اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 140207307644023748
در دسترس نیست

راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)

کد: 140207307644023748

، (اخبار رسمی): یکی از پرکاربردترین وسایل در صنایع مختلف اینورتر است؛ که می‌تواند بهترین گزینه برای سیستم‌های تصفیه فاضلاب، درایو جرثقیل، ماشین‌های صنعتی، کمپرسور، آسانسور و پله‌برقی باشد. در این مطلب راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل (HOIST) را بیان می‌کنیم که شباهت زیادی به نصب اینورتر بر روی آسانسور دارد.

راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)
راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)
راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)
راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)
راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)
راهنمای نصب اینورتر بر روی جرثقیل‌های سقفی و برجی (تاور کرین)

آشنایی با ساختار جرثقیل  

جرثقیل سقفی

این مدل دارای سه حرکت اصلی شامل: حرکت قلاب، حرکت طولی و حرکت عرضی است. در هر سه حرکت امکان نصب اینورتر برای کنترل بهینه و با هدف راه اندازی و توقف نرم بار هست، که موجب کاهش ضربه به سیستم مکانیکی و کنترل سرعت می‌شود.

قلاب جرثقیل

مهم‌ترین بخش یک جرثقیل، قلاب یا حرکت ارتفاعی است؛ که در واقع همان محوری است که بار را از روی زمین بلند می‌کند که اصطلاحا به آن، وینچ نیز می‌گویند. بسته به تناژ جرثقیل، الکتروموتور نصب شده بر روی آن متفاوت است و معمولا این توان از 5.5 کیلووات شروع می‌شود.

برای جلوگیری از آلارم‌های مکرر بهتر است، اینورتر انتخاب شده یک رنج بالاتر از توان موتور باشد. برای مثال برای موتور با توان 5.5 کیلووات از یک اینورتر با توان 7.5 کیلووات استفاده شود. بدین ترتیب در صورتی که از یک جرثقیل به صورت ناخودآگاه و موقت در جهت توان بیشتر استفاده شود اینورتر آلارم نخواهد داد.

انواع ترمز جرثقیل

موتورهای قلاب دارای یک ترمز الکترومغناطیسی در انتهای خود هستند. این ترمزها در انواع مختلفی دسته بندی می‌شوند و اینورتر بر اساس نوع آن‌ها تنظیمات متفاوتی دارد.

ترمزهای الکترومغناطیسی با هدف ثابت نگه­داشتن قلاب در زمانی‌ که الکتروموتور متوقف است کاربرد دارند. در واقع این ترمز در حالت عادی نقش ثابت نگه­داشتن الکتروموتور را دارد و زمانی‌که موتور نیاز به حرکت داشته باشد این ترمز آزاد خواهد شد. روش کلی آزاد کردن ترمز به این صورت است که از یک کنتاکتور برای فعال کردن آن استفاده می‌شود و کنتاکتور به وسیله اینورتر خاموش و روشن می‌شود. برای این‌کار از فرکانس FDT اینورتر استفاده می‌شود که در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم.

نحوه پارامتر دهی به اینورتر برای نصب روی جرثقیل

فرکانس FDT برای کنترل ترمز

از FDT برای کنترل رله خروجی اینورتر که برای کنترل ترمز الکترومغناطیسی است استفاده می‌شود. مراحل راه اندازی FDT به شرح زیر است:

ابتدا پارامتر P07.03 را که مربوط به گروه عملکرد ترمینال خروجی رله یک است؛ بر روی محدوده تشخیص فرکانس خروجی FDT1 قرار دهید (P07.03→12) که مربوط به وارد شدن رله در مدار است. در ادامه برای تنظیم FDT پارامتر P08.00 را بر روی فرکانس مدنظر تنظیم کنید.

برای مثال اگر بخواهید فرکانس خروجی اینورتر که فرکانس مدنظر برای وصل شدن رله است بر روی 2Hz قرار گیرد تا رله وصل شود پارامتر به این صورت تنظیم می‌شود:

P08.002Hz

در نمودار بالا با پارامتر P08.01 می‌توان برای خاموش شدن رله بازه قرار داد. برای مثال اگر  P08.0150.0% قرار دهیم و P08.002Hz باشد به این صورت عمل می‌کند:

P08.00×P08.01→2Hz50.0%=1Hz

تزریق ولتاژ DC در راه‌اندازی و توقف برای بهبود عملکرد ترمز  

گاهی براساس نوع ترمز استفاده شده در جرثقیل نیاز به اعمال ترمز DC در زمان راه‌اندازی و یا توقف وجود دارد. در واقع این ترمز DC از آنجا که یک ترمز الکترومغناطیسی دارای تاخیر است؛ با اعمال ولتاژ DC به وسیله اینورتر به  سیم‌پیچی موتور یا شفت موتور قفل می‌شود. توصیه می‌شود این تزریق جریان مستقیم در زمان محدودی اعمال گردد تا به الکتروموتور آسیب وارد نشود. در اکثر مواقع هرگاه حین کار جرثقیل و در حرکت قلاب ناگهان بار به پایین بیاید و بعد به بالا حرکت کند، نیاز به اعمال ترمز DC وجود دارد.

