، مشهد , (اخبار رسمی): اگر گیربکس الواتور شما دچار مشکل شده است با ما همراه باشد که به معرفی انواع گیربکس الواتور خواهیم پرداخت
در این مقاله بهترین و مناسب ترین گیربکس های برای الواتور معرفی میشود،بهترین گیربکس برای الواتور، گیربکس هلیکال شافت موازی و گیربکس بول هلیکال است. باتوجهبه سرعت بالای الواتورها و نیاز به گشتاور بالا برای به حرکت درآوردن پولی، تسمه یا زنجیر، وزن بار و کاسهها و …، گیربکس هلیکال، گزینهای ایدهآل برای این کاربرد است.
انواع الواتور
الواتورها را بر اساس سه عامل میتوان دستهبندی کرد:
- ساختار
- سرعت حرکت
- نوع کاسه یا باکت
در ادامه به بررسی هر یک از عوامل بالا و دستهبندیهای مختلف انواع الواتور میپردازیم.
انواع الواتور بر اساس ساختار
الواتورها بر اساس مکانیزم حرکتی و ساختار به سه دسته الواتور تسمهای (نوار نقاله)، الواتور زنجیری و باکت الواتور Z تقسیمبندی میشوند.
باکت الواتور تسمهای
در باکت الواتور تسمهای یا نوار نقالهای، سطلها (باکتها) روی تسمه نصب شده و به کمک آن حرکت میکنند؛ از این نوع الواتور در صنایع غلات، زغالسنگ، سیمان، سنگ معدن، ماسه و … استفاده میشود. یکی دیگر از دستگاههای پر کاربرد در این صنایع، نوار نقاله است؛ تفاوت این دستگاه با الواتور در این است که نوار نقاله عموماً برای حمل بار بهصورت افقی استفاده میشود و الواتور برای حمل عمودی بار. برای آشنایی بیشتر با دستگاه کانوایر و تجهیزات مرتبط با آن، مقاله گیربکس نوار نقاله یا کانوایر را مطالعه فرمایید.
الواتور زنجیری
الواتور زنجیری بهجای تسمه از زنجیر برای بلند کردن مواد استفاده میکند؛ در این الواتور، سطلها به زنجیر متصل شده و بهوسیله موتور و گیربکس الواتور به حرکت درمیآیند. با چرخش زنجیر، سطلها مواد را جمع کرده و بالا میبرند. از الواتور زنجیری برای حمل مواد سنگین استفاده میشود، زیرا نسبت به سایر الواتورها توانایی بیشتری در تحمل بارهای سنگین دارند.
در الواتور زنجیری، سطلها روی زنجیر وصل شده و گشتاور محرکه گیربکس الواتور به زنجیر اعمال میشود. از الواتور زنجیری غالباً برای حمل بارهای پودری، دانه یا گرانول مانند زغالسنگ، سیمان، شن، ماسه، کود و … استفاده میشود.
باکت الواتور Z
باکت الواتور Z برای انتقال بار بهصورت ترکیب افقی - عمودی - افقی استفاده میشود. این الواتورها برای بستهبندی و انتقال مواد در صنایع مانند خوراکهای فله، گرانولهای پلاستیکی، صنایع چیپس و پفک و … استفاده میشوند.
انواع الواتور براساس مکانیزم تخلیه بار
انواع الواتور بر اساس مکانیزم تخلیه بار و سرعت حرکت به دو دسته باکت الواتور گریز از مرکز و باکت الواتور پیوسته تقسیمبندی میشوند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم؛ هر دو نوع الواتور میتوانند از تسمه یا زنجیر برای اتصال باکتها استفاده نمایند.
باکت الواتور گریز از مرکز
باکت الواتورهای گریزازمرکز رایجترین نوع الواتورها هستند و معمولاً برای جابهجایی کود، دانه غلات، ماسه، شن، خرده چوب و سایر مواد فله که نگرانی بابت شکستن آنها وجود ندارد، بکار میروند. از الواتورهای گریز از مرکز، هنگامی که نیاز به جابهجایی سریع مقدار زیادی از مواد باشد استفاده میکنند. در این الواتورها به جای بارگیری مستقیم، سطلها به عنوان دستگاه بارگیری عمل کرده و مواد را از قسمت پایینی الواتور برمیدارند؛ به همین دلیل باید از سطلهای بادوامتری برای این نوع الواتور استفاده شود.
