اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139808204206713575

به بهانه تعطیلی مدارس به آلودگی هوا و سلامت فرزندان بیشتر اهمیت دهیم

تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان

کد: 139808204206713575

http://bit.ly/2X6VvXx

، (اخبار رسمی): آلودگی هوا مشکل بزرگی است که دست کم گرفته می‌شود و تصور بر این است که با تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و خارج نشدن از خانه در امان خواهیم بود. این در حالی است طبق اعلام سازمان EPA آلودگی در محیط‌های بسته می‌تواند تا پنج برابر بیشتر از محیط‌های آزاد باشد.

تعطیلی مدارس در روز های آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان
تعطیلی مدارس در روزهای آلوده و اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان

در این میان از یک سو بافت‌های تنفسی در حال رشد در کودکان که منجر به حساس‌تر بودنشان می‌شود و از سوی دیگر بیشتر بودن تعداد تنفس‌های یک کودک در مقایسه با یک فرد بزرگسال، او را در معرض تهدیدات بیشتری نسبت به بقیه قرار می‌دهد.

 تنفس هوای آلوده از دوران جنینی تا کودکی و نوجوانی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و رشد طبیعی اندام‌های تنفسی فرد را مختل می‌کند.

در ادامه اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان بررسی شده و با مدیرعامل نوجان، تولید کننده دستگاه‌های تصفیه هوا و نماینده تیمی که در جهت کاهش اثرات آلودگی هوا و بهبود سلامتی تلاش می کند، گفت و گو شده است.

خطرناک ترین آلاینده‌های موجود در هوا کدامند؟

در میان انواع گوناگون آلاینده‌های موجود در هوا، درباره‌ی اثرات مخرب سه نوع آلاینده نگرانی بیشتری وجود دارد:

  • ذرات معلق PM

خطرناک ترین آلاینده‌ها که به علت اندازه بسیار کوچکشان توانایی نفوذ به تمامی اندام‌های تنفسی ما و ورود به جریان خون را دارند. این ذرات بسیار ریز باعث تشدید بیماری‌های قلبی و تنفسی شده و سالانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شوند.

  • نیتروژن دی اکسید

یک آلاینده گازی که ممکن است در آسمان بعضی از شهرهای آلوده به صورت هاله‌ای نارنجی رنگ دیده شود. مقادیر زیاد نیتروژن دی اکسید می‌تواند منجر به تشدید بیماری‌هایی همچون آسم و یا بروز علائمی مانند سردرد و تنگی نفس شود.

  • گاز ازن سطح زمین  (O3)

گاز ازنی که در سطح زمین وجود دارد بسیار سمی و خطرناک است و به نام ازن بد نیز شناخته می‌شود. این گاز می‌تواند منجر به حساسیت چشم‌ها، حلق و بینی شود.

چگونه آلودگی هوا سلامتی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

هرچند که احتمالا اثرات کوتاه مدت ناشی از آلودگی هوا روی بیشتر کودکان قابل مشاهده نیست اما در گروه‌های حساس مانند کودکانی مبتلا به آسم و بیماری‌های قلبی منجر به تشدید بیماری می‌شود.

 علاوه بر آن، اثرات بلند مدت آن نیز، پس از گذر از سنین میانسالی ممکن است به تدریج در افراد قابل مشاهده باشد که شامل موارد زیر می‌شود:

1-آسم: طبق بررسی‌های مرکز آسم بریتانیا ارتباط اثرات ناشی از آلودگی هوا با بیماری آسم، شامل موارد زیر است:

ریسک حملات این بیماری در کودکان و نوجوانان مبتلا به دلیل آنکه رشد اندام‌های تنفسی در آنها ادامه دارد و همچنین بیشتر بودن میزان تنفسشان، بسیار بیشتر از بزرگسالان است. احتمال کاهش عملکرد اندام‌های تنفسی در بزرگسالی، کودکانی که در شهرهای آلوده زندگی می‌کنند را بیشتر تهدید می‌کند.

2- کاهش عملکرد اندام های تنفسی: بر طبق گزارش تلگراف و با توجه به صحبت‌های دکتر یان مدوی، پژوهشگر اثرات آلودگی هوا بر کودکان، کودکان 8 الی 10 سالی که در معرض آلودگی شدید هوا قرار دارند، با کاهش 10 درصدی در میزان عملکرد اندام‌های تنفسی مواجه خواهند بود. کاهش عملکردی که به هیچ عنوان قابل جبران نیست.

