، مشهد , (اخبار رسمی): طراحی وب سایت یک اقدام بسیار راهبردی و مهم برای توسعه کسب و کارها و افزایش درآمد آن ها است. اما طراحی سایت اصول مشخصی دارد که رعایت آنها در فرایند طراحی سایت ضروری می باشند. ما در شرکت آریاز ، یکی از بهترین شرکت های طراحی سایت در مشهد ، این اصول را در این مقاله با شما به اشتراک می گذاریم.
تجربه کاربری و سئو ، دو اصل مهم و بنیادین در طراحی و مدیریت وب سایت اند. بدون در نظر گرفتن این دو اصل شما هرگز نمی توانید به نتبیجه و بازخورد مدنظرتان از راه اندازی وب سایت دست پیدا کنید.
10 نکته حیاتی که پیش از طراحی سایت باید در نظر بگیریم
این متن بازنشری از یکی از مقالات وب سایت شرکت توسعه دهندگان آریاز می باشد.
پیش از اینکه اقدام به سفارش و راه اندازی وب سایت برای کسب و کارمان نماییم ، نکاتی وجود دارند که می بایست آن ها را درنظر بگیریم این نکات اصول طراحی سایت هستند و برای افزایش بازخورد سایت بسیار مهم اند و هر کسی که قصد راه اندازی وب سایت شخصی یا تجاری دارد حتما باید این موارد را در نظر داشته باشد.
اگر شما هم قصد طراحی سایت و ورود به عرصه گسترده تجارت الکترونیک را دارید این مقاله اختصاصی از وبلاگ شرکت توسعه گران آریاز را مطالعه کنید تا شعبه دیجیتال کسب وکارتان را با قدرت و کیفیت متمایزی نسبت به رقبای خود راه اندازی کنید.در این مقاله سعی کردیم که تمامی مواردی که پیش از اقدام به طراحی سایت باید در نظر داشته باشید را بیان کنیم تا شما عزیزان پیش از شروع به راه اندازی سایت بتوانید به یک دید کلی از اصول مهم و چالش های پیش رو در مسیر راه اندازی و مدیریت وب سایت تان برسید.
اصول طراحی سایت
هدف تان از طراحی سایت را بصورت واضح مشخص کنید
به جرئت می توان گفت مهمترین و حیاتی ترین نکته در طراحی سایت این است که شما هدف مشخصی از راه اندازی وب سایت داشته باشید. شما می بایست قبل از اینکه اقدام به راه اندازی سایت کنید از خودتان بپرسید که هدفتان از طراحی و راه اندازی سایت چیست؟
پاسخ به این سؤال می تواند پایه و اساس استراتژی شما در تجارت الکترونیک باشد. مشخص شدن هدف از طراحی سایت می تواند دید واضحی از مسیرتان در عرصه اینترنت به شما بدهد. زمانیکه هدف شما مشخص باشد تمام تصمیمات و اقدامات شما در راستای هدفتان انجام خواهند شد.
اما اهمیت هدف فقط به شروع این مسیر ختم نمی شود. شما باید برای تک تک صفحات سایت خود هدف مشخصی تعیین کنید. هر محصول ، هر صفحه جانبی و هر مقاله یا محتوایی که در وب سایت خودتان قرار می دهید باید یک هدف مشخص و واضح داشته باشد. اگر محصولی در سایت تان قرار می دهید باید مشخص کنید که این محصول با چه هدفی به فروش می رسد و چه نیازی از مشتری را برطرف می کند.
اگر محتوا یا مقاله ای در وب سایت بارگزاری می کنید ، این محتوا هدفش صرفا نباید سئو و بدست آوردن رتبه باشد. این مقاله باید به یک نیاز و یا یک سؤال کاربر پاسخ درست و جامعی بدهد. یا این محتوا باید برای کاربر حس نیاز نسبت به یک کالا یا خدمت را ایجاد کند که متنهی به فروش آن شود.
تجربه کاربری یا User Experience
دومین نکته حیاتی در طراحی سایت ، تجربه کاربری یا به اختصار UX است. تجربه کاربری به طور کلی به احساس و انرژی ای گفته می شود که کاربرهنگام کارکردن با سایت شما می گیرد. این یک تعریف خیلی ساده از UX در طراحی سایت است.
قطعا همه شما قبلا با سایت هایی برخورد داشته اید که وقتی وارد آن شدید علاوه بر اینکه ظاهر جذابی دارند ، کارکردن با آنها هم بسیار لذت بخش و ساده است. تمامی المان ها در جای درست قرار گرفته اند و هرچیزی که شما از آن سایت بخواهید را به راحتی در آن پیدا می کنید. نوشته ها کاملا واضح اند و با فونت مناسبی نوشته شده اند. دکمه ها ، فیلترها ، فراخوان ها (CTA) و ... همگی به زیبایی و با نظم و هارمونی خیلی خوبی جایگذاری شده اند و شما هنگام کار کردن با آن وب سایت هیچگونه مشکلی احساس نمی کنید. هدف از طراحی بر اساس تجربه کاربری هم همین است. یعنی وب سایت را طوری طراحی کنیم که کاربر از حضور در آن و گشتن در صفحات احساس خوبی داشته باشد و لذت ببرد.
