چوب‌های سخت از نوع Anobium Punctatum و Lyctus Bruneus هستند که طی انجام عملیات تیمار چوب ترموود و کاهش هیدروکربن‌های ترپن، این چوب فرآوری شده در مقابل این حشرات کاملا مقاوم است.

  • مقاومت در برابر شرایط جوی

به طور کل آزمایشات متفاوتی برای مقاومت چوب ترموود در برابر شرایط جوی و طبیعی صورت گرفته است و برای مقاوم بودن چوب در برابر نفوذ آب باران آن را به مدت 6 ساعت تحت دمای 225 درجه سانتیگراد قرار می‌دهند. این در حالی است که سطح چوب معمولی در اثر فعالیت باکتری‌ها و ذرات کثیفی که در آب باران موجود است متورم شده و امکان رشد قارچ فراهم می‌شود.

آزمایشات انجام شده نشان می‌دهد که چوب در برابر اشعه ماوراء البنفش مقاومتی ندارد و ابعاد چوب ترموود اصلاح شده نیز بدون پوشش محافظ در برابر این اشعه قدرتمند کوچک می‌شود.

طی مطالعاتی که بر روی چوب‌های ترموود نصب شده به عنوان چوب نما یا نمای چوبی که به مدت زمان 5 سال در محیط‌های باز قرار داشتند به این نتیجه رسیدند که رطوبت موجود در الوار این چوب‌ها نصف رطوبت موجود در چوب‌های طبیعی است. هم چوب‌های ترمود و هم چوب معمولی با لاک‌های بدون رنگ و روغن‌های مخصوص چوب محافظت می‌شوند.

این عملیات هرساله باید صورت گیرد تا از ترک خوردن چوب‌ها جلوگیری شود و عملکرد اسید curable و رنگ‌های آبی آکریلیک در چوب ترموود بهتر از چوب معمولی عمل کند. پنل‌های ترموود توسط این رنگ‌ها پوشانده می‌شود و از پوسته پوسته شدن چوب جلوگیری می‌شود. بهترین نوع پوشش برای چوب‌های تیمارشده روغن آستر، حلال حاوی آلکید و رنگ آکریلیک که به عنوان رنگ رویی به کار می‌رود، است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

تابلوسازی ایمن نورتاب

گروه تحقیقاتی-تولیدی ایمن نورتاب پس از چندین سال تلاش بی وقفه و با بهره گیری از علوم روز دنیا و همچنین استفاده از هوش و توان متخصصان ایرانی ، موفق به تلفیق تکنولوژی و هنر شده و موفق به تولید محصولاتی منحصر بفرد با کیفیتی بالا در سه حوزه خدمات ایمنی و تابلو سازی و خدمات چاپ شده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

تبلیغات و روابط عمومی