3-چاقی مفرط و دیابت: آلودگی هوا به عنوان یک عامل کمک کننده در ابتلا به بیماری‌هایی نظیر چاقی مفرط و دیابت در سنین پایین به شمار می‌رود.

 بر اساس یک تحقیق که به تازگی بر روی افراد سنین 8 تا 15 سال صورت گرفته، کودکانی که در معرض آلودگی هوا قرار داشتند، حساسیت کمتری نسبت به انسولین نشان داده‌اند و اضافه وزن بیشتری را تا سن 18 سالگی تحمل کردند.

چگونه از کودکانمان در برابر آلودگی هوا محافظت کنیم؟

در روزهای آلوده درها و پنجره‌ها را بسته و سعی کرد از خانه خارج نشد. اما همانطور که گفته شد، این اقدامات از حجم آسیب کم نخواهد کرد و کافی نیست و به عبارتی دیگر، برای روزهای بسیار آلوده تدبیری برای مقابله با آلودگی هوا وجود ندارد.  علاوه بر آن در روزهای پاک سال نیز، به دلیل شرایط محیطی بسیاری از مدارس، کودکان در شرایط ناسالم در حال تنفس هستند.

نوید شهروزی هم بنیانگذار شرکت نوجان و کارشناس کیفیت هوا در این رابطه می‌گوید:

«مدارس و کلاس‌های آموزشی به دلیل عدم وجود سیستم‌های تهویه مطبوع ناکافی و ازدحام کودکان در فضایی کوچک و ازدحام کربن دی اکسید یکی از آلوده‌ترین فضاها برای تنفس است و در این شرایط، میزان آلاینده‌های موجود در کلاس‌های درس در شرایط عادی با میزان آلاینده‌های یک روز آلوده برابری می‌کند.

از طرفی دیگر با توجه به آنکه خطرناک‌ترین آلاینده‌های موجود در محیط، ذرات PM 2.5 است و با بالا رفتن میزان این ذرات است که با تعطیلی مدارس و یا شرایط هشدار رو به رو می‌شویم بهترین راهکار مقابله با آلودگی هوا، راهکاری است که توانایی حذف این ذرات را داشته باشد.

 با توجه به مطالعات متعددی که در زمینه مقابله با اثرات آلودگی هوا صورت گرفته، نشان می‌دهد که بهترین راهکار مقابله با اثرات مخرب آلودگی هوا استفاده از سیستم‌های تصفیه هوا است. سیستم‌های تصفیه هوا در صورتی که از کیفیت لازم برخوردار باشند، توانایی جذب آلاینده‌های PM 2.5 را تا حد بسیار زیادی خواهند داشت و راهکاری مناسب چه در محیط مدرسه چه در محیط خانه بشمار می‌روند.

لازم است که اثرات آلودگی هوا بر سلامتی خود و کودکانمان را جدی بگیریم.»

مدیرعامل نوجان در ادامه افزود:« دستگاه های تصفیه هوا با تنوع بالایی در بازار وجود دارند و ممکن است انتخاب یک سیستم تصفیه هوا کارآمد کمی دشوار باشد. افراد حتما قبل از خرید باید اطلاعات کافی کسب کنند.»

وی ادامه داد: «ما در نوجان تلاش کردیم تا با اقتباس از طرح‌های شرکت‌های بزرگ تولیدکننده دستگاه‌های تصفیه هوا نظیر IQ air دستگاهی بومی و متناسب با اقلیم کشور تولید کنیم.»

آلودگی هوا چاره دارد و تردید ندارد.

با توجه به صحبت‌های هم بنیان گذار نوجان و طبق مطالبی که در این مقاله بررسی شد، به نظر می‌رسد با توجه به آنکه بیشتر افراد 80 درصد از روز را در محیط‌های بسته سپری می‌کنند،  استفاده از سیستم‌های تصفیه هوا یکی از معقول ترین راه‌ها در زمینه مقابله با این مشکل به شمار می‌رود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

محیط زیست | سلامت و زیبایی