، (اخبار رسمی): یکی از مهمترین ادواتی که به پشت تراکتور بسته می شود سمپاش ها می باشند. این سمپاش ها دارای نیروی محرکه (موتور) نمی باشند و قدرت خود را از تراکتور از طریق گاردانی که به شافت خروجی تراکتور متصل می شود می گیرند.
شافت خروجی تراکتور گاردان را می چرخاند و باعث می شود که پمپ سمپاش تعبیه شده بر روی سمپاش که به گاردان متصل است عملیات مکش و انتقال سم از مخزن به نازل ها جهت سمپاشی را انجام دهد.سمپاش های پشت تراکتوری دارای تقسیم بندی های مختلفی می باشند که به شرح ذیل می باشد. بر اساس نوع اتصال، سمپاش های پشت تراکتوری به دو دسته سمپاش کششی و سمپاش سوار شونده تقسیم می شوند.
سمپاش های کششی دارای مخازن بزرگی می باشند و بر روی شاسی که دارای چرخ های بزرگ می باشند قرار گرفته اند و پشت تراکتور بر روی چرخ ها کشیده می شوند و از روی زمین بلند نمی شوند. بسته به نوع و توانایی تراکتور و همچنین نوع زمین زراعی یا فاصله بین درختان حجم مخزن آنها از 1000 لیترشروع می شوند و در حجم های 2000،1500 و 3000 لیتری نیز ساخته می شوند.
تراکتورهای باغی کمرشکن یوروپارس و یوروپارس 404 باغی 40 اسب قادر به کشیدن مخازن 2000 لیتری می باشند و تراکتورهای زراعی یوروپارس 404 شصت اسب و فرگوسن 4 و 6 سیلندر تا 3000 لیتر را نیز می توانند بکشند.
مخازن بزرگ بیشتر برای زمین ها و باغات بزرگ و زمانی که پروسه پر کردن مخزن زمان بر باشد و نیاز به سمپاشی سریع باشد مورد استفاده قرار می گیرد.اما باید توجه شود که در زمین های زراعی هر چه مخزن بزرگتر باشد احتمال سفت شدن خاک و له شدن محصولات حین حرکت بیشتر می شود.
سمپاش های سوارشونده دارای مخازن کوچکتری هستند که از ظرفیت 200 لیتر شروع می شوند و 400-600-800 و 1000 لیتری را نیز شامل می شوند.این سمپاش ها همچنین چرخ های کوچکی زیر شاسی نیز می توانند داشته باشند که برای جابجایی در انبار بدرد می خورد.برای تراکتورهای باغی معمولاً ظرفیت های 200و 400 لیتری مناسب هستند و مخازن بزرگتر برای تراکتورهای زراعی مناسبتر می باشد.
سمپاش های سوار شونده با اتصال سه نقطه به تراکتور متصل شده و برای سمپاشی به کمک بازوهای بالابر تراکتور بلند می شود.مزیت این سمپاش ها نسبت به سمپاش های کششی در کوچک بودن آن و قدرت مانور بالای تراکتور حین سمپاشی در باغات با فاصله کم بین درختان می باشد و از طرف دیگر چون سمپاش حین کار روی زمین نیست به محصولات زراعی نیز آسیبی وارد نمی کند و آنها را له نمی کند.
بر اساس مکان استفاده، سمپاش های پشت تراکتوری به دو نوع سمپاش باغی و سمپاش زراعی تقسیم می شوند.
### پایان خبر رسمی