اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 140004275334416721

گزارشی از سرویس اجتماعی اجاره پاوربانک در سطح شهر

پایان اضطراب قرن، باتری های موبایل دیگر تمام نمی شوند

کد: 140004275334416721

https://bit.ly/36Lsmae

، تهران , (اخبار رسمی): مدتی است در گوشه و کنار شهر تهران دستگاه هایی در حال نصب و بهره‌برداری هستند که هدف عمده آن‌ها ارائه خدمات به شهروندانی است که به خاطر مشغله های روزمره، شارژ گوشی یا دستگاه دیجیتال همراهشان در حال تمام شدن است و دسترسی به شارژر یا پاوربانک برای آنها مقدور نیست.

پایان اضطراب قرن، باتری های موبایل دیگر تمام نمی شوند
پایان اضطراب قرن، باتری های موبایل دیگر تمام نمی شوند

این یونیت های پرفایده، که هر روز به تعدادشان افزوده می شود، قرار است در شهر تهران به گونه ای توسعه یابند که در روزگاری نه چندان دور، هیچ شهروندی به خاطر اتمام شارژ موبایل به دردسر نیفتد؛ چون این شبکه وسیع، متشکل از هزاران پاوربانک اجاره ای خواهد بود؛ تا جایی که تهرانی ها حتی لحظه ای دغدغه اتمام شارژ موبایل نداشته باشند؛ درست به همان گونه که تاکسی های اینترنتی این روزها به فراوانی در دسترس قرار دارند.

این سرویس که با نام راشا در اختیار کاربران قرار گرفته است، در تعداد قابل ملاحظه ای از مکان های عمومی مانند، واحدهای تجاری، مراکز بهداشتی و درمانی، فرودگاه ها، هایپر مارکت ها، مراکز ورزشی - تفریحی و... مستقر شده است.

به نظر می رسد این تکنولوژی که بر بستر اینترنت اشیا قرار دارد به وسیله تعدادی از مهندسین جوان ایرانی و با بهره مندی از دانش دیجیتال کشور و بر اساس مهندسی معکوس نمونه های خارجی توسعه یافته و در خدمت شهروندان قرار گرفته است. سرویسی که در صورت تکمیل شدن، اضطراب قرن؛ یعنی اضطراب ناشی از اتمام شارژ باتری را به بایگانی تاریخ می سپارد.

مسعود ستاری، بنیان گذار راشا، ارائه دهنده پاوربانک های اجاره ای، در خصوص شرایط توسعه این سرویس – فناوری می گوید: «این مجموعه که برای توسعه آن یک سال توسط چند تیم حرفه ای زمان صرف شده است، محصول دو مجموعه دانش بنیان به نام های استارتاپ استودیو چاووش و شرکت باوند الکتریک است که باوند الکتریک تجهیزات و سخت افزارهای سیستم (از جمله یونیت های نگهدارنده پاوربانک) را تولید کرده است.»

ستاری درباره چالش های پیش روی توسعه این سیستم گفت: «مثل همه کسب و کارهای مشابه ما تابع فرهنگ هستیم. یعنی باید فرهنگ کار ایجاد شود که بر اساس آن به سمت جلو حرکت کنیم. علاوه بر این ما در بحث اینترنت اشیا چالش بزرگ تری داشتیم؛ چون معمولا تصور بر این است که اینترنت اشیا یعنی سیستمی که اشیا را با اتکا به یک سری سنسور ها و با ایجاد یک شبکه کنترل می کند. این در حالی است که اینترنت اشیا می تواند در حوزه خدمات عمومی نیز کاربردهای متنوعی داشته باشد و راشا یکی از نخستین گام های کشور در مسیر توسعه این فناوری است.»