شما نیز باید در تک تک تصمیمات خود برای سایت تان تجربه کاربری را در نظر بگیرید و دادن حس خوب به کاربر را هدف خود قرار دهید.
سئو (Search Engine Optimization)
سئو (SEO) به معنی بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. یعنی اینکه سایت خود را به گونه ای بهینه سازی کنیم که در نتایج جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل ، بینگ و یاندکس و... حضور داشته باشد و رتبه خوبی نیز کسب کند.روزانه میلیونها عبارت توسط مردم ایران در گوگل جستجو می شوند که قطعا تعدادی از آنها با کسب وکار شما ارتباط نزدیک و مستقیمی دارند.مثلا اگر شما یک سایت فروش لوازم منزل دارید ، قطعا کاربری که عبارت "خرید یخچال" را سرچ می کند برای شما می تواند به یک مشتری تبدیل شود. پس می توان گفت سئو مهمترین و اساسی ترین نیاز یک وب سایت موفق است. یک وب سایت هر چه قدر هم که زیبا ، جذاب ، کاربر پسند و پر از محتوای خوب باشد ، بدون سئو دیده نمی شود.
سئو و تجربه کاربری ارتباط خیلی نزدیکی به هم دارند و تمامی مواردی که در ادامه بیان می کنیم بصورت مستقیم یا غیر مستقیم بر یک یا هردوی این فاکتورها تاثیر گذارند و می توان گفت سئو و تجربه کاربری دو پایه اصلی موفقیت یک وب سایت در فضای اینترنت هستند.
سادگی در طراحی
یک وب سایت خوب باید ساده باشد! اما سادگی به این معنی نیست که یک وب سایت بی روح و خلوت طراحی کنیم. سادگی یعنی اینکه از شلوغی بیش از حد صفحات سایت خودداری کنیم. قرار دادن آیکن ها و المان های پرتعداد و چسبیده به هم ، نوشته های خیلی طولانی و محتوای خیلی حجیم می تواند در نگاه اول کاربر را به شدت سردرگم کند و او را از سایت شما فراری دهد.
اجازه بدید با یک مثال این موضوع را روشن تر کنم. فرض کنید شما در گوگل به دنبال دانلود فتوشاپ می گردید؛ شما عبارت " دانلود فتوشاپ" را در گوگل وارد می کنید و روی اولین نتیجه کلیک می کنید. وارد وب سایت مورد نظر می شوید و دنبال لینک یا دکمه دانلود فتوشاپ می گردید. چند بار بالا تا پایین صفحه را می گردید ولی آن را پیدا نمی کنید. تنها چیزی که میبینید تبلیغات پرتعداد و چسبیده به هم است . متن ها بسیار ریز و طولانی نوشته شده اند. لینک دانلود فتوشاپ در دید کاربر نیست و به خوبی محل آن مشخص نشده و صفحه به شدت شلوغ و گیج کننده است. آیا به گشتن ادامه می دهید یا از وب سایت خارج شده و سراغ نتیجه دوم در گوگل می روید؟ بیش از 90 درصد افراد در این مواقع صفحه این سایت را بسته و به گوگل بر میگردند و روی سایر نتایج کلیک می کنند.
همیشه در طراحی سایت تان باید هدف کاربر از ورود به سایت تان را در نظر بگیرید و صفحات را بر این اساس طراحی کنید. اگر کاربر به قصد دانلود یک نرم افزار یا کسب اطلاعات در مورد موضوعی خاص وارد سایت شما می شود ، شما باید اطلاعات مد نظر کاربر را به راحت ترین شکل ممکن در اختیار او قرار دهید. اطلاعات اضافی و بیخود را در چشم کاربر بزرگنمایی نکنید و فقط و فقط سعی کنید پاسخ او را بدهید. با این کار شما یک کاربر راضی و خوشحال دارید که بطور قطع دوباره به سایت شما باز خواهد گشت.
طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو (Responsive)
طراحی واکنش گرا یا Responsive به این معنی است که وب سایت شما چه در کامپیوتر و لپتاپ و چه در موبایل و تبلت ، عملکرد مناسبی داشته باشد. این موضوع تاثیر مستقیم و پررنگی در سئو و تجربه کاربری بصورت همزمان دارد. با فراگیری موبایل ها و تبلت های هوشمند ، طراحی سایت ها نیز دستخوش تغییراتی شد. موبایل ها و تبلت ها از آنجایی که دارای صفحه نمایش های کوچکتری نسبت به دسکتاپ ها و لپتاپ ها هستند ، صفحات وب سایت هایی که صرفا برای کامپیوترها طراحی شده اند را به درستی نمایش نمی دهند. و اگر شما این سایت ها را با موبایل خود باز کنید خواهید دید که المان ها بهم ریخته نمایش داده می شوند و یا اجزا و متن ها به قدری کوچک می شوند که به سختی می توان آنها را دید و یا لینک ها و دکمه ها را به سختی می توانید لمس کنید. این موضوع به قدری اهمیت پیدا کرد که گوگل خزنده ی ویژه ای را مخصوص این کار توسعه داد. ( خزنده ها ربات هایی اند که به مانند کاربر وارد سایت شده و صفحات آن را بررسی می کنند و با توجه به محتوای آن ها ، این صفحات را دسته بندی و بایگانی می کنند تا در هنگام جستجوی کلمه کلیدی مرتبط با این صفحات ، آنها را به کاربر نمایش دهند.)
گوگل با توسعه این خزنده شروع به شناسایی صفحاتی کرد که برای موبایل بهینه سازی شده اند و واکنش خوبی نسبت به کاربران موبایل دارند. این موضوع تا حدی اهمیت پیدا کرد که امروزه یکی از اولویت های اصلی گوگل برای رتبه بندی صفحات سایت ها ، واکنش آنها نسبت به کاربرانی است که از طریق موبایل وارد سایت می شوند.(الگوریتم Mobile-First Indexing)
جلوه بصری یا UI
جلوه ی بصری (User Interface) سایت شما چیزی است که در اولین نگاه کاربر توجه او را جلب می کند. طراحی زیبا و چشم نواز وب سایت تاثیر زیادی در تجربه کاربری دارد. همیشه باید زیبایی را در طراحی تک تک اجزای سایت تان در نظر بگیرید. اما زیبایی به این معنی نیست که در استفاده از رنگ ها و تصاویر و ... زیاده روی کنید. زیبایی در طراحی سایت همیشه باید در کنار سادگی باشد. نباید از تصاویر بیش از حد با کیفیت و پرحجم استفاده کنید. نباید در استفاده از رنگ های شاد زیاده روی کنید. نباید از المان های پیچیده و خاص بیش از حد استفاده کنید.
در طراحی سایت یکی از مهمترین مسائل انتخاب رنگ های اصلی و سازمانی وب سایت شما است. از روانشناسی رنگ ها کمک بگیرید و رنگ هایی را انتخاب کنید که با توجه به مخاطب سایت تان حسی را درون او تحریک کند. مثلا اگر سایت شما یک سایت فروش مواد غذایی و خوراکی های مختلف است ، باید بدانید که رنگ های زرد و نارنجی کمرنگ می توانند اشتهای فرد را تحریک کنند. از طرف دیگر باید در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از این رنگ ها هم می تواند چشم کاربر را اذیت کند.
در کنار استفاده از رنگ های جذاب باید در سایت خود به فضاهای سفید رنگ (یا به اصطلاح فضای منفی ) هم توجه داشته باشید. فضای منفی به فضای خالی در وب سایت گفته می شود که هیچ المان یا محتوایی در آن قرار ندارد. استفاده هوشمندانه و به اندازه از این فضا می تواند به وب سایت شما جلوه زیبا و مدرنی بدهد.
بخش دیگری که در جلوه بصری سایت موثر است ، سایز و قلم متن های سایت است. سعی کنید اندازه متن ها و فونت آن را به گونه ای انتخاب کنید که اولا با حوزه فعالیت شما هماهنگی داشته باشد و هم خواندن و دیدن آن برای کاربر ساده و جذاب باشد. در حال حاضر محبوب ترین و پرکاربردترین فونت ها در سایت های پارسی ایران سنس (IranSans) ، ایران یکان (IranYekan) و وزیر (Vazir) می باشند. این قلم ها علاوه بر زیبایی ، خوانایی خوبی هم دارند و تقریبا در تمام زمینه ها نیز کاربرد دارند.
بخش وبلاگ یا بلاگ برای محتوا نویسی
یکی از مهمترین بخش ها در هر سایتی ، وبلاگ یا مجله محتوای آن است. وبلاگ بخشی از سایت است که شما مقالات و محتوای وب سایت خود را در آن بارگزاری می کنید. در این بخش محتوا به صورت متن ، صوت ، ویدئو و یا ترکیبی از این موارد قرار می گیرد. به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه سئو و طراحی سایت ، وبلاگ یک سایت مهمترین و پولسازترین بخش آن است. مهمترین و اصلی ترین چیزی که ترافیک و بازدید سایت شما را افزایش می دهد ، محتوای وبلاگ آن است. شما در هر حوزه ای که فعالیت می کنید ، می توانید با تولید محتوای خاص و کاربردی ، سیل عظیمی از کاربران را به سمت وب سایت خود هدایت کنید. به عقیده ما و تقریبا همه کارشناسان سئو و دیجیتال مارکتینگ ، محتوای خوب رکن اصلی برای دیده شدن در فضای اینترنت است.
