، تهران , (اخبار رسمی): 1_ تعمیر کاتالیزور خودرو چگونه است؟ 2_ امکان تعمیر کاتالیزور خودرو وجود دارد؟ 3_ خرابی کاتالیزور خودرو چه علائمی دارد و چگونه متوجه آن بشویم؟ 4_ نقش ایسیو در عملکرد کاتالیزور چیست؟ 5_ چه عواملی موجب خرابی کاتالیزور می شوند؟ 6_ مزیت شستشوی کاتالیزور. 7_ شستشوی کاتالیزور خودرو چگونه انجام می شود؟
مرکز معتبر تعمیر و فروش کاتالیزور خودروهای وارداتی در تهران آدرس : مترو طرشت , کارواش سروش , جنرال کاتالیست 09129353842 - 09125301510 - 09121508589 علی سلیمی(مدیریت مجموعه جنرال کاتالیست)
تعمیر کاتالیزور خودرو چگونه است؟
قبل از اینکه به مبحث تعمیر کاتالیزور بپردازیم، ابتدا مختصر کوتاهی از این قطعه را اشاره میکنیم، کاتالیزور یک واژه فرانسوی است که معادل آن در انگلیسی کاتالیست است، پس این دو کلمه هیچ فرقی با یکدیگر ندارند. کاتالیزور در علم شیمی به ماده ای گفته می شود که بدون آنکه دچار تغییر شیمیایی شود، اگر به یک مخلوط واکنشی اضافه گردد، می تواند باعث افزایش سرعت رسیدن ماده به حالت تعادل گردد. کاتالیزور خودرو نیز چنین کاری انجام می دهد.
به بیان خیلی ساده، این قطعه وظیفه دارد که دمای گازهای خروجی پرخطر و داغ را که از موتور خارج می شوند را کاهش داده و از طریق واکنش شیمیایی به گازهای کم خطر یا بی خطر تبدیل نماید.
گازهای پرخطر خروجی از موتور خودرو شامل هیدروکربن ها، مونوکسید کربن و اکسید ازت هستند که به بخار آب، دی اکسید کربن و گاز ازت تبدیل می شوند. مشاهده می کنید که این قطعه نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست دارد و سرویس و نگهداری از آن باید جدی گرفته شود.
طبق نظر کارشناسان خودرو، کاتالیزور دارای عمر ۸۰ هزار کیلومتر است. یعنی هنگامی که خودرو این مسافت را طی کرد باید به فکر تعویض آن باشید یا اینکه پس از طی این مسافت نسبت به سرویس کاتالیزور خودرو اقدام نمایید.
اما در مناطقی که آلودگی هوا زیاد است یا سوخت کیفیت مناسبی ندارد لازم است که کاتالیست در فاصله زمانی کوتاهتری سرویس شود.
امکان تعمیر کاتالیزور خودرو وجود دارد؟
در عصر جدید که شهرها پر شده اند از خودروها، این کاتالیزورها هستند که مانع آلودگی بیش از حد هوا می شوند و آلاینده های سوخت های فسیلی را از بین می برند. اما نکته ای که در این بین باید به آن توجه کنید این است که کاتالیست ها بسیار حساس هستند و در اثر مرور زمان، آلودگی و ضربات فیزیکی دچار آسیب می شوند و نیاز به تعمیر دارند.
هنگامی که موتور خودرو ایراد پیدا می کند و فرایند احتراق در آن به خوبی صورت نمی پذیرد، مقداری سوخت خام از آن خارج می گردد و به سمت آن حرکت می کند. اشتعال این سوخت در دهانه کاتالیزور موجب خسارت به این قطعه حساس می شود.
در این مواقع باید به سرعت نسبت به تعمیر کاتالیزور خودرو اقدام کنید یا آن را تعویض نمایید. از طرف دیگر موتوری که دچار اشکال باشد، گازهای آلاینده بیشتری تولید می کند و همین مسئله سبب می شود که این قطعه برای تصفیه این گازها تحت فشار قرار بگیرد و به مرور زمان کارایی خود را از دست بدهد. از این رو سرویس کاتالیزور ماشین در فواصل زمانی مشخص می تواند نقش تعیین کننده ای در افزایش طول عمر قطعه داشته باشد.
