، تهران , (اخبار رسمی): در بخش حسابداری هرگونه عملیاتی که برای خرید و فروش کالاها صورت بگیرد، باید سندی هم برای فروشگاه خریدار و هم برای فروشگاه فروشنده به ثبت برسد؛ به همین دلیل است که استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی یک نیاز مهم محسوب میشود.
هدف اصلی فروشگاهها از خرید نرم افزار حسابداری فروشگاهی هوشمندنوین، سهولت در ثبت و فروش متمرکزتر محصولات، کالاها و محصولات همچنین فروش بهتر به مشتریان است.
خودتان را به عنوان حسابدار یک فروشگاه که به تازگی شروع به کار کرده است، تصور کنید؛ آیا هیچگونه ایده و یا اطلاعاتی از محاسبهها و کارهایی که باید انجام بدهید دارید؟ هنگامی که خرید و فروش کالاها از طرف فروشگاه صورت بگیرد، به ثبت چه نوع مدارک و یا اطلاعاتی نیاز خواهید داشت؟ چگونه به عوامل موثر در ایجاد سود برای فروش کالاها پی خواهید برد؟ به طور کلی در فروشگاههایی که کالایی را خرید و فروش میکنند، همیشه نیاز به استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی حس میشود.
انواع روش های خرید و فروش کالاها
برای خرید و فروش انواع محصولات و کالاها از روشهای مختلفی در حسابداری فروشگاهها استفاده میشود. از نمونه توافقاتی که بین خریداران و فروشندهها صورت میگیرد:
خرید و فروش نقدی
در این نوع معاملهها زمان معینی برای پرداخت هزینه در آینده تعیین نمیشود. خریدار کل مبلغ را یک جا و نقد پرداخت و فروشنده در همان لحظه کالا را تحویل میدهد. استفاده از این روش اکثرا در فروشگاهها و خردهفروشان رایج است. معمولا ثبت معاملههای نقدی در دفتر روزنامه دریافتهای نقدی صورت میگیرد.
خرید و فروش نسیهای
کالا به خریدار تحویل داده میشود اما مبلغ در همان لحظه پرداخت نخواهد شد؛ بلکه بعد از توافق هر دو طرف، به خریدار مهلتی تا پرداخت مبلغ داده میشود. زمانش که فرا برسد، نحوه پرداخت آن میتواند با چک و یا نقدی باشد؛ همچنین ثبت فروشهای نسیهای نیز به سادگی در نرم افزار حسابداری فروشگاهی هوشمند نوین انجام میگردد.
خرید و فروش امانی
فروشنده و یا صاحب کالا (آمر)، کالای خود را به فرد دیگری که به آن حقالعمل کار گفته میشود میسپارد تا حقالعمل کار کالاها را به فروش برساند. در نتیجه آمر مبلغی حاصل از فروش آن کالا را به عنوان کارمزد به او میدهد. این عملیات نیز به سادگی در سیستم حسابداری فروشگاهی هوشمند نوین قابل دسترسی است که موجب میشود کار شما سادهتر گردد.
انواع روش های خرید و فروش کالاها
در بخش حسابداری هرگونه عملیاتی که برای خرید و فروش کالاها صورت بگیرد، باید سندی هم برای فروشگاه خریدار و هم برای فروشگاه فروشنده به ثبت برسد؛ به همین دلیل است که استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی یک نیاز مهم محسوب میشود.
حساب فروش کالا
درآمد این نوع فروشگاهها از طریق خریدو فروش کالاها و محصولات به دست میآید. پس درواقع حساب فروش نقشی همانند درآمد دارد و افزایش آن بستانکار و کاهش آن بدهکار میشود. این حسابها موقتی هستند و در آخر سال مالی به حساب سود و زیان بسته میشود.
حساب برگشت کالا بعد از فروش
بعد از به فروش رسیدن کالا و اتمام معامله، امکان این که خریدار بخواهد کالاها را به فروشنده برگرداند به دلایل مختلفی وجود دارد. در برخی موارد کالای ارسال شده با آن چه که در فاکتور خرید ثبت شده است یکی نیست و یا آسیب دیده و مشکلی دارد، حتی ممکن است فروشنده به اشتباه تعدادی بیشتر از خواست خریدار فرستاده باشد. اگر کالایی بعد از فروخته شدن برگشت بخورد، به جای بدهکار کردن حساب فروش، حساب سرگشت از فروش بدهکار میشود. این حساب دقیقا برعکس حساب فروش کار میکند و باعث کاهش فروش میشود.
حساب تخفیفات به صورت نقدی
اینگونه تخفیفها توسط فروشنده به خریدار داده میشوند که در دفاتر فروشگاه فروشنده در نرم افزار حسابداری فروشگاهی آن، به عنوان تخفیفات نقدی فروش به ثبت میرسد. این حساب در نحوه حسابداری فروشگاهی همانند حساب برگشت از فروش مانده عادی آن بدهکار میشود.
هزینه حمل کالای خریداری شده
کالای خریداری شده در فروشگاه به خریدار تحویل داده میشود. پس هزینه حمل آن را خود خریدار باید پرداخت کند.
هزینه حمل کالای به فروش رسیده
در بعضی از شرایط فروشنده هزینه ارسال کالا به فروشگاه خریدار را پرداخت میکند. آن هم به این دلیل که هزینه حمل آن کالا از قبل با مبلغ تمام شده، جمع و محاسبه شده است. این در صورتی است که خریدار هزینه حمل را جدا از مبلغ تمام شده پرداخت کرده است که یعنی هزینه حمل دو بار پرداخت شده است در نتیجه فروشنده خود باید هزینه اضافی که برای حمل کالا دریافت کرده است را برگرداند.
### پایان خبر رسمی