مسیریابی مخاطب در سایت خود را تا حد امکان آسان کنید
هنگامی که کاربر به هر نحوی وارد صفحه اصلی یا سایر صفحات سایت شما می شود، باید بتواند که به بخش های دیگر و سایر محتواهای سایت شما به راحتی دسترسی پیدا کند. این کار می تواند از طریق لینک سازی های داخلی ، قرار دادن لینک های مهم در منوی اصلی ، هدر سایت و از طریق فوتر ( قسمت انتهایی صفحه) انجام شود. عامل مهم و تاثیر گذاری که می تواند مسیریابی مخاطب در سایت شما را بهبود ببخشد ، قالب و نحوه طراحی منوها ، هدر ، اسلایدرها ، سایدبار و فوتر سایت است. اگر این موارد بصورت اصولی و جذاب طراحی و پیاده سازی شوند ، کاربر به راحتی مسیر خود را در وب سایت شما پیدا می کند و به بخش های اصلی سایت شما به راحتی دسترسی خواهد داشت.
سرعت بارگزاری صفحات
یکی دیگر از عواملی که هم بر سئو و هم در تجربه کاربری تاثیر زیادی دارد سرعت بارگزاری سایت شما است. یعنی از زمان کلیک کاربر بر روی لینک سایت شما تا زمانی صفحه بصورت کامل بارگزاری شود ، چه مدت طول می کشد؟
بصور کلی و طبق تحقیقات کاربران سایت هایی که در کمتر از 4 ثانیه بارگزاری می شوند را بیشتر دوست دارند. البته این موضوع به سرعت اینترنت کاربر هم بستگی دارد اما در کل این مدت زمان باید در بهترین حالت بین 3 تا 5 ثانیه باشد.
عوامل زیادی در سرعت سایت شما تاثیر گذارند از جمله :
- کیفیت و سرعت سرویس هاستینگ یا میزبان سایت شما مدت زمان پاسخ سرور به درخواست ها حجم کلی صفحات سایت حجم تصاویری که در سایت استفاده شده اند تعداد درخواست هایی که برای سرور از سمت مرورگر کاربر ارسال می شود کدنویسی و برنامه نویسی سایت قالب سایت (بیشتر در سایت های وردپرسی) و...
ارتباط مستقیم با مشتری برقرار کنید
یکی از راه های مؤثر در رضایت کاربر و جلب اعتماد او ، پشتیبانی و پاسخگویی آنلاین است. اگر شما در سایت خود بخشی را برای گفت و گو با کاربر در نظر بگیرید ، این موضوع می تواند تاثیر خیلی زیادی در جلب رضایت کاربر داشته باشد. همانطور که در گوشه سمت راست همین صفحه مشاهده می کنید ما نیز این کار را کرده ایم و قسمتی را برای گفتگوی آنلاین با کاربران در نظر گرفته ایم. پاسخگویی سریع و راهنمایی کاربر بصورت آنلاین روش خیلی خوبی برای تبدیل مخاطب به مشتری است. در کنار استفاده از این گونه امکانات ، قرار دادن شماره تماس ، فرم ارتباط با ما و ... نیز می تواند تاثیر خوبی بر تجربه کاربری و میزان رضایت کاربر داشته باشد.
نتیجه گیری
مهم نیست که شما برای چه کاری قصد راه اندازی وب سایت دارید. مهم نیست که سایت شما یک سایت شخصی ، شرکتی ، فروشگاهی، خبری یا سرگرمی است؛ در هر زمینه ای که قصد طراحی و پیاده سازی سایت را دارید ، اگر تجربه کاربری و سئو را همیشه و در همه ی بخش های سایت تان در نظر بگیرید ، 80 درصد مسیر موفقیت در فضای گسترده تجارت الکترونیک را طی کرده اید. شما باید این دو مورد را در محتوا ، امکانات ، طراحی صفحات ، انتخاب رنگ ها و فونت ها و تک تک اجزا و قسمت های مختلف سایت خود ، در نظر گرفته و فعالیت های سایت خود را بر اساس این دو فاکتور حیاتی تنظیم کنید.
این نکات برگرفته از تجربه چندین و چند ساله ما در زمینه طراحی وب سایت در مشهد است و توصیه ما به شما این است که حتما این اصول را در طراحی وب سایت تان اجرا کرده و در نظر داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را از کسب و کار اینترنتی خودتان دریافت کنید.
منبع:
https://ariazdevs.com/principles-of-website-design
### پایان خبر رسمی