، (اخبار رسمی): دکوراسیون داخلی، هنر ساختن فضا به شیوه ای است که با رعایت زیبایی منجر به کارایی بالای فضا نیز بشود، به عبارتی هماهنگ سازی اجزای داخلی خانه به طوری که هم فضای زیبا تر و هم بهینه تری داشته باشیم در لغت نامه فارسی نیز دکوراسیون به معنای چیدمان و آراستن است
دکوراسیون داخلی، هنر ساختن فضا به شیوه ای است که با رعایت زیبایی منجر به کارایی بالای فضا نیز بشود، به عبارتی هماهنگ سازی اجزای داخلی خانه به طوری که هم فضای زیبا تر و هم بهینه تری داشته باشیم.
از تصور برخی افراد چیدمان و دکوراسیون داخلی منزل کاری آسان است که با به کار گیری مقداری سلیقه انجام می شود اما این ذهنیت درست نیست و نکات مهمی در این خصوص وجود دارد که باید به آن توجه شود، در ادامه هم به این نکات هم خواهیم پرداخت و هم با سبک های معماری آشنا خواهیم شد، اما در ابتدا باید بدانیم دکوراسیون داخلی چه معنایی دارد.
دکوراسیون داخلی چیست؟ دکوراسیون داخلی، هنر ساختن فضا به شیوه ای است که با رعایت زیبایی منجر به کارایی بالای فضا نیز بشود، به عبارتی هماهنگ سازی اجزای داخلی خانه به طوری که هم فضای زیبا تر و هم بهینه تری داشته باشیم.
در لغت نامه فارسی نیز دکوراسیون به معنای چیدمان و آراستن است و در خصوص دکوراسیون داخلی به مفهوم نحوه چیدمان و انتخاب وسایل مختلف به طریقی است که منجر به بالا بردن کارایی و زیبایی بشود، یکی از شرکت هایی که لوازم مورد نیاز برای دکوراسیون داخلی را تولید می کند آراپلاست پروفیل است.
اصول دکوراسیون داخلی دکوراسیون داخلی هم اصولی را دارا می باشد که یک شخص دکوراتور باید با آن ها کاملا آشنا باشد:
تعادل
تعادل از اصولی است که در تمامی کار های هنری نیز دارای اهمیت بالایی می باشد، موازنه یا تعادل زمانی حاصل می شود که وزن دیداری متریال ها، مبلمان و سایر اجزا به طور برابر در فضا توزیع شود، برقراری تعادل به سه روش متقارن، نا متقارن و شعاعی انجام می شود.
یکپارچگی و هماهنگی
اتحاد و همبستگی متریال ها در دکوراسیون داخلی به یکپارچگی و هماهنگی آن ها منجر می شود، کلیه عناصر به کار رفته در دکوراسیون باید با هوشمندی در کنار هم قرار بگیرند و ترکیب خوبی را بسازند.
تاکید
تاکید همانطور که از نامش مشخص است، اصلی اساسی و دارای اهمیت فراوان است که به موضوع خاصی اشاره می کند.
ریتم
رعایت اصل ریتم که نشان دهنده حرکت می باشد، برای حفظ ضرب آهنگی بصری بین متریال های با وزن دیداری متفاوت لازم است.
مقیاس و تناسب و تضاد دو مورد دیگر از اصولی هستند که در دکوراسیون داخلی دارای اهمیت می باشند.
اهمیت نور در دکوراسیون داخلی ممکن است یک دکوراسیون زیبا طراحی شده باشد اما این دکوراسیون زیبا بدون وجود نور پردازی فاقد جذابیت می باشد، این موضوع اهمیت نورپردازی را به ما نشان می دهد، به کار گیری نوع درست نور در مکان درست آن می تواند علاوه بر زیبایی فضا، حس امنیت و راحتی و همچنین استایل خاصی را به فضا می دهد.
نکاتی در خصوص نورپردازی وجود دارد که توجه به آن ها فضای نورپردازی شده را دلچسب می کند، برخی از این نکات عبارتند از:
- تناسب سبک المان نوری با سبک دکوراسیون داخلی تناسب رنگ نور با فضا تناسب شدت و میزان نور در هر فضا رعایت تعادل در استفاده از المان های نوری و زیاده روی نکردن در آن ها
اهمیت رنگ در دکوراسیون داخلی اولین مسئله ای که وقتی وارد فضایی می شویم توجه ما را به خود جلب می کند، رنگ اجزا و فضا، خصوصا دیوار ها است، انتخاب رنگ مناسب در دکوراسیون داخلی اهمیت فوق العاده ای دارد، با جادوی رنگ و کاربرد رنگ های روشن می توان فضاهای کوچک را بزرگ و با استفاده از رنگ های تیره فضاهای بزرگ را کوچک نشان داد.
اهمیت کفپوش در دکوراسیون داخلی متاسفانه به نقش کف در دکوراسیون داخلی به اندازه کافی توجه نمی شود، این در حالی است که سطح کف به دلیل مساحت بالا و سطح دید زیادی که در مقایسه سایر اجزای فضا دارد اهمیت فوق العاده ای دارد، انتخاب کفپوش مناسب فضا با طرح و رنگ و جنس مناسب علاوه بر زیبایی فضا، احساس راحتی را نیز می افزاید.
سبک های متفاوت دکوراسیون داخلی در ادامه به برخی از سبک های دکوراسیون داخلی اشاره کرده و توضیحی مختصر درباره آن ها می دهیم:
سبک روستیک
در این سبک از ترکیب پارچه های طبیعی، پشم، کتان، آجر و چوب های طبیعی و تو پر و رنگ های گرم استفاده می شود، سبک روستیک الهام گرفته از طبیعت می باشد.
سبک مینیمال
مینیمالیست استایل یا ساده گرایی از سبکی از دکوراسیونداخلی می باشد که در آن حس سادگی و آرامش وجود دارد و همین سادگی منجر به پر طرفداری آن شده است، در این سبک هر چیزی که ضروری نیست حذف شده و این کار موجب باز شدن فضا می شود.
سبک سنتی
در این سبک از ترکیب پارچه و چوب استفاده می شود، دکوراسیون سنتی برای افراد علاقمند به آثار هنری کلاسیک، تاریخ و ... مناسب است، تاکید دکوراسیون داخلی سنتی بر هماهنگی، صمیمیت، نظم و جذابیت دوستانه آن می باشد.
سبک کلاسیک
در سبک کلاسیک مبلمان نقش مهمی ایفا می کنند، رنگ های کرم، قهوه ای و طلایی در این نوع دکوراسیون بیشتر به کار می روند و نقاشی های باستانی و گچ بری چارچوب ها در این سبک دیده می شوند.
### پایان خبر رسمی