همانطور که گفتیم کاتالیست نسبت به ضربات فیزیکی خارجی بسیار حساس است و کوچکترین ضربه به آن می تواند شبکه اسفنجی درون آن را دچار آسیب کند و سبک خرد شدن آن گردد.
اگر شدت ضربه کم باشد، تعمیر کاتالیست ماشین نتیجه بخش خواهد بود، اما برای ضربات فیزیکی شدید لازم است که به فکر خرید کاتالیزور نو و جایگزینی آن با قطعه آسیب دیده باشید.
خرابی کاتالیزور خودرو چه علائمی دارد؟
اگر این قطعه خراب باشد، علائم مختلفی از خود نشان می دهد، یکی از نشانه های متداول خرابی کاتالیزور، بالا رفتن میزان مصرف سوخت است.
اگر فیلترهای کاتالیست به خوبی وظیفه خودشان را انجام ندهند، این قطعه به جای تصفیه گازهای خروجی از موتور، مانند یک سد عمل می کند و جلوی حرکت این گازها به سمت خروجی اگزوز را می گیرد، این مسئله موجب افزایش فشار بین موتور و قطعه می گردد و سیستم برای اینکه بتواند گازهای خروجی از موتور را به بیرون هدایت کند، نیروی بیشتری تولید می کند، این تغییر سبب افزایش مصرف سوخت می گردد و به اجزای دیگر خودرو آسیب می رساند. در چنین شرایطی باید سریعا نسبت به تعمیر کاتالیزور اقدام کنید.
از دیگر علائم خرابی کاتالیزور بد استارت خوردن ماشین و کاهش شتاب ماشین است، اگر این قطعه دچار اشکال شود، اگزوز توانایی هدایت گازهای خروجی از موتور را ندارد و کاتالیست در تصفیه آن ها ناتوان می شود. در نتیجه بوی بدی از اگزوز به مشام می رسد و دود غلیظ و سیاهی که ناشی از احتراق ناقص و عدم تصفیه گازهای خروجی از موتور است از دهانه اگزوز خارج می شود، در چنین شرایطی تعمیر و سرویس کاتالیست خودرو به دست افراد ماهر و با تجربه می تواند کارساز باشد و این مشکل را کاملا برطرف نماید.
تیم تخصصی ما به عنوان بزرگترین مرکز پیشرفته و مجهز سرویس و تعمیر کاتالیست خودرو با بهره مندی از متخصصان باتجربه و کاربلد می تواند کاتالیزور آسیب دیده و معیوب خودروی شما را به بهترین شکل ممکن تعمیر کند تا کارایی آن به بالاترین حد خود برسد.
نقش ایسیو در عملکرد کاتالیزور چیست؟
در خودروهای پیشرفته امروزی، در صورتی که مشکلی در کاتالیزور ایجاد شود، ایسیو یا همان کامپیوتر مرکزی خودرو به سرعت متوجه شده و چراغ چک روشن می گردد تا مالک خودرو برای تعمیر کاتالیزور اقدام کند.
به دلیل حساسیت و اهمیتی که کاتالیست دارد، همواره عملکرد آن توسط ایسیو چک می شود تا اگر کوچکترین تغییری در کارکردش به وجود آمد، در کمترین زمان، راننده از آن مطلع گردد.
به یاد داشته باشید که در هنگام مراجعه به مرکز تعمیر و سرویس کاتالیست ماشین، از سرویس کار آن مرکز بخواهید که کل سیستم اگزوز را تست کند و از صحت عملکرد دیگر اجزای آن مطمئن شود. ما در مرکز خدمات خود به وسیله دستگاه های به روز دنیا، کلیه بخش های اگزوز را بررسی می کنیم تا اگر ایرادی در بخش های دیگر آن نیز وجود داشته باشد، به سرعت برطرف نماییم.
