، (اخبار رسمی): گیربکس صنعتی در دستگاه هایی همانند نوار نقاله یا بالابر مورد استفاده میگردد که مصارف متعددی همانند صنایع فولاد، سیمان، مس، پتروشیمی،کاشی و سرامیک و... دارد.
گیربکس صنعتی به عنوان دستگاهی قدرتمند بسیار مورد استفاده قرار میگیرد نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد، خریداری و تجهیز این دستگاه از شرکتی معتبر است تا از مشکلاتی احتمالی جلوگیری شود. در این مقاله ما قصد داریم درباره گیربکس صنعتی، اجزای تشکیل دهنده و انواع و خرید قطعات سنگ شکن و سنگ شکن هیدروکن بیشتر آشنا شویم.
تعریف کوتاهی از گیربکس صنعتی
گیربکس همان جعبه دنده است که بعد از موتور یا سر راه وسایل صنعتی قرار میگیرد. گیربکس صنعتی ابزاری است که برای انتقال و افزایش قدرت و یا جهت تنظیم قدرت مورد نیاز دستگاه های صنعتی است که با کاهش یا افزایش نیروی گشتاور موتور کار میکند. در واقع با کاهش سرعت، گشتاور افازیش میابد و بالعکس با افزایش سرعت، نیروی گشتاور کاهش مییابد. همان طور که اشاره شد وظیفه گیربکس صنعتی گرفتن قدرت از منبع و انتقال آن به میزان مورد نیاز مصرف کننده است.
https://makansangshekan.net/محصولات/گیربکس-صنعتی
گیربکس صنعتی دو دسته هستند
گیربکس صنعتی افزاینده: در مواردی که به نیرو و قدرت بیشتری و گشتاور کمتری است از گیربکس افزاینده استفاده میشود، در واقع زمانی که به گیربکس های دور بالا برای تولید سرعت بیشتر و قدرت کمتر در صنایع پالایشگاهی، نیروگاهی و پتروشیمی نیاز است از این نوع یعنی گیربکس های صنعتی افزاینده استفاده میکنند.
گیربکس صنعتی کاهنده: وظیفهی آنها این است که سرعت را کاهش داده و همزمان قدرت بیشتری را ایجاد کنند. در واقع گیربکس های کاهنده بین موتور و متحرک قرار میگیرند و در اشکال و مدل های مختلف تولید میشوند، از این رو مهم است که این دستگاه را از شرکتی معتبر تهیه کنید.
گیربکس های صنعتی از چه اجزایی تشکیل شده اند؟
- چرخ دنده ها: اجزای اصلی تشکیل دهنده گیربکس های صنعتی چرخ دنده ها هستند که براساس کاربرد و کارایی آن ها، شکل و نوع متفاوتی دارند.
- یاتاقان: وظیفهی آنها تحمل فشار روی شافت ها میباشد.
- شافت های ورودی و خروجی: جنس این شافت ها از فولاد است که به صورت سوراخ ( HOLLOW) و یا شافت ( SOLID ) هستند.
- کاسه نمد: این قطعه برای محافظت در برابر ورود گرد و غبار به داخل بدنه و همچنین عوامل مخرب دیگر میباشد، علاوه بار این از روغن داخل پوسته نگهداری میکند.
- بدنه: جنس بدنه از چدن است که تمامی اجزای تشکیل دهنده درون آن قرار می گیرند.
- درپوش کنترل روغن و بازبینی کاسه نمد
انواع گیربکس های صنعتی
گیربکس حلزونی: از محور و چرخ دنده حلزونی تشکیل شده است. محور حلزونی روی محور ورودی گیربکس قرار گرفته است که استحکام بالایی در برابر خوردگی دارد و همچنین جنس ان از فولاد آب دیده میباشد.چرخ دنده حلزونی نیز در روی محور خروجی گیربکس قرار دارد و جنس آن از برنز آلیاژی است.
کم هزینه بودن تعمیر و نگهداری، برگشت پذیری کم، حرکت نرم و کم سر وصدا بودن، قابل جابجایی و تغییر موقعیت و مواردی دیگر از مزایای این نوع گیربکس صنعتی است که در بالابر ها، نوار نقاله ها، آسانسور ها، خردکن و آسیاب های کوچک و.... مورد استفاده قرار میگیرد.
گیربکس هلیکال: از تعدادی چرخ دنده با ساختار مارپیچ یا هلیکال ساخته شده که علت نام گذاری آن نیز میباشد. هر دندانه از این چرخ دندها به شکل مقطعی مارپیچ هستند که باعث ایجاد خوردگی و صدای کمتر میشوند.
عمر طولانی، سو صدای کم، قابلیت تحمل گشتاور های بالا از جمله مزایایی میباشد که در صنایع سنگین فولاد، سیمان، پرس های سنگین، جرثقیل های بزرگ و... مورد استفاده قرار میگیرند.
گیربکس خورشیدی: از یک دنده خورشیدی و در یا چند دنده هرزگرد سیاره ای و یک دنده رینگی ساخته شده است. با توجه به قابلیت استفاده در دور ها و توان های بالا یکی از پرکابرد ترین ها در صنعت محسوب میشود .
صدای بسیار کم، حجم کم گیربکس، امکان تعویض قطعات، قابلیت تحمل سرعت بالا، تنوع در نسبت تبدیل دور برخی از مزایای این دستگاه است که در توربین های بادی، خطوط نورد فولاد، صنایع بسته بندی و....مورد استفاده قرار میگیرد. چنانچه قصد تهیه این نوع از گیربکس را دارید از شرکتی که تجربه لازم را در این زمینه دارد مشورت بگیرید.
گیربکس کرانویل پنیون: از تعدادی چرخ دنده هلیکال و دو چرخ دنده که قابلیت انتقال گشتاور در زاویه 90 درج را ایجا میکند، ساخته شده است. این گیربکس به خاطر ایجاد گشتاورهای بالا و بدون ضربه وصدا در آسیاب های صنعتی و ... مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین گیربکس های صنعتی، آویز نیز از دیگر انواع گیربکس صنعتی هستند.
عوامل موثر در خرید گیربکس صنعتی
- دور ورودی: سرعت چرخش محور خروجی الکتروموتور
- دور خروجی:سرعت چرخش محور خروجی گیربکس
- توان ورودی: همان قدرت خروجی الکتروموتور
- نسبت تبدیل: از تقسیم عدد دور خروجی بر عدد دور ورودی بدست میآید
- گشتاور خروجی: مقدار گشتاوری که محور خروجی گیربکس تحمل میکند
- نوع ماشینی که برای ان در نظر گرفته شده است
- نوع و مشخصات موتور محرک
آرایش محورها
همانطور که اشاره شد گیربکس صنعتی نوعی بالابر است که با توانایی بالا در انتقال قدرت مورد استفاده صنایع بسیاری میباشد. اگر قصد خرید یا تعمیر این دستگاه را دارید از شرکتی که تجربه و مهارت زیادی در این زمینه دارد کمک بگیرید. شرکت ماکان سنگ شکن با سابقهی بیش از ربع قرن و همچنین متخصص در ساخت و تعمیر قطعات همراه مطمئنی برای شما خواهد بود. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در این باره بدست آورید به سایت ماکان سنگ شکن (makansangshekan.net) مراجعه کنید.
### پایان خبر رسمی