، (اخبار رسمی): هبلکس نام تجاری است که برای بتن هوادار اتوکلاوی تولید شده در اروپا قرار دادهاند. در واقع هبلکس یک بلوک ساختمانی سبک و پیش ساخته است که ویژگیهایی مانند عایق بودن در برابر برودت و حرارت، نارسانا در برابر جریان الکتریسیته، مقاوم در برابر آتش و حشرات است.
کاربرد بلوک هبلکس (AAC)
از آنجاییکه بلوک هبلکس ویژگی عایق برودت و حرارت دارد، عمدتاً به عنوان دیوار خارجی غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد تا از تبادل حرارتی با فضای خارج جلوگیری کند.
وزن بسیار کمتر نسبت به آجرهای معمولی و سفال، صرفه جویی در مصرف فولاد و مصالح پوششی مانند گچ و خاک گچ، عایق بودن حرارتی (مطابق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان) و عدم نیاز به استفاده از عایق و سهولت و سرعت اجرا همگی از عواملی است که این بلوک را برای استفاده در دیوارهای خارجی غیر باربر مناسب میکند.
ابعاد بلوک هبلکس
معمولاً در ایران طول بلوکهای هبلکس با طول ۶۰۰، ارتفاع ۲۵۰ و ضخامت آن بین ۷۵ الی ۵۰۰ میلیمتر تولید میشوند. وزن یک متر مکعب بلوک اِی س سی حدوداً 550 الی 600 است که معادل یک سوم وزن یک متر مکعب آجر فشاری است.
حجم یک بلوک هبلکس به ضخامت 10 سانتیمتر نیز معادل 20 عدد آجر فشاری است. با این حساب ساختمانی که از بلوک اِیسیسی (AAC) در آن استفاده شود، بسیار سریعتر ساخته شده و بسیار سبک خواهد بود. جزئیات بیشتر در خصوص ابعاد و اندازه های بلوک هبلکس در جدول زیر آمده است.
مزایای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس با توجه به ویژگی ها و مشخصات ساختاری و فیزیکی که دارد، از یک سری نقاط قوت و مزایای قابل توجه برخوردار است که آن را در مقایسه با بلوک های بتنی و سیمانی معمولی برتری داده است.
وزن بسیار پایین بلوک هبلکس نسبت به مصالح دیگر مانند آجر و سفال (550 الی 600 کیلوگرم در متر مکعب) از جمله مهمترین برتریهای این بلوک است.
با توجه به وزن کم بلوک هبلکس، بار مرده ساختمان کاهش پیدا میکند و مصرف فولاد و بتن کاهش پیدا میکند.
بلوک اِی سی سی (ACC) را برخلاف دیگر مصالح مانند آجر و سفال، میتوان سوراخ کرد، میخ زد یا برید که کار را در گوشهها سریعتر و راحتتر کرده و با توجه به استفاده از خردههای بلوک نیز، مصرف مصالح را به شدت کاهش میدهد.
عایق برودت و حرارت بلوک هبلکس باعث میشود، نیاز به استفاده از عایق وجود نداشته باشد و هزینههای ساخت پایین میآید و برای ساخت خانههای مناطق گرمسیر و سردسیر بسیار مناسب است.
با توجه به صاف بودن سطح بلوک هبلکس، در مصالح پوشاننده مانند گچ و گچ و خاک صرفه جویی میشود و در صورت اجرای دقیق بلوکها، میتوان مرحله گچ و خاک را حذف کرد.
از آنجایی که بلوک هبلکس را میتوان هم با ملات و هم با چسب مخصوص اجرا کرد، سرعت اجرای آن نسبت به مصالح سنتی مانند آجر و سفال بسیار بیشتر است.
از ضایعات و باقیمانده بلوک هبلکس میتوان به عنوان پوکه معدنی برای کف سازی استفاده کرد، بنابراین نخاله ساختمانی بر جای نمیماند.
بلوک اِی سی سی در برابر آتش مقاوم است و برای ساختمانهای حساس مانند بیمارستانها، هتلها، ساختمانهای استراتژیک و ... مناسب است.
بلوک هبلکس با توجه به تخلخلی که دارد، عایق خوبی هم برای صدا است به همین دلیل متریال خوبی برای ساخت تالارها، آمفی تئاترها و ... به شمار میآید.
مقاومت خوب هبلکس در برابر رطوبت، باعث میشود این بلوک مصالح مناسبی برای ساخت ساختمان در مناطق شرجی و پر باران باشد.
بلوک هبلکس در برابر حشرات موذی مقاومت بالایی دارد و به دلیل اینکه مواد اولیه ساخت این بلوک از مواد معدنی است و ضایعات ساختمانی ندارد، بسیار با محیط زیست سازگار است.
بلوک اِی سی سی تو پر است و قابلیت برش زنی دارد، به همین دلیل حداقل ضایعات را نسبت به دیگر مصالح سننی دارد. همچنین از آنجاییکه قابل سوراخ کاری است میتوان تأسیسات را روی آنها اجرا کرد و هیچ خرابی و نخالهای هم ایجاد نمیکند.
به دلیل سبک بودن بلوک هبلکس نگرانیها در هنگام زلزله در اثر خرابی دیوار و صدمه به ساکنان نیز به حداقل میرسد.
بلوک هبلکس با مقررات ملی ساختمان و استاندارد مطابقت داشته و تأییدیه تحقیقات مسکن دارد.
معایب بلوک هبلکس یا (ACC)
بزرگترین عیب بلوک هبلکس آن است که ساختار متخلخلی دارد و این ویژگی و در پی آن مقاومت فشاری کم بلوک هبلکس، آن را برای ساخت دیوارهای باربر نامناسب میکند.
از دیگر معایب بلوک هبلکس این است که به دلیل خاصیت پر حفره بلوک هبلکس، جذب آب توسط آن بسیار بالاست و پیش از هر نوع عملیات روی این نوع بلوک باید خیس شود.
آدرس سایت:https://saboksazaneisatis.ir/
### پایان خبر رسمی