، (اخبار رسمی): در حال حاضر، قفل هوشمند نقش حیاتی در افزایش امنیت منازل، محل کار و اماکن مختلف ایفا میکند. این نوع قفلها با استفاده از تکنولوژیهای مدرن دسترسی غیرمجاز به داخل مکانها را به حداقل میرسانند و امنیت افراد را بهبود میبخشند.
BMS یا Building Management System که در فارسی به مدیریت هوشمند ساختمان ترجمه شده است، به مجموعه سختافزار و نرمافزارهایی اطلاق میشود که برای نظارت و کنترل مهمترین بخشهای ساختمان نصب میشود.
در حال حاضر، قفل هوشمند نقش حیاتی در افزایش امنیت منازل، محل کار و اماکن مختلف ایفا میکند. این نوع قفلها با استفاده از تکنولوژیهای مدرن مانند اثر انگشت، کارتهای RFID، کلیدهای دیجیتال و حتی ارتباط با اسمارت فونها، دسترسی غیرمجاز به داخل مکانها را به حداقل میرسانند و امنیت افراد را بهبود میبخشند.
نقش این گروه، نظارت مستمر بر قسمتهای مختلف ساختمان و اجرای دستورات به گونهای است که عملکرد قسمتهای مختلف ساختمان در برابر یکدیگر متعادل شده و هدف آن توزیع منابع انرژی بین فضاهای در حال بهره برداری است.
BMS میتواند شامل کلیه خدمات الکتریکی، مکانیکی و حفاظت ساختمان باشد. این خدمات شامل گرمایش، سرمایش، قفل دیجیتال، تهویه مطبوع، آسانسور، نیروگاه اضطراری، پله برقی، کنترل روشنایی، دوربین مدار بسته، اعلام حریق، کنترل تردد و ... میباشد.
قفلهای هوشمند و دستگیره هوشمند ضد سرقت، نه تنها از سرقت و نفوذ غیرمجاز جلوگیری میکنند، بلکه امکان کنترل دسترسی به داخل مکانها را به صورت مدیریت شده و محدود فراهم میکنند. این امر میتواند بسیار مفید و کارآمد باشد، به خصوص در مواردی که نیاز به مدیریت دسترسی چندین نفر به یک محیط وجود دارد، مانند محل کار، اتاقهای هتل و مجتمعهای مسکونی.
برخی از اهداف یک سیستم مدیریت هوشمند ساختمان ایجاد محیطی مناسب برای افراد در ساختمان
استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
ایجاد یک سیستم کنترلی با قابلیت زمان بندی عملکردهای آن
کاهش قابل توجه هزینه های مربوط به نگهداری و بهره وری و صرفه جویی در انرژی
بدون نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
امکان نظارت و کنترل تمامی نقاط از طریق کامپیوتر یا اینترنت
به دلیل یکپارچگی، تمامی دستگاهها هماهنگ کار میکنند و مشکلات ناشی از تداخل و عدم هماهنگی، برطرف میشود.
گزارش آماری کلیه دستگاه ها و پتانسیل عملکرد آنها برای بهینه سازی هزینه و عملکرد
به طور معمول، BMS در اکثر ساختمان ها برای کنترل تاسیسات گرمایشی و سرمایشی، روشنایی و کنترل تردد استفاده میشود. اما به لطف استفاده از پروتکل های استاندارد و معماری مبتنی بر استانداردهای شناخته شده، این سیستم امکان اتصال به سیستم های فوق و ایجاد یک مدل کنترل یکپارچه را برای تمامی قسمت های قابل کنترل ساختمان اعم از دستگیره دیجیتال و ... را فراهم میکند. با اجرای چنین سیستم جامعی در ساختمان، واقعاً به یک سازه ایمن و هوشمند تبدیل میشود.
تحقیقات نشان داده است که در بهترین حالت استفاده از BMS میتواند مصرف انرژی ساختمانها را تا 30 درصد کاهش دهد. اما استفاده از یک سیستم یکپارچه 15 درصد کارایی بیشتری نسبت به یک سیستم جداگانه ایجاد میکند.