مسعود ستاری با تاکید بر این مساله که کل این سیستم توسط مهندسین ایرانی توسعه داده شده اضافه کرد: «ایده اولیه این سیستم به زمستان ۱۳۹۷ باز می‌گردد که با بررسی نمونه‌های مشابه جهانی و طراحی یک مدل اقتصادی، در سال ۹۸ به استقرار یک نمونه اولیه منجر شد. ما برای توسعه این فرایند، تجربیات بیش از 33 شرکت جهانی را بررسی کردیم و با مهندسی معکوس و بومی سازی این دانش، توانستیم به یک فناوری داخلی دست پیدا کنیم که بر بستر آن می توان خدماتی را که مبتنی بر پلتفرمی برای کنترل یک ترمینال عمومی است، ارائه کرد و ما در این خصوص دست همه مجموعه های دانش بنیان، استارتاپ های خلاق و سایر شرکت ها را برای همکاری می فشاریم؛ چرا که راشا به غیر از تولید ایستگاه‌های شارژ و اجاره پاوربانک، می‌تواند از این دانش برای ایجاد هر نوع کیوسک خودکار ارائه خدمات شهری استفاده نماید.»

بنیان گذار راشا درباره روند توسعه شبکه پاور بانک های شارژ موبایل در شهر تهران گفت: «علاوه بر دستگاه های کوچکی که با 6، 12، 24، 36 و 45 پورت تولید و جانمایی شده اند و همچنان در حال تکمیل هستند، برای فضاهای عمومی هم استند های بزرگی را طراحی کرده ایم که مانند کیوسک های عمومی در فضاهای شهری سرپوشیده قرار می گیرند تا شهروندان با سهولت هر چه تمام تر در شرایط اضطراری به پاوربانک مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.»

به گفته بنیان گذار راشا، با توجه به گسترش نقش تجهیزات هوشمند در زندگی مردم، سرویس اجاره پاوربانک در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه به صنعتی چند میلیارد دلاری تبدیل شده است که در صدد پاسخگویی به یکی از نیازهای اساسی شهروندان عصر جدید است؛ سیستمی که صدها میلیون کاربر در سراسر جهان از آن استفاده می کنند و نبود آن در کشور ما به عنوان کشوری در حال توسعه، نشان از جای خالی این سرویس علیرغم نیاز شهروندان بوده است. بنابراین می توان گفت طراحی و راه اندازی این سرویس در کشور علاوه بر جنبه های اقتصادی، از منظر مسئولیت مدنی تیم راشا هم حائز اهمیت است.»

در حال حاضر راشا را می توانید در مجموعه های بزرگ مانند باغ کتاب تهران، مجموعه ورزشی انقلاب، فرودگاه امام خمینی، بیمارستان خاتم الانبیا، سالن همایش صدا و سیما و بسیاری از رستوران ها و مراکز خرید بیابید.

گفتنی است که براساس سیاست های توسعه ای راشا، همه مراکز خرید و واحد های تجاری می توانند درخواست استقرار ایستگاه های اجاره پاوربانک را، با توجه به فضای موجود، ارائه دهند تا از این خدمت نوین برای افزایش رضایتمندی مشتریان خود بهره برداری کنند.

علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از سرویس اجتماعی اجاره پاور بانک، می توانند به وب سایت www.rasha.app مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

راشا

راشا (مخفف راحت شارژ) سرویس اجاره پاوربانک است. ایستگاه های راشا در مکان های عمومی نصب می شوند. کاربران با اپلیکیشن موبایل کد مربعی روی ایستگاه را اسکن می نمایند و یک پاوربانک برای آنها آزاد می شود. کاربر می تواند پاوربانک را همراه خود برده و بعد از شارژ موبایل خود، آن را به نزدیکترین ایستگاه بازگرداند. مراکز نصب راشا در نقشه اپلیکیشن راشا موجود است. با راشا دیگر نگران شارژ موبایل خود نخواهید بود. صب ایستگاه در فروشگاه ها و مراکز، نگرانی مراجعین را از شارژ موبایل برطرف می کند در حال که به آنها استقلال و راحتی می دهد. راشا در استودیو نوآوری چاووش و با حمایت شرکت باوند پایاتاب اجرا شده و یک پروژه دانش بنیان است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]