، تهران , (اخبار رسمی): درمان افسردگی چگونه انجام میشود؟ آیا نیاز به دارو دارد یا میتوان با راهکارهای درمانگرانه این مشکل را رفع کرد؟ افسردگی به عنوان یک اختلال خلقی طبقهبندی میشود. ممکن است به عنوان احساس غم از دست دادن یا خشم توصیف شود که با فعالیت های روزمره فرد تداخل پیدا می کند.
درمان افسردگی چگونه انجام میشود؟ آیا نیاز به دارو دارد یا میتوان با راهکارهای درمانگرانه این مشکل را رفع کرد؟ افسردگی به عنوان یک اختلال خلقی طبقهبندی میشود. ممکن است به عنوان احساس غم از دست دادن یا خشم توصیف شود که با فعالیت های روزمره فرد تداخل پیدا می کند. این روزها این مشکل بسیار رایج است، طبق آمارهای به دست آمده حدود ۱۸ درصد بزرگان با علائم افسردگی همراه هستند. روشهای مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد؛ اما اولین راهکاری که به ذهن میآید مراجعه به دکتر مشاوره خانواده است.
خیلیها به اشتباه افسردگی را با احساس اندوه و غم یکی میدانند، اگر چه این دو حس در برخی ویژگیهای مشترکاند. اما افسردگی با حس بیزاری از خود یا از دست دادن عزت نفس همراه است. در حالی که غم و اندوه این موارد را با خود ندارد و بیشتر اوقات موقتی است.
پس اگر احساس میکنید افسردگی شما با حس غم و اندوه همراه هستند، در حالی که این حس ثابت میماند، قطعا نیاز به درمان دارید.
نشانه های ابتلا به افسردگی چه چیزهایی هستند؟
افسردگی با علائم مختلفی همراه است و بیشتر اوقات هم روی خلق و خوی تاثیر میگذارد، هم روی سلامت بدن. معمولا علائم افسردگی ادامه دار است. امل برخی اوقات میآید و از بین میرود. اگر به مدت حداقل دو هفته تقریبا هر روز با برخی علائم و نشانههای گفته شده در زیر روبهرو هستید، احتمال این که با افسردگی زندگی میکنید زیاد است:
- احساس غمگینی متداول
- غمگین بودن
- احساس ناامیدی، بی ارزشی و بدبین
- گریه زیاد
- احساس ناراحتی و عصبانیت
- از دست دادن علاقه به سرگرمیها و علاقهای که زمانی از آنها لذت میبردید.
- کاهش انرژی و خستگی
- مشکل در تمرکز و به خاطر سپردن
- حرکت کردن یا صحبت کردن آهستهتر
- مشکل در خوابیدن صبح زود، بیدار شدن یا خواب
- زیاد اشتها یا تغییر وزن
- درد فیزیکی مزمن بدون علت که با درمان بهبود نمییابد؛ به عنوان مثال، سردرد، مشکلات گوارشی، گرفتگی عضلات
- افکار مرگ، خودکشی، آسیب رساندن به خود یا اقدام به خودکشی
راههای درمان افسردگی چه چیزهایی هستند؟
ممکن است علائم را با یک نوع درمان با موفقیت مدیریت کنید. اما توجه داشته باشید ترکیبی از درمانها بهترین راهکار است. ترکیب درمانهای پزشکی و درمانهای سبک زندگی به طور معمول شامل موارد زیر می باشد:
مصرف داروها: داورهای ضدافسردگی معمولا توسط متخصص تجویز میشود. رایجترین داروهای ضد افسردگی که با عواقب کمتری همراه است، انتخاب بهتری می باشد.
تغییر سبک زندگی: تغییر سبک زندگی ساده، اما قدرتمند است و برای درمانی مشکلات شناخته شده بسیار مفید میباشد. همچنین به جلوگیری از پیشرفت افسردگی بسیار کمک میکند.
روان درمانی: برای استفاده از این روش مراجعه به روانشناس خوب در تهران نیاز است؛ روانشناسی که به خوبی با شما ارتباط برقرار کند و در راه درمان و بهبود افسردگی شما شریک و حمایت خوبی باشد. او به شما مهارتها و بینشهایی آموزش میدهند تا احساس بهتری داشته باشید و از برگشت مشکلات افسردگی به خوبی جلوگیری میکند.
درمان با تحریک مغناطیسی: اگر افسردگی شدیدی دارید و دیگر روش ها جوابگو نیست، این روش به عنوان یک درمان غیر تهاجمی قابل استفاده است که پالسهای انرژی مغناطیسی مکرر به مناطقی از مغز موجب تغییر در خلق و خوی میشود و کمک میکند از احساسات بد به دور باشید.
