، (اخبار رسمی): منظور از واقع گرایی در مورد والدین، آن است که اولا آنها توقعات خود را درخصوص احتمال موفقیت فرزندشان در کنکور براساس عوامل منطقی تنظیم کنند
کنکور در خانواده های مختلف واکنش های متفاوتی را به وجود می آورد.بعضی از والدین بی تفاوت اند و خیلی کاری به فرزندشان ندارند، بعضی ها اوضاع و شرایط را تسهیل نموده و امکانات لازم را فراهم می آورند.
تعدادی از والدین هم حساسیت زیادی به موضوع نشان می دهند و سعی می کنند این حساسیت را در فرزندشان نیز تقویت نمایند.والدینی هم هستند که به دلیل عدم رضایت از نوع فعالیت و تلاش فرزندشان برای کنکور،از اهرم های فشار استفاده می کنند. اما مناسب ترین روش و بهترین راهکارها برای این مساله کدام است؟
واقع گرایی درحال حاضر جنبه های غیرعلمی و غیرمنطقی زیادی در کنکور وجود دارند که متاسفانه رایج هم می باشند.مشخص ترین نمونه ی این مشکل، اعلام وضعیت فوق العاده در آخرین فرصت است. درحالی که دانش آموزان توقع می رود ازهمان سال اول متوسطه با تلاش برای درک و فهم مطالب،آمادگی های لازم را درخود ایجاد و تقویت نمایند، اما در عمل برای دانش آموزان، هیچ سالی، سال آخر نمی شود به این ترتیب همه تلاش ها، درس خواندن ها و انگیزه ها درسال آخرجمع می شود.
منطق حکم می کند که این روند را روشی عاقلانه و واقع گرایانه ندانیم، اما در هر حال خود این وضعیت، واقعیتی است که باید آن را پذیرفت، بیشتر دانش آموزان با همین روند پا به آخرین سال تحصیلی می گذارند و لذا فشار و سختی زیادی را متحمل می شوند.
منظور از واقع گرایی در مورد والدین، آن است که اولا آنها توقعات خود را درخصوص احتمال موفقیت فرزندشان در کنکور براساس عوامل منطقی تنظیم کنند. مثلا از دانش آموزی که در سال های قبل، پیش نیاز لازم را کسب نکرده و ضعف پایه ای دارد، نباید توقع قبولی در یک رشته ی بالا داشت. یا دانش آموزانی که به هر دلیل، از جمله تمایل برای ورود به بازار کار، انگیزه ی چندانی برای کنکور ندارند را نمی توان با اجبار به کنکور علاقمند ساخت. ثانیا رفتار والدین نیز باید از منطق تبعیت کند، دیده می شود که گاه حساسیت و تب وتاب بعضی از والدین بیشتر از فرزند کنکوریشان است. باید مراقب باشید که به هیچ وجه نقش ها جا به جا نشود.اگر کنکور را کار فرزندتان میدانید، تقلا و حساسیت بیش از حد شما، فقط انگیزه های او را کاهش خواهد داد. پس اولین کار این است که توقعات خود را براساس توانایی و علاقه فرزندتان، تنظیم کنید و بعد فشار بیش از حد نیاورید که تاثیر معکوس دارد.
از قدیم گفته اند اعتدال درهمه چیز خوب است،حتی در کنکور! درخانواده های زیادی دیده می شود که به خاطر کنکور فرزندشان، شرایط اضطراری و وضعیت فوق العاده ای اعلام می شود، هرنوع رفت و آمد خانوادگی ممنوع می گردد، بعضی از والدین دید و بازدید عید را هم قطع می کنند، بعضی ها حتی تلویزیون راهم کاملا جمع می کنند و در بعضی مواقع مانع خواب کافی دانش آموز می شوند! اینکه چنین رفتارهایی تا چه حد ضرورت دارد، جواب قاطعی ندارد، چراکه شرایط خانواده ها فرق می کند،اما بازهم تکرار میکنیم: اعتدال در همه چیز خوب است.
مهم رفتارهای تند،یک طرفه و حساسیت برانگیز نیست،نکته ی مهم اعتدال و منطق موجود در رفتارهاست. گاه ممکن است یک بار مهمانی رفتن یادیدن یکی از افراد فامیل و یا حتی یک سفرمختصر، انگیزه ای درفرزندتان ایجاد کند که حتی عقب افتادگی چند هفته ای را جبران نماید. دانش آموز تا ماه ها قبل از کنکور، باید بتواند 7 ساعت خواب کافی داشته باشد، یک بعد از ظهر در هفته تفریح مورد علاقه اش را انجام دهد و ... باید مراقب باشید با سخت گیری اضافه، کاری نکنید که فرزندتان در زمان های نزدیک به کنکور، اصطلاحا ببرد و درس و کتابش را به گوشه ای بیندازد! تحمل شرایطی سخت و یکنواخت برای مدت چندین ماه برای هرکسی مقدور نیست، حتی اگر خودش رضایت داده باشد، ما چنین شرایطی را فقط برای یکی، دو ماه آخر توصیه می کنیم که در جای خود بدان اشاره خواهد شد….
### پایان خبر رسمی