، (اخبار رسمی): قانون کاهش حبس در ایران مصوب 21 اردیبهشت 1399 فرصتی را برای اصلاح نظام مجازات ایجاد کرده است.
توجه به این نکته ضروری است که قوانین کیفری با تعیین مجازات برای اعمال مجرمانه قواعدی را برای کنترل و پیشگیری از جرم وضع می کنند. با این حال، تعداد بیش از حد جرایم و مجازات های تعریف شده در قوانین و مقررات جزایی ایران منجر به جرم انگاری غیر روشی می شود که علاوه بر افزایش میزان جرم و جنایت در کشور، تعداد زندانیان را در درازمدت افزایش می دهد و بار مالی سنگینی را تحمیل می کند.
در نتیجه، قانونگذار ایران قانون کاهش حبس (قانون) را به منظور کاهش تعداد زندانیان تصویب کرد. با تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی، اصلاحات قابل ملاحظهای در جرایم و مجازاتهای اختیاری (یعنی جرایم بدون مجازات معین و ثابت در فقه اسلامی) صورت گرفته است که منجر به کاهش چشمگیر تعداد زندانیان شده است.
این قانون که فقط شامل پانزده ماده است در تاریخ 12 می 2020 به تصویب مجلس رسید و در ژوئن همان سال به اجرا درآمد.
با توجه به اهمیت قانون، در دو مقاله جداگانه به بررسی و بررسی آن می پردازیم. در قسمت اول و برای اینکه شما درک کلی از طبقه بندی جرایم در نظام کیفری ایران داشته باشید، شرح مختصری از درجات مجازات طبق قوانین ایران به همراه پنج ماده اول قانون ارائه شده است.
بخش دوم به بررسی بقیه مواد قانون از مواد ششم تا پانزدهم می پردازد. علاوه بر این، در مورد اینکه چه کسانی مشمول قانون هستند و چه کسانی واجد شرایط استفاده از مفاد آن هستند، بحث خواهیم کرد.
نقش وکیل در کاهش جرم حبس
یک وکیل دادگستری ariadadyar.com/lawyer با توجه به تجربه ایی که دارد می توانید با ماده قانون هایی که اگر شامل شخص شود، در لایحه حبس شخص استفاده می کند تا بتواند براحتی آن را کاهش بدهد.
طبقه بندی درجات مجازات طبق قوانین ایران
قانونگذار بر اساس ماده 19 قانون مجازات اسلامی، مجازات اختیاری را به هشت درجه تقسیم کرده است. مجازات ها بر اساس شدت جرم طبقه بندی شده است.
مجازات درجه یک
1. سخت ترین و سخت ترین مجازات در نظام جنایی ایران
2. حبس بیش از بیست و پنج سال تا سی سال
3. بیش از یک میلیارد ریال جریمه نقدی
4. مصادره اموال
5. انحلال یک شخص حقوقی (یعنی یک نهاد)
مجازات درجه دو
1. حبس بیش از پانزده تا بیست و پنج سال
2. جزای نقدی بیش از پانصد و پنجاه میلیون ریال تا یک میلیارد ریال
مجازات درجه سه
مجازات درجه چهار
مجازات درجه پنج
مجازات درجه شش
1. حبس بیش از شش ماه تا دو سال
2. جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال
3. شلاق زدن از سی و یک تا نود و نه ضربه
4. محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال
5. انتشار حکم قطعی در رسانه ها
مجازات درجه هفت
مجازات درجه هشت
در ماده 23 این قانون آمده است
دادگاه میتواند به فردی که به مجازاتهای بدنی، طلیعه یا تعزیری درجه 6 تا 1 محکوم میشود، حسب جرم ارتکابی و خصوصیات وی، با توجه به شرایط مقرر، به یک یا چند مجازات از مجازاتهای تکمیلی زیر محکوم کند. در این قانون:
### پایان خبر رسمی