نیروی گریز از مرکزی که توسط قرقره سر الواتور تولید میشود، مواد را از درون سطلها به درون لوله تخلیه پرتاب میکند؛ به همین علت باید فاصله سطلها از یکدیگر بیشتر باشد تا تخلیه بار سطلها با یکدیگر تداخلی نداشته باشد و همچنین در هنگام بارگیری، سطلها زمان کافی برای پر شدن تا حداکثر میزان ممکن را داشته باشند. باکت الواتور گریزازمرکز بیشترین سرعت حرکت را در میان سایر الواتورها دارد.
باکت الواتور پیوسته
باکت الواتورهای پیوسته برای حمل مواد نسبتاً شکننده استفاده میشوند تا تخریب یا آسیبدیدگی محصول به حداقل برسد. عملکرد این الواتورها شبیه به الواتور گریزازمرکز است؛ اما برای ظرفیت بار و ارتفاع بالاتر طراحی شدهاند. سرعت خروجی گیربکس الواتور در این دستگاهها کمتر بوده و تحمل بار آن بیشتر است. این الواتورهای بر اساس نوع پولی به مدلهای مختلفی تقسیمبندی میشوند؛ برخی از این مدلها سرعت بسیار کمی دارند و مجهز به تخلیهکننده باکس هستند.
در باکت الواتور پیوسته مواد از یک لوله ورودی وارد سطلها میشوند و همانطور که گفته شد، سطلها برای تخلیه آرامتر مواد طراحی شدهاند. در این الواتورها، سطلها با فاصله نزدیکتری روی تسمه یا زنجیر قرار گرفتهاند تا مواد پشتسرهم درون لوله خروجی، تخلیه شوند.
انواع الواتور بر اساس نوع کاسه
انواع الواتور بر اساس نوع کاسه به سه دسته تقسیمبندی میشوند:
کاسه عمیق (Deep)
کاسه کمعمق (Shallow)
کاسه V شکل
کاسه پلاستیکی
اجزای الواتور
در تصویر زیر اجزای استاندارد یک باکت الواتور را مشاهده میکنید و در جدول زیر عکس نام هریک از این اجزا گفته شده است.
1مجموعه قرقره سر الواتور2پولی3الکتروموتور4تسمه پولی
5گیربکس6رولبرینگ سنگین7سکوی تعمیر و نگهداری8نردبان با قفس ایمنی
9کانال ورودی مواد10مجموعه قرقره پایین الواتور11مجموعه جمعآوری بار12بلبرینگ
13بدنه الواتور14مجموعه تسمه و سطل الواتور15لوله تخلیه الواتور
مشخصات فنی گیربکس الواتور
عوامل مختلفی در انتخاب گیربکس الواتور تأثیرگذار هستند که مهمترین آنها مشخصات فنی گیربکس الواتور است. از جمله سایر این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
نوع الواتور: زنجیری یا تسمهای
وزن کاسههای الواتور
مکانیزم تخلیه بار
میزان ارتفاع و بار
تعداد توقف نامنظم و بدون برنامه
بلبرینگ و قطعات بهکاررفته در دستگاه و نحوه مونتاژ آنها
عمر مفید گیربکس الواتور
برند سازنده
مطمئناً پس از برآورد نیازهای موردنظر مانند حجم بار، میزان کارکرد گیربکس، سرعت و گشتاور خروجی، سرعت ورودی و … میتوانید گیربکس الواتور مطابق با نیازتان را بیابید، اما برخی از مهمترین مشخصاتی که این گیربکسها باید داشته باشند، عبارتاند از:
گیربکس الواتور میتواند شفت موازی یا شفت نود درجه باشد.
نسبت تبدیل گیربکس، بستگی به ظرفیت الواتور و نوع مواد و مکانیزم تخلیه بار دارد؛ اما معمولاً از نسبتهای بالای 1:40 استفاده میشود.
الواتورها معمولاً از یک گیربکس کمکی استفاده میکنند که در صورت اعمال فشار بیش از حد به گیربکس اصلی یا مواقع تعمیر سطلها و لبهها از آن استفاده میشود.
جهت جلوگیری از برگشت گیربکس الواتور، از یک بک استاپ (BackStop) استفاده میشود؛ همچنین برای واردکردن گیربکس کمکی به سیستم از یک کلاچ مکانیکی استفاده میکنند.
یکی از عوامل بسیار مهم در افزایش راندمان و عمر مفید گیربکسهای صنعتی، تعمیر و نگهداری آنها است؛ در همین راستا پیشنهاد میکنیم مقاله نگهداری دورهای و تعمیر گیربکس صنعتی را مطالعه فرمایید.
### پایان خبر رسمی