، (اخبار رسمی): ان ال پی یا علم برنامه ریزی عصبی کلامی (NLP) مهارتی برای تغییر سبک زندگی در جهت موفقیت است. ان ال پی به تغییر عمیق در ساختارهای ذهن و مغز می پردازد. این روش به دنبال کشف تاثیر ساختارهای زبانی کلامی و غیر کلامی بر روی سیستم عصبی و برنامه نویسی سیستم ذهنی و مغزی است.
اگر برای سخنرانی در جمع استرس دارید اگر زمان های بیهوده زیادی در فضاهای مجازی تلف می کنید اگر عادت های ناپسند و نامطلوب دارید اگر در ارتباط برقرار کردن مشکل دارید اگر عادت به خوردن غذاهای زیانبار
شاید خیلی از افرادی که نام ان ال پی (NLP) را شنیدهاند، تعریف مشخصی از آن نداشته باشند. در واقع پاسخ به این سوال که دقیقا NLP چیست؟ کار چندان راحتی نیست. در این مقاله بنیانگذاران ان ال پی را میشناسید. با تاریخچه ان ال پی آشنا میشوید. برای درک بهتر مفهوم ان ال پی، معنای این واژه را توضیح میدهیم و در نهایت با کاربرد و فواید یادگیری NLP آشنا میشوید.
بنیانگذاران ان ال پی چه کسانی هستند؟
سال ۱۹۷۰ در کالیفرنیا، آقایان « ریچارد بندلر » و « جان گریندر » با همکاری هم و ادغام تحقیقاتشان توانستند یک روش خاص جهت بهبود فعالیت مغزی و رفتاری بوجود آورند. آنها مدعی بودند که بین فرایندهای عصبی، الگوهای کلامی و الگوهای رفتاری، ارتباط عمیقی وجود دارد.
این دو روانشناس بعد از ۳۶ ساعت بحث و گفتگوی مستمر، در نهایت نام Neuro-linguistic programming که به اختصار ان ال پی (NLP) نامیده میشود را برای روش خود انتخاب کردند.
البته بعدها با گسترش NLP و تقویت و بهبود تکنیکهای عملی آن، کاربردهای بیشتر برای NLP معرفی گردید. از جمله این کاربردها میتوان به پیشرفت شغلی، متقاعد کردن دیگران، پاک کردن خاطرات بد گذشته، تقویت فعالیت مغز، سیاست، مذاکرات و ... اشاره کرد.
با تاریخچه شکلگیری ان ال پی آشنا شوید
ریچارد بندلر در ۱۷ سالگی بسیار به موسیقی پاپ علاقهمند بود. همسر دکتر رابرت اسپیتزر از او خواست به پسرشان نواختن درام را آموزش دهد. این درخواست زمانی بود که ریچارد تصمیم داشت در دانشگاه کالیفرنیا ادامه تحصیل دهد. بنابراین ریچارد به عنوان سرایدار ملک اسپیتزر یک مکان کوچک در همان محل برای خودش درست کرد. در همین مکان بود که ریچارد با ویرجیناستیر ملاقات کرد.
ویرجینیا ستیر و میلتون اریکسون از جهت درمان مراجعین در زمان کوتاه بسیار شهرت داشتند. ریچارد بندلر و جان گریندر روش درمانی این دو نفر را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که روش درمانی هر دو، تا حدود بسیار زیادی مشابه یکدیگر است. پس از استخراج و طبقهبندی شیوه درمان آنها، شیوه استخراج را در اختیار گروهی روانشناس قرار دادند و متوجه شدند که میزان نتیجهگیری این گروه روانشناسان در مقایسه با قبل بسیار بهبود یافت. این شروعی بود برای تحقیقات بیشتر ریچارد و جان برای یافتن اشتراکات انسانهای موفق در زمینههای دیگر.
معنا و کاربرد NLP چیست؟
-
euro: اولین حرف واژه ان ال پی بر نقش ویژه اعصاب در این علم تاکید دارد. Neuro به این موضوع اشاره دارد که چگونه سیستم عصبی به کمک حواس پنج گانه و ذهن خودآگاه و ناخودآگاه و عملکردهای شناختی، از محیط اطراف اطلاعات کسب می کند.
-
Linguistic: دومین حرف واژه آنالبی به این مفهوم اشاره دارد که چگونه از کلام و زبان برای تنظیم و بازسازی افکار، رفتار و احساسات خود استفاده کنیم. به ما می آموزد که چگونه از کلمات برای برقراری ارتباط بهتر با دیگران بهره مند شویم.
