اطلاعات تماس
  • 021889*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 139910284864615362

چگونه یک برنامه‎‌ریزی درسی مطمئن انجام دهیم؟

کد: 139910284864615362

https://bit.ly/2XWUoeq

، (اخبار رسمی): اگر می‌خواهید بدانید که برنامه ریزی چیست و با نمونه برنامه ریزی درسی آشنا شوید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، این را به خاطر داشته باشید که با کمی تلاش و پشتکار در تهیه یک برنامه می‌توانید به اهداف علمی خود دست یابید.

چگونه یک برنامه ‌ریزی درسی مطمئن انجام دهیم؟!
چگونه یک برنامه‎‌ریزی درسی مطمئن انجام دهیم؟

مطالعه قطعا بخش مهمی از موفقیت تحصیلی را تشکیل می‌دهد، اما گاهی یافتن یک برنامه مناسب برای درس‌ خواندن دشوار است. یکی از راه‌های اطمینان از موفقیت در مطالعه، ایحاد یک برنامه ‌ریزی درسی جامع است، چیزی که شاید برخی افراد به آن توجه نکنند. برای برنامه‌ریزی باید بتوانید در مدت زمان مطالعه خود کارهایتان را اولویت‌بندی کنید و تمام موارد لازم را نیز در برنامه خود بگنجانید.

اگر می‌خواهید بدانید که برنامه ریزی چیست و با نمونه برنامه ریزی درسی آشنا شوید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، این را به خاطر داشته باشید که با کمی تلاش و پشتکار در تهیه یک برنامه می‌توانید به اهداف علمی خود دست یابید.

نکات برنامه ریزی درسی در یک برنامه ریزی صحیح!

1. تعیین اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت

اگر بدانید که در پایان می‌خواهید به چیزی برسید، تهیه و مدیریت برنامه برای شما آسان خواهد بود، همچنین می‌توانند موضوع‌هایی که به تمرکز بیشتری نیاز دارند را شناسایی کنید. اهداف کوتاه‌مدت می‌تواند شامل گذراندن امتحان پایان هفته، به پایان رساندن یک مقاله در دو هفته، ارائه کنفرانس علمی و غیره باشد، برای این سبک از کارها بهتر است، مطالب خود را برای هر روز تعیین کنید.

اهداف طولانی‌مدت ممکن است شامل قبول شدن در یک دانشگاه خاص، گرفتن بورسیه تحصیلی و رسیدن به یک شغل خاص باشد که برای این کارها بهتر است اهداف خود را بر اساس هفته و ماه تعیین کنید تا کنترلشان آسان‌تر باشد. باید دقیقا در این مرحله بدانید که برای رسیدن به هدف‌های خودتان به چه اندازه زمان احتیاج دارید، تاریخ پایان کار را بنویسید، روز، هفته و ماه‌های باقی‌مانده را نیز به طور دقیق مشخص کنید.

به عنوان مثال ورودی امتحان دانشگاه یا امتحانات چه زمانی برگزار می‌شود؟

 

2. تمام منابع لازم را برای مطالعه ثبت کنید

بعد از تعیین هدف و زمان لازم، حال باید فهرست دروس مورد نیاز برای مطالعه را بنویسید، در واقع نوشتن روی کاغذ سبب می‌شود فرد برای انجامشان متعهد شود. نوشتن مطالب روی کاغذ به فرد کمک می‌کند تا ایده بهتری نسبت به آنچه که وجود دارد، بدست آورد.

3. برنامه کاری مرتبط با هر موضوع را مشخص کنید

اکنون زمان آن رسیده است که بدانید برای هر درسی باید چه کاری انجام دهید، اگر چه که امکان دارد بعضی از این شرایط موجود تغییر کند، اما به طور کلی می‌تواند یک نمای کلی را در اختیار دانش‌آموز قرار دهد.

  • می‌توانید از بخش فهرست کتاب درسی‌تان برای مرور بخش‌ها استفاده کنید و تمرکزتان را روی همان بخش بگذارید.
  • برای مطالعه و مرور یادداشت‌های خود یک زمان مشخصی را اختصاص دهید.
  • اگر برای امتحان به خلاصه‌نویسی احتیاج دارید، برای آن وقت بگذارید.

4. فهرست خود را اولویت‌بندی کنید

بعد از این که متوجه شدید برای موضوع‌های مختلف باید چه چیزهایی را تهیه کنید و برای هر کدام باید چه مواردی را انجام دهید، فهرست دروس مورد نظر خود را در برنامه ریزی درسی به ترتیب اهمیت اولویت‌بندی کنید. هر فردی خودش بهتر می‌داند که کدام درس ضریب نمره بالاتری دارد پس در نتیجه باید زمان بیشتری را به آن اختصاص دهد تا در آن بازه زمانی بهترین نتیجه را کسب کند.