باید بدانید که این قطعه قسمت اصلی کنترل آلایندگی ماشین است، به همین جهت نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه ای دارد.
در صورتی که احساس کردید در عملکرد آن اختلال ایجاد شده، بهترین کار این است که خودرو را به سرعت به یک مرکز تعمیر کاتالیزور ببرید تا در مراحل اولیه ایراد آن شناسایی و برطرف شود و نیازی به تعویض آن نباشد. از دیگر علائم خرابی کاتالیزور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مردود شدن خودرو در معاینه فنی و تست آلایندگی. (در این شرایط میزان مونوکسید کربن و هیدروکربن ها بیشتر از حد مجاز است)
خودرو در حالتی که موتور آن روشن است و در حالت سکون قرار دارد، دارای لرزش است.
دمای قطعه پایین تر از حد معمول آن است. با توجه به این که محل تعبیه آن بلافاصله بعد از خروجی موتور است، دارای حرارت زیادی است که معمولا بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتی گراد است. البته اندازه گیری دمای آن باید در مرکز تعمیر کاتالیزور و توسط دستگاه های مخصوص انجام شود.
در صورتی که این قطعه را از جای خود باز کردید و آن را تکان دادید و صدایی شبیه شن و سنگریزه از داخل آن شنیدید، به احتمال زیاد شبکه داخلی آن تخریب شده و معمولا تعمیر کاتالیزور امکان پذیر نیست.
چه عواملی موجب خرابی کاتالیزور می شوند؟
اگر خودرویی دارید که چند سال از عمر آن گذشته است، عامل اصلی خرابی کاتالیزور، گرفتگی شبکه اسفنجی آن است. بدین ترتیب دودی که از احتراق سوخت تولید می شود، امکان عبور از کاتالیست را ندارد و نمی تواند از اگزوز خارج گردد.
این مسئله سبب می شود که هوای کافی وارد موتور نشود و پیشرانه با افت عملکرد مواجه گردد. در چنین مواقعی بهترین کار شستشو و تعمیر کاتالیزور خودرو است. شستشوی کاتالیست موجب می شود که رسوبات داخل شبکه لانه زنبوری این قطعه به طور کامل از بین برود و روزنه های آن باز شود، بدین ترتیب دود خروجی از موتور به راحتی از آن عبور کرده و تصفیه می شود، همچنین با تعمیر کاتالیزور هوای کافی وارد موتور می گردد.
باید بدانید که حساسیت این قطعه نسبت به ترکیبات موجود در گازهای خارج شده از موتور و تغییرات دما بسیار بالاست.
به عنوان مثال اگر واشر سرسیلندر دچار ایراد شود، آب و روغن به همراه گازهای خروجی از موتور وارد آن شده و سبب خرابی می گردند. اگر متوجه اشکال در واشر سرسیلندر شدید علاوه بر تعویض این واشر، بهتر است خودرویتان را به یک مرکز تعمیر کاتالیزور ببرید تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.
متخصصان ما می توانند در کوتاهترین زمان، تمام بخش های آن را بررسی نموده و از صحت عملکرد آن به شما اطمینان دهند.
یکی از عوامل دیگری که موجب آسیب دیدن می شود، استفاده از اکتان بوسترها یا مکمل های انژکتور شور است که در باک خودرو ریخته می شود. توصیه می کنیم تا جایی که امکان دارد از این مواد استفاده نکنید تا شاهد عمر بیشتر این قطعه باشید.
وجود اشکال در سیستم جرقه زنی تاثیر مستقیم در خرابی این قطعه دارد، زیرا اگر سیستم جرقه زنی به درستی کار نکند، مخلوط سوخت و هوا درون سیلندر به صورت ناقص می سوزد و گازهایی که آلایندگی بیشتری دارند وارد کاتالیزور می شوند و موجب معیوب شدن آن می گردند. حتی ممکن است این گازها حامل مقداری سوخت باشند که با شعله ور شدن آن در دهانه کاتالیزور، سبب بروز آسیب در این قطعه حساس می گردند.