با تزریق ترمز DC در زمان راه‌اندازی و توقف، شفت را می‌توان قفل کرد. برای فعال‌سازی ترمز DC ابتدا باید پارامتر P02.07 و P02.11 که زمان ترمز DC راه‌اندازی و توقف است، تنظیم شود که اگر برابر0.000s باشد، ترمز DC فعال نشده است.

P02.07=1.000

P02.11=1.000

به طور مثال اگر زمان راه‌اندازی و توقف را 1 ثانیه قرار دهیم به محض روشن شدن اینورتر قبل از حرکت، شفت را 1 ثانیه قفل می‌کند و بعد شروع به حرکت می‌کند و موقع توقف 1 ثانیه قبل از ایستادن موتور، شفت قفل می‌شود و بعد موتور می‌ایستد.

تنظیمات اینورتر برای داشتن چند سرعت در کنترل جرثقیل  

تعداد زیادی از جرثقیل‌ها بیش از 2 سرعت دارند و برای این‌کار از سرعت‌های حافظه‌ای استفاده می‌شود. برای راه‌اندازی اینورتر از طریق ترمینال‌های ورودی فرمان پارامترهای زیر را تنظیم ‌کنید. برای تنظیم سرعت حافظه‌ای یا سرعت چند مرحله‌ای پارامتر P01.00 بر روی سرعت چند مرحله‌ای (P01.00 = 6) قرار می­گیرد.

برای عملکرد ورودی عددی DI1 به صورت راستگرد، به صورت (P06.01 = 1) تنظیم می‌شود.

برای عملکرد ورودی عددی DI2 به صورت چپگرد، به صورت (P06.02=2) تنظیم می‌شود.

و در ادامه پارامتر P01.21 و P01.22 و... برای تنظیم سرعت‌های مد نظر و بسته به اینکه چند سرعت دارد مقداردهی می‌شوند که P01.21 سرعت چند مرحله‌ای 0 (سرعت اول) قابل تنظیم است و به همین ترتیب برای سرعت­های بعدی تا 16 سرعت پارامترهای P01.22 تا P01.36 قابل تنظیم هستند.

با توجه به جدول بالا در صورت فعال نکردن هیچ یک از ترمینال‌های چند سرعته، چند سرعته 0 فعال می‌باشد.

برای استفاده از دو سرعت علاوه بر چند سرعته 0، چند سرعت 1 نیز فعال می‌شود. برای فعال کردن چند سرعته 1 کافی است چند سرعته ترمینال 1، فعال شود. برای این‌کار عملکرد ورودی عددی DI3 برای سرعت دوم، پارامتر P06.03 بر روی سرعت چند مرحله‌ای ترمینال 1 تنظیم می­شود.

P06.03=21

مثال: اگر دو سرعت 20Hz و 40Hz مورد نیاز باشد که سرعت اول 20Hz و سرعت دوم 40Hz باشد بدین صورت قابل تنظیم است:

P01.21=20.00

P01.22=40.00

مشکل اضافه ولتاژ یا اضافه بار در جرثقیل  

قلاب‌های جرثقیل و گهگاه سایر حرکات طولی و عرضی با مشکل اضافه ولتاژ یا اضافه بار مواجه می‌شوند. این حالت به این دلیل رخ می‌دهد که بطور مثال در زمان پایین آمدن جرثقیل با توجه به شتاب بار میدان مغناطیسی موتور دارای لغزش منفی خواهد شد.

دلیل آن این است که سرعت روتور از سرعت نامی بیشتر می‌شود، در این حالت موتور تبدیل به ژنراتور می‌شود و شروع به تولید ولتاژ می‌کند. این ولتاژ اضافه باعث افزایش DC BUS اینورتر می‌شود، که می‌تواند به بانک خازنی و سایر بخش‌های اینورتر آسیب بزند. از این‌رو برای جلوگیری از این اتفاق اینورتر ولتاژ اضافی به وجود آمده را به یک مقاومت منتقل می‌کند که به مقاومت ترمز مشهور است. 

اینورترها در توان پایین دارای یک IGBT هستند که به IGBT ترمز معروف است و به واسطه آن ولتاژ اضافی به مقاومت منتقل می شود. ولی عموما برای توان‌های بالاتر نظیر 37 کیلووات به بالا یک واحد یونیت خارجی نصب می‌شود. 

برای حرکات طولی و عرضی نیز گهگاه از مقاومت ترمز بسته به نوع جرثقیل استفاده می‌شود. البته با توجه به اینکه عموما توان حرکات طولی و عرضی بسیار کمتر از توان قلاب است و در رنج 37 کیلووات قرار دارد این اینورترها نیازی به یونیت ترمز خارجی ندارند.

سخن پایانی

در تمام آسانسورهایی که دارای اینورتر هستند به دلیل ساختار ترمز آنها هنگام نصب اینورتر بهتر است، ابتدا ترمز DC تزریق گردد و بعدا حرکت اتفاق بیفتد تا کابین دچار تنش نشود. همین روند برای بعضی از جرثقیل‌ها به ویژه آن‌هایی که از مدل ترمز الکترومغناطیسی که در آسانسورها نیز کاربرد دارد وجود دارد.

برای آموزش های تخصصی بیشتر و خرید اینورتر می‌توانید به وبسایت barmanauto.ir مراجعه کنید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

صنعت و تولید