بهتر است برای این کار از یک نماد استفاده کنید، به عنوان مثال اگر شما دانش‌آموز رشته تجربی هستید، قطعا برای زیست‌شناسی به زمان بیشتری احتیاج دارید پس در کنار این درس عدد ۱ را قرار دهید و برای درس تاریخ، چون در این رشته اهمیت کمتری دارد، عدد ۵ را بگذارید.

  • سختی موضوع درس یا امتحان را که باید مطالعه کنید، در نظر بگیرید.
  • تایم مطالعه‌ای که باید برای هر درس اختصاص دهید را یادداشت کنید.
  • زمانی را برای بازبینی و مرور مطالب در برنامه‌ ریزی آموزشی در نظر بگیرید.
  • زمان مطالعه خود را در طول هفته تقسیم کنید
  • حال زمان آن رسیده است که زمان موجود در طول هفته را به بلوک‌های معینی تقسیم کنید، بعد از انجام این کار، می‌توانید هر بخش را به یک موضوع درسی اختصاص دهید.

ترفند برنامه ریزی تحصیلی به این صورت است که برای هر روز باید طبق برنامه یک ساعت مشخص را به مطالعه اختصاص دهید تا به یک عادت مثبت مطالعاتی تبدیل شود.

بررسی کنید که در هفته چه روزهایی وجود دارد که همیشه می‌توانید یک زمانی را به مطالعه اختصاص دهید، به عنوان مثال ممکن است هر سه‌شنبه و پنجشنبه ۳ تا ۴ عصر زمان خالی داشته باشید.

اگر امکان دارد، سعی کنید زمان مطالعه خود را به طور دقیق مشخص کنید، زیرا یک برنامه منظم و دقیق می‌تواند در افزایش بازده مطالعاتی شما تاثیر چشمگیری بگذارد.

برای مدیریت زمان می‌توانید از تکنیک پومودورو استفاده کنید، با این برنامه می‌توانید هر ۲۵ دقیقه را به یک موضوع اختصاص دهید و با صدای زنگ ۵ دقیقه استراحت کنید و سپس ۲۵ دقیقه بعدی شروع می‌شود، بعد از ۴ تا ۲۵ دقیقه شما می‌توانید ۱۵ دقیقه استراحت کنید. بازه‌های زمانی کوتاه شما را خسته نمی‌کند و می‌توان در آن زمان کوتاه ، تمرکز بیشتری را روی دروس گذاشت.

5. زمانی را برای فعالیت‎های غیر درسی اختصاص دهید

بهتر است در طول هفته، یک زمانی را برای استراحت بگذارید، زیرا شما نمی‌توانید در تحصیلات خود موفق شوید، مگر این که یک تعادل سالمی را بین زندگی شخصی و تحصیلی خود ایجاد کنید. همیشه در طول برنامه خود یک زمان را خالی بگذارید تا مثلا اگر مشکلی رخ داد نگران از دست رفتن آن موضوع درس نباشید یا این که حتما یک زمان جبرانی را در برنامه ریزی درسی قرار دهید. باید برای استراحت، خواب و ورزش وقت کافی بگذارید، اگر به زمان‌ امتحان‌ها نزدیک شدید، می‌توانید تعدادی از برنامه‌های جانبی را حذف کنید یا به تعویق بیاندازید.

6. بلوک‌های مطالعه را پر کنید

هنگامی که دیگر دقیق برنامه ‌ریزی کردید، زمان آن رسیده است که برای هر بخش مشخص کنید که کدام موضوع را مطالعه می‌کنید. این به شما کمک می‌کند تا مسیرتان مشخص باشد، چون به صورت دقیق می‌توانید زمان مروز مطالب را ببینید و حتی کتاب‌های درسی خود را زودتر از موعد معین تمام کنید. برای این کار یک پلنر تحصیلی می‌تواند کار شما را خیلی آسان کند، چون دقیقا تمام آن چیزی را که یک فرد برای مطالعه نیاز دارد، در آن قرار داده شده است.

سخن نهایی

برای موفقیت در تحصیل باید تلاش و پشتکار را در اولویت قرار دهید، با یک برنامه ‌ریزی درسی صحیح و انجام مداوم آن می‌توانید بخش از این مسیر را با موفقیت طی کنید. فروشگاه آنلاین لوازم تحریر فانتزی مستربوک تنوع زیادی از دفتر  پلنر ها را دارد که می‌توانید برای برنامه ریزی کنکور از آن‌ها استفاده کنید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
  • 021889*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

علم و آموزش