-
Programming سومین حرف واژه ان ال پی، نحوه ساماندهی افکار با کمک کلام و تاثیر متقابل افکار بر کلام، نگرش و رفتار را توضیح می دهد. تعریف اخیر ریچارد بندلر از ان ال پی که به دیکشنری آکسفورد اضافه شده است:
برنامه ریزی عصبی کلامی یک مدل از ارتباط بین فردی است. این مدل عمدتا با رابطه بین الگوهای موفق رفتاری و تجربه های ذهنی نهفته در آن ارتباط دارد. NLP یک سیستم درمانی پایه گذاری تناوبی بر اساس خوداگاهی، ارتباط موثر و تغییر الگوهای فکری، احساسی و رفتاری است.
NLP چطور باعث افزایش رضایت ما از زندگی می شود؟
ان ال پی، به عملکرد پویای بین ذهن و زبان و چگونگی اثرگذاری آنها روی جسم و رفتار میپردازد. موجب توانمندسازی یک شخص نسبت به محرکها میشود. یادگیری ان ال پی را میتوان به یادگیری زبان ذهن تشبیه کرد. مثال زیر در این رابطه به شما کمک میکند:
آیا تا حالا برای شما پیش آمده که بخواهید با یک نفر که او را درک نمیکنید، یا زبان او را متوجه نمیشوید، ارتباط برقرار کنید؟ مثال کلاسیک آن وقتی است که شخصی به رستورانی در یک کشور خارجی میرود و بعد از سفارش غذای مورد نظرش، گارسون برای او خورشت جگر میآورد. در حالیکه در واقع او استیک خواسته بود، نه خورشت جگر!!!
این مثال همانند رابطه ما با ضمیر ناخودآگاهمان میباشد. در اصل ان ال پی به شما یاد میدهد، چگونه یک استیک را به ذهنتان معرفی کنید که در نهایت برای شما استیک بیاورد، نه خورشت جگر!
ما از زندگی چی میخواهیم؟ شاید ما فکر کنیم که پول بیشتر، شادی، رابطه سالم و خوب با اعضاء خانواده را میخواهیم. ولی احتمال دارد در عمل بیش از هر چیز به دنبال رژیم غذایی سالم باشیم.
یادگرفتن NLP چگونه رضایت ما را از زندگی افزایش میدهد؟
در ان ال پی، ما ذهن خودآگاه را یک تعیین کننده هدف میدانیم، در صورتی که ذهن ناخودآگاه گیرنده اصلی هدف بوده و امکان دارد به جای استیک، یک کاسه خورشت جگر برای شما بیاورد!
ان ال پی به بهبود سریع افراد کمک بسیاری میکند. زیرا توانایی زیادی در ایجاد تغییر در عادتها و باورهای محدود کنندهای دارد که ما را از پیشرفت باز میدارد. ان ال پی با تکنیکهای مفید، خیلی سریع میتواند با کمک ضمیر ناخودآگاه، تغییرات مورد نظر را ایجاد کند.
NLP چگونه به مغزتان برای تغییر عادتها و باورها کمک میکند؟
برنامهریزی عصبی کلامی مانند یک کتابچه راهنمای مغز است. با یادگیری ان ال پی شما با زبان مخصوص مغزتان آشنا میشوید. ان ال پی به شما کمک میکند بدانید چه چیزی از زندگی میخواهید و چگونه به آن برسید. شما با حواستان اطلاعات را از محیط اطراف میگیرید. بعد براساس اطلاعات قبلی، باورها و تجربیات، تجزیه و تحلیل میشوند. سپس در ذهن شما جا میگیرند و شما بر اساس آن رفتار میکنید. براین اساس ان ال پی میتواند از دو طریق به شما کمک کند:
ان ال پی میتواند اطلاعات قبلی را که در ذهنتان وجود دارد، طوری اصلاح کند که در نهایت رفتار مناسب را ارائه دهید. یا با استفاده از تغییر نگرش و زاویه دید، چشم انداز مطلوب را در شما ایجاد میکند تا اطلاعات مناسب را از محیط بگیرید. به این ترتیب رفتار مناسب از شما سر میزند.
در چه مواردی میتوان روی NLP حساب کرد؟
ان ال پی همچنین به شما کمک میکند تا برای اهدافتان ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز را فعال و استفاده کنید. حاصل این کار رسیدن به اهدافتان همراه با کسب نتایج عالی است. برای مثال:
- اگر شما در خوردن مواد غذایی ناسالم از خود ناراضی هستید
- اگر برای سخنرانی در جمع استرس دارید
- اگر زمان های بیهوده زیادی در فضاهای مجازی تلف می کنید
- اگر از ارتفاع میترسید
- اگر عادت های ناپسند و نامطلوب دارید
- اگر در ارتباط برقرار کردن مشکل دارید
- و خیلی چیزهای دیگر
### پایان خبر رسمی