قبل از خرید و نصب قفل هوشمند درب ضدسرقت، مهم است که با ویژگیها و امکانات آن آشنا شوید و اطمینان حاصل کنید که امنیت و نیازهای شما را برآورده میکند. دستگیره هوشمند فیلیپس و چشمی دیجیتال فیلیپس با ضمانتنامه کتبی اچ تی ان پرایم کاملاً قابل اطمینان است و به عنوان قفل هوشمند انتخابی شما با استانداردها و مقررات مربوطه سازگار است.
استراتژی بهینه سیستم BMS برای کاهش مصرف انرژی: روش های اصلی مورد استفاده توسط طراحان BMS عبارتند از:
خاموش و روشن کردن دستگاه ها را بر اساس برنامه زمان بندی شده
در صورت لزوم، مسدود کردن یا استفاده از تجهیزات
بهرهبرداری از حداقل ظرفیت مجاز دز استفاده از تجهیزات
محدود کردن تقاضا، که باعث خاموش شدن تجهیزات در صورت تجاوز از حد تعیین شده میشود
بررسی سلامت تجهیزات توسط اپراتورهای آموزش دیده و استفاده از اطلاعات برای عیبیابی تجهیزات و اطمینان از عملکرد کارآمد آنها
پروتکلهای استفاده شده در سیستم هوشمندسازی ساختمان تولیدکنندگان زیادی در دنیا در زمینه تولید سختافزار و نرمافزار BMS فعالیت دارند.
برخی از این تولیدکنندگان پروتکلهای خود را اتخاذ کرده و بر اساس آنها محصولاتی را ایجاد و عرضه میکنند. شرکتها و متخصصانی که پروژههای فکری را بر اساس این محصولات توسعه میدهند باید از سخت افزار و نرمافزار ارائه شده توسط این شرکتها استفاده کنند. بنابراین مشاوران و مدیران پروژه های ساختمان هوشمند باید در انتخاب سازندگان دقت لازم را داشته باشند تا مجبور نباشند در طولانی مدت استفاده انحصاری از محصول یک شرکت خاص را رعایت کنند.
به منظور شکستن این انحصار رویکرد متفاوتی توسط برخی از تولیدکنندگان دیگر اتخاذ شده است که بخش بزرگی از بازار را به سیستمهای پروتکل باز اختصاص دادهاند.
پروتکلهای باز آزادی طراحی قابلتوجهی را برای تولیدکنندگان به ارمغان آورده است تا یک دستگاه واحد را برای راهحلهای کامل برای همه نیازهای هوشمند ایجاد کنند. یکی دیگر از ویژگیهای پروتکلهای باز امکان ارتباط هر قسمت از سیستم با سایر قسمتها بدون نیاز به رابطهای سختافزاری و نرمافزاری است. به طور کلی برای ساخت یک پروژه هوشمند بزرگ بر اساس یک پروتکل باز، میتوان قطعات را از چندین سازنده بدون نگرانی از ناسازگاری آنها خریداری کرد. این مساله بازار را رقابتیتر میکند و در نهایت هزینه کلی پروژههای ساختمان هوشمند را کاهش میدهد.
در اتوماسیون ساختمان، ساختار کلی سیستم و نحوه طراحی آن، نحوه عملکرد سیستم و قابلیتهای آن را تعیین میکند. هرچه ساختار بزرگتر باشد، سیستم قویتر است. البته قدرت مانور بیشتری وجود خواهد داشت. بنابراین میتوان گفت که به سازهای با انعطافپذیری زیاد نیاز داریم تا سیستم بتواند محدوده وسیعی را بدون ایجاد مشکل به دلیل پیچیدگی یا هزینه تجهیزات پوشش دهد.
فریمورکهای مختلفی در طول سالها معرفی شدهاند و هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. چارچوبی که در اینجا میخواهیم توضیح دهیم چارچوبی باز برای مدیریت و کنترل هوشمند ساختمان است. چنین ساختاری در سیستمهای اتوماسیون ساختمان یکی از آخرین دیدگاههایی است که به لطف نسل جدید سیستمهای کنترل و ریزپردازندهها و همچنین توسعه چشمگیر مشکلات فناوری اطلاعات پدید آمده است.