معرفی چند روش درمان افسردگی
روشهای مختلفی برای درمان این مشکل وجود دارد که انتخاب از میان آنها به شرایط شما کاملا بستگی دارد. اولین قدم این است که خودتان تصمیم بگیرید و برای درمان تلاش کنید. حال اگر بیماری شدیدتر، به درمان شدیدتر نیاز خواهید داشت. در موارد زیر با چند روش رایج آشنا میشوید:
ورزش منظم: این روش تاثیرگذاری فوقالعادهای همانند دارو دارد. ورزش باعث رشد سلولها و ارتباط جدید مغز میشود و درست مانند داروهای ضدافسردگی تاثیرگذار است. نیم ساعت پیاده روی روزانه میتواند تفاوت بزرگی در زندگی شما ایجاد کند. اما برای مشاهده حداکثر نتیجه روزها حدود ۳۰ الی ۶۰ دقیقه فعالیت هوازی داشته باشید .
برنامه غذایی سالم و مفید: مهمترین عامل سلامتی بدن و روح، داشتن یک برنامه غذایی منظم و متعادل است. مصرف غذا مناسی در طول روز کمک میکند انرژی لازم داشته باشید و نوسانات خلقی را به حداقل برسانید.
جالب است بدانید در صورت نداشتن خواب کافی علائم افسردگی شما تشدید پیدا میکند و احساس غمگین بودن و خستگی را در وجود شما ایجاد و باعث میشود در طول روز عملکرد خوبی نداشته باشید.
روشهای درمانگر: با کمک برخی روشهای درمانگر تلاش کنید تفکر منفی خود را اصلاح و از مهارتهای رفتاری برای مبارزه با افسردگی استفاده کنید. شناسایی محرکهای افسردگی برای از بین بردن و مبارزه با این مشکل بسیار مهم است.
برقراری رابطه های مناسب و هدفمند: تلاش برای برقراری رارتباط به بهبود روابط فعلی و کاهش انزوا و همچنین ایجاد خلق و خوی اجتماعیتر بسیار کمک میکند و در پیشگیری از افسردگی یک راهکار مفید است.
سعی کنید با تعیین مرزهای روابط، استرس و تحت فشار قرار دادن خود را کاهش دهید و بهتر به مشکلات زندگی خود بپردازید.
بهترین زمان برای درمان افسردگی چه چیزی است؟
هر زمانی که با علائم قطعی افسردگی که در موارد بالا اشاره کردیم رو به رو شدید، باید برای یافتن راهکار درمان اقدام کنید و مراجعه به روانشناس ایرانی یا دکتر مشاوره خانواده کمک بسیاری به شما میکند تا هم مشکل افسردگی خود را پیدا کنید و هم به درمان آن بپردازید. بیشتر اوقات مواجه شدن با تلخیها و نوسانات خلقی نشانهای از افسردگی است که در صورت کم اهمیت بودن آن احتمال این که با مشکلات حادتر در آینده مواجه شوید، بسیار زیاد است.
البته فراموش نکنید تجربه افسردگی در هر سن و جنسیتی متفاوت است.
آیا درمان افسردگی بدون دارو امکانپذیر است؟
اگر نمیخواهید با دارو افسردگی خود را مدیریت کنید، اصلا نگران نباشید؛ روشهای مختلف برای مقابله با علائم افسردگی وجود دارد که اصلاً شامل داروهای تجویزی نمی شود. اما برای استفاده از آنها بهتر است ابتدا با پزشک صحبت کنید.
معمولا اولین راهکاری که برای مبارزه با افسردگی میتواند به شما کمککننده باشد، تغییر سبک زندگی است. همچنین امتحان کردن استراتژیهای مختلف مانند تمرین تمرکز، بهبود محیط خانه، خواب بهتر، ورزش هم جز راه حل های مناسب است که با کمک آنها میتوانید به صورت کاملاً طبیعی درمان را پیش ببرید.
تاثیر داروهای درمان افسردگی
داروهای ضدافسردگی برای خلق و خوی و احساس بهتر، افزایش اشتها و تمرکز تجویز میشود و کمک میکند کارهای روزانه را با لذت بیشتری انجام دهید و به زندگی خود با امید بیشتری نگاه کنید. در این میان ممکن است داروهای ضد افسردگی بهخوبی با کاهش افسردگی همراه نباشد و خیلی سریع احساس بهتر شدن را کسب نکنید. حداقل ۳ الی ۴ هفته زمان لازم است تا متوجه تغییر رفتار و اخلاق خود شوید. حتی احتمال این که مدت زمان بیشتر طول کشد، وجود دارد. بنابراین باید کمی صبور باشید و در ابتدا تاثیرگذاری داروها کمی تحمل کنید. اما بعد از تاثیرگذاری متوجه حال و احساس بهتر خود خواهید شد.
کلام آخر
افسردگی بر اثر عوامل مختلفی مانند ژنتیک، قرار گرفتن در معرض استرس، ضربه در دوران کودکی و غیره ایجاد میشود که برای بهبود کامل به دوره درمان حرفهای نیاز است. اگر احساس کردید هر کدام از روشهای درمانی موثر نیست، برای داشتن یک درمان تاثیرگذارتر حتما با پزشک خود مشورت کنید و هرگز نسبت به آن سهلانگار نباشید.
### پایان خبر رسمی