، (اخبار رسمی): در صورتی که بیمار دچار کمردرد مزمن باشد، در این مواقع حتما نیاز به مراجعه به متخصص درد دارد. این شرایط درمان را چالشبرانگیز میکند؛ چرا که باید حتما درمانی برای بیمار در نظر بگیرند که دچار کمترین عوارض شود.
همانطور که میدانید کمردرد مشکل بسیار رایجی است که تقریبا همه بزرگسالان را در مقطعی از زندگی تحت تاثیر قرار میدهد؛ اما در اغلب مواقع مشکلی جدی نیست و با راهکارهای خانگی بهبود مییابد.
پزشکان پس از سالها درمان متوجه شدهاند که انجام عمل جراحی کمر نه تنها همیشه روشی 100 درصد موفقیتآمیزی نیست، بلکه از تهاجمیترین، پرخطرترین درمان در میان بسیاری از روشهای درمانی است.
در حقیقت هیچ تضمینی وجود ندارد عملی که انجام میدهید نتایج خوبی را برای شما به همراه داشته باشد حتی این خطر وجود دارد که احساس بدتری در شما ایجاد کند.
امروزه با وجود متخصصین درد دیگر نیازی به درمان تهاجمی و باز نیست. بیماران میتوانند بدون نیاز به عمل جراحی کمردرد مزمن خود را با پیشرفتهترین راهکارهای درمانی بهبود بخشند.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با چند نمونه از راهکارهای غیر جراحی که توسط متخصص درد دکتر محمد حسین دلشاد انجام میگیرد، آشنا کنیم.
مطالب برگرفته از سایت: https://drdelshadfoundation.com/
تزریق به نقاط ماشهای
نقاط ماشهای گرههای دردناکی در ماهیچههای شماست، زمانی که ماهیچهها منقبض یا سفت میشوند چنین حالتی رخ میدهد. معمولا این گرهها در ناحیه کمر به دنبال آسیب، کشیدگی، رگ به رگ شدن یا پارگی عضله رخ میدهد.
گرهها معمولا مشکلی ایجاد نمیکند و افراد با استراحت و کمپرس یخ، آسیبهای جزئی را درمان میکنند. چنین گرههایی زمانی مشکلساز میشود که بیمار درد مزمن را احساس میکند و قطعا در این مواقع نیاز به مراجعه به پزشک دارد.
حال اینکه تزریق به نقاط ماشهای چگونه منجر به تسکین درد میشود باید بگوییم که این گره یا سفتی عضلانی ایجاد شده نیست که منجر به درد میشود، بلکه التهابی ناشی از آسیب است.
این التهاب به دنبال پاسخ طبیعی و دفاع در برابر بدن رخ میدهد که در نهایت با تزریق پزشک به این نقاط درد ایجاد شده را تسکین میدهد.
تزریق استروئید اپیدورال
اپیدورال یک محلول استروئیدی و بیحسکننده موضعی است که مستقیما به فضای اپیدورال، ناحیهای که نخاع را احاطه کرده است، وارد میشود.
تزریق استروئید اپیدورال معمولا برای بیمارانی کاربردی است که درد انتشاری از کمر به لگن، باسن و پاهای خود دارند.
چنین انتشاری از درد نشانه این مسئله است که طناب نخاع یا ریشههای عصبی بزرگی که از ستون فقرات بیرون میآیند، تحت فشار هستند.
از شایعترین دلایل این تحت فشار بودن، تنگی کانال نخاعی و سوراخهای عصبی است که باعث فشرده شدن نخاع یا ریشههای عصبی میشود. تنگی کانال نخاعی دلایل مختلف دارد.
تنگی کانال نخاعی معمولا به چنین دلایلی رخ میدهد:
- رسوب کلسیم در قسمتهای مختلف ستون فقرات
- بیرونزدگی دیسک به سمت کانال نخاعی
- فشرده شدن عصب و ایجاد التهاب
تزریق استروئید اپیدورال، از سری داروهای استروئیدی یا بیحسکننده موضعی است که مستقیما به فضای اپیدورال تزریق میشود تا پاسخ التهابی را کنترل کند.
رادیوفرکوئنسی
در طی این روش پزشک یک سوزن را با نوک باز در نزدیکی مفصل فاست روی ستون فقرات قرار میدهد.
در واقع این روش برای انتقال امواج رادیویی با فرکانس بالا و گرم از سوزن به سمت مورد نظر منتقل میشود.
نوک سوزن بافت نرم اطراف را گرم میکند و عصب حسی را که منجر به درد در بیمار شده است، از بین میبرد یا میسوزاند.
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) بهطوری است که پدهای الکتریکی روی کمر شما چسبانده میشود.
زمانی که پزشک دستگاه را فعال میکند، اعصاب، عضلات و… تحت تحریک الکتریکی قرار میگیرد و میتواند منجر به توقف سیگنال درد شود.
یک مطالعهای نشان داد که یک جلسه 15 دقیقهای این روش درمانی میتواند تسکین قابل توجهی از کمر درد را به دنبال داشته باشد.
لیزر دیسک برای درمان کمردرد مزمن
در گذشته اغلب پزشکان برای درمان دیسک کمر در نهایت مجبور به انجام عمل جراحی بودند. حتی در برخی از مواقع بیماران نه تنها تسکینی شاهد نبودند، بلکه متوجه بدتر شدن شرایط خود نیز میشدند.
حال امروزه فوق تخصص درد، آقای دکتر محمد حسین دلشاد بیمارانی را که به دلیل دیسک کمر دچار کمر درد مزمن شدهاند، با روش لیزر دیسک با موفقیت همراه با اثربخشی بالا درمان میکند.
این پروب لیزری بین فضای بین مهرههای کمر وارد میشود و با بخار شدن حجمی از دیسک که بیرون زده است، فشار از روی عصب مربوط به احساس درد، برداشته میشود و در نهایت بیماران بدون هیچ جراحت و بیهوشی عمومی، تحت بیحسی موضعی تسکین درد را پس از اتمام این روش درمانی احساس خواهند کرد.
علاوه بر مواردی که برای شما ذکر کردیم، روشهای بسیار زیادی دیگری نیز وجود دارد که بسته به علت کمردرد و شرایط بیمار از سوی پزشک انجام میگیرد.
### پایان خبر رسمی