در این دیدگاه از شاهراه اطلاعاتی Ethernet استفاده شده است که در سرتاسر ساختمان پیادهسازی می شود که از نظر هزینه و سهولت ارتباط بین اجزای سیستم قابل توجه است. در این ساختار تمامی ارتباطات از طریق Ethernet برقرار میشود و ارتباط با سایر پروتکلها در زیرشاخههای این سیستم در نظر گرفته شده است. این بدان معناست که اگر بخشهایی از تجهیزات با پروتکلهای شناختهشده دیگر کار کنند، به راحتی میتوان به سیستم متصل شد. پروتکلهای معروف اتوماسیون ساختمان مانند EIB، BACnet، LON، M-Bus و پروتکلهای دیگر از این قبیل موجود است و دستگاههایی که با این پروتکلها تبادل اطلاعات میکنند به سادگی به سیستم اضافه میشوند.
در این ساختار ارتباط بین کنترلرها و مانیتورها به راحتی از طریق Ethernet برقرار میشود و حجم زیادی از اطلاعات با سرعت قابل توجهی قابل انتقال است.
جالب است که از آنجایی که ساختار ارتباطی کل سیستم مبتنی بر Ethernet است، امکان برقراری ارتباط از راه دور وجود دارد و نیازی به انتقال فیزیکی به محل نصب سیستم برای رفع مشکل یا تغییر سیستم نیست.
در سمت نرمافزار، سیستم دارای یک عملکرد دیباگ قوی است که میتواند به راحتی مقادیر فعلی همه متغیرها را نمایش دهد یا از دستورات به صورت دستی استفاده کند.
به طور خلاصه این ساختار از Ethernet نه تنها برای شکست ندادن پروتکلهای دیگر در اتوماسیون ساختمان استفاده میکند، بلکه برای برقراری ارتباط بین دستگاههای مختلف با پروتکلهای مختلف به عنوان شاهراه اصلی استفاده می کند.
این ساختار از نظر پیادهسازی سیستم دارای مزایای بسیاری می باشد که میتواند قسمتهای مختلف اتوماسیون (روشنایی، سرمایش و گرمایش، کنترل تردد و ...) را در خود ادغام کند. طراحی سیستم را می توان با توجه به ساختار خاص در هر ساختمان با توجه به نیاز آن ساختمان تعیین کرد. به عنوان مثال، در ساختمانهای عمومی، مانند ساختمانهای اداری دولتی یا خصوصی، برجهای تجاری و اداری یا حتی مدارس، تمرکز اصلی در درجه اول بر روی صرفهجویی در انرژی (سیستمهای سرمایشی و گرمایشی و تجهیزات روشنایی) است. در فاز دوم سیستم های مدیریت تردد و امنیت، مدیریت روشنایی و نورپردازی داخلی در فاز سوم وجود دارد که در مورد هتلها بحث صرفه جویی در مصرف انرژی، کنترل ترافیک و روشنایی بسیار مهم است.
Philips Kapı Kilidi: Güvenliğiniz İçin Akıllı Seçim
Kendi ve sevdiklerimizin güvenliği hepimizin en önemli önceliklerinden biridir. Evlerimizi korumak için geleneksel kapı kilitlerinden ziyade, Philips Kapı Kilidi gibi akıllı çözümleri tercih etmek, yaşamımızı daha güvende hissetmemizi sağlayabilir. Bu makalede, Philips Kapı Kilidi'nin özelliklerini ve sağladığı avantajları öğreneceksiniz.
Philips Kapı Kilidi, güvenlik ihtiyaçlarınıza uygun bir seçenek olabilir. Akıllı özellikleri, dayanıklılığı ve entegrasyon seçenekleri ile evinizi daha güvende hissetmenizi sağlar. Philips Kapı Kilidi'nin tercih edilmesi, sizi ve sevdiklerinizi potansiyel tehlikelerden korurken hayatınıza kolaylık ve konfor getirecektir.
به نقل از: BMS چیست؟
### پایان خبر رسمی