، (اخبار رسمی): مطابق قانون کار انعقاد قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما در هر حوزه و کسب و کاری بسیار ضروری است در نتیجه بدون در نظر گرفتن نوع شغل و مدت زمان کار نیاز است که نوعی قرارداد تنظیم شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
چرا کارفرمایان قرارداد کار سه ماهه امضا میکنند؟
مطابق قانون کار انعقاد قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما در هر حوزه و کسب و کاری بسیار ضروری است در نتیجه بدون در نظر گرفتن نوع شغل و مدت زمان کار نیاز است که نوعی قرارداد تنظیم شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود و همچنین در صورت بروز مشکل با وجود این سند (قرارداد کار) بتوان این مشکلات را حل نمود.
همان طور که اشاره کردیم عقد قرارداد کار پیش از شروع کار امری ضروری می باشد و هر کارفرمایی موظف است که یک قرارداد کار قانونی و با توافق کارگر تنظیم نماید . یکی از مشکلات رایج در رابطه کارگری وکارفرمایی جامعه کاری ما عدم توجه کارفرمایان به عقد قرارداد کار با کرگران است و با بروز مشکلات و خسارات تازه میفهمند که چه اشتباه بزرگی کرده اند.
قرارداد کار سه ماهه نوعی قرارداد کار آزمایشی است که با توافق طرفین (کارفرما و کارگر) منعقد می شود که در این قرارداد کار کارگر به مدت معلوم به صورت آزمایشی مشغول به کار می شود. در نتیجه تنظیم این نوع قرارداد کار که به صورت آزمایشی است مدت مشخصی دارد و بایستی تاریخ شروع و پایان آن حتما در قرارداد قید شود.
آیا قرارداد سه ماهه بیمه دارد؟
از آنجایی که قرارداد کار سه ماهه جزو قرارداد های قانونی است در نتیجه مشمول بیمه می شود و کارفرما بایستی کارگر را بیمه کند از طرف دیگردر این بازه بایستی پرداخت حقوق و مزایای کارگر نیز طبق قانون کار باشد و به صورت کامل پرداخت شود. در صورتی که کارگر بیمه نشود و یا حق و حقوق خود را به صورت کامل پرداخت نگردد می تواند از کارفرمای خود شکایت کند.
تنظیم قرارداد کار سه ماهه برای کارفرما این مزایای را دارد که می تواند کارگر خود را قبل از انعقاد مدت طولانی قرارداد کار به خوبی بسنجد و او را از لحاظ توانایی آزمایش کند و در صورت رضایت از نحوه کار کارگر و خصوصیاتش در پایان قرارداد همکاری خود را با وی تمدید کند.
در نظر داشته باشید که قرارداد کار سه ماهه می تواند جزوی از قرارداد کار دائم یا قرارداد کار مدت موقت کارگر باشد، و برخی از کارفرمایان بستن قرارداد کاری اعم از یکساله یا دائم را ملزم به گذران دوره آزمایشی و توافق طرفین به ادامه رابطه کنند. در برخی مواقع نیز قرارداد کار سه ماهه به طور جداگانه بسته می شود و در صورتی که طرفین به ادامه همکاری توافق نمایند، قرارداد کار موقت یا دائم پس از این دوره منعقد می شود.
مدت قرارداد کار دوره آزمایشی
در تبصره ماده 11 قانون کار ، مدت زمان قرارداد کار دوره آزمایشی مورد بررسی قرار گرفته شده است و طبق تبصره این ماده مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار حداکثر برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا ، سه ماه در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب ، در خصوص مدت قرارداد دوره آزمایشی کار می توان گفت :
نکته اول : مدت قرارداد آزمایشی حتما باید ضمن قرارداد کار میان کارگر و کارفرما مشخص و معلوم شده باشد که معمولا این امر با توافق طرفین رابطه کار یعنی کارگر و کارفرما امکان پذیر می باشد.
نکته دوم : مدت قرارداد کار در دوره آزمایشی برای کارهای ساده که نیازمند تخصص خاصی نیستند ، حداکثر باید یک ماه و برای قراردادهایی که بر طبق سطح تخصص و مهارت کارگر منعقد شده اند ، حداکثر باید سه ماه باشد.
منبع :
### پایان خبر رسمی