از دیگر عوامل خرابی کاتالیزور می توان به صدمه دیدن و ضربه خوردن بدنه کاتالیست و همچنین گرم شدن بیش از اندازه موتور اشاره کرد.
نکته ای که در اینجا باید بدان توجه کنید این است که هر مشکلی برای کاتالیزور پیش می آید، ابتدا باید منشا آن مشکل شناسایی شود، زیرا اگر این کار به خوبی انجام نشود، ممکن است فرصت تعمیر کاتالیزور از دست برود و مالک خودرو مجبور شود تا یک قطعه نو را جایگزین قطعه معیوب نماید.
مراجعه به مراکز مجاز و معتبر تعمیر کاتالیزور بهترین راه برای شناسایی ایراد آن است.
مرکز خدماتی ما با برخورداری از پیشرفته ترین تجهیزات عیب یابی، سرویس و تعمیر کاتالیزور، همواره خدمات خود را در سطح مطلوب و با کیفیت بالا به مشتریان ارائه کرده و همیشه تلاش نموده تا آن ها متحمل هزینه های سنگین نشوند.
مزیت شستشوی کاتالیزور
شستشوی کاتالیزور ماشین نقش مهمی در افزایش طول عمر این قطعه دارد، اما برای چنین کاری باید یک سری نکات را رعایت نمایید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید. شستشو و تعمیر کاتالیزور از جمله اقداماتی است که برای افزایش طول عمر و بالا بردن کارایی این مبدل مورد استفاده قرار می گیرد، اما اگر به درستی انجام نشود، نه تنها تاثیری در بهبود عملکرد آن ندارد بلکه می تواند موجب بروز اشکال در دیگر بخش های خود رو نیز گردد.
با توجه به قیمت بالایی که این قطعه دارد، برای مالکان خودرو به صرفه نیست که در فواصل زمانی کوتاهی آن را تعویض کنند، از طرف دیگر برای اخذ گواهی معاینه فنی، میزان آلایندگی خودرو باید در حد استاندارد باشد، به همین جهت شستشوی کاتالیست خودرو اهمیت پیدا می کند.
این اقدام یکی از مقرون به صرفه ترین و اصولی ترین روش های مراقبت و تعمیر کاتالیزور است که موجب پاک شدن رسوبات و آلودگی ها از شبکه لانه زنبوری آن می گردد.
شستشوی کاتالیزور خودرو چگونه انجام می شود؟
مراکز معتبر سرویس و تعمیر کاتالیزور برای شستشوی این قطعه از محلول های ویژه ای استفاده می کنند، این محلول ها که به نام محلول شستشوی کاتالیزور و سنسور اکسیژن معروف هستند، عمل پاکسازی این قطعه را بدون آنکه به دیگر اجزای خودرو آسیب وارد شود انجام می دهند.
برای استفاده از این محلول باید آن را به باک خودرو وصل کنید. پس از این مرحله عملیات شستشوی کاتالیست با کمک سنسور اکسیژن انجام می گردد.
محلولی که برای شستشوی کاتالیست ماشین بکار می رود، دارای فرمول و ترکیبات خاصی است که به دیگر قسمت های سیستم اگزوز و موتور آسیب نرساند، در این میان برخی از افراد مبتدی از جوهر نمک استفاده می کنند که اقدام غیر معقول و غیر عقلانی است. زیرا جوهر نمک اثر مخربی بر روی بخش های مختلف کاتالیزور و دیگر قسمت های اگزوز دارد و خسارات جبران ناپذیری به خودرو می زند.
در صورت نیاز به خدمات شستشو، تعمیر و سرویس کاتالیزور ماشین خود میتوانید با مرکز تخصصی ما تماس بگیریذ تا ابتدا از مشاوره رایگان همکاران ما بهره ببرید.
### پایان خبر رسمی