، تهران , (اخبار رسمی): خوشبختانه ثبت شرکت در کشور ما ایران یک فرآیند ساده و بدون پیچیدگی است، اما به شرط اینکه در این زمینه دانش و دقت لازم را داشته باشید. هدف ما در این مقاله این است که پیچیدگی های احتمالی این فرآیند را با شما در میان بگذاریم تا بتوانید خودتان به تنهایی برای ثبت شرکت اقدام نمایید.
خوشبختانه ثبت شرکت در کشور ما ایران یک فرآیند ساده و بدون پیچیدگی است، اما به شرط اینکه در این زمینه دانش و دقت لازم را داشته باشید.
هدف ما در این مقاله این است که پیچیدگی های احتمالی این فرآیند را با شما در میان بگذاریم تا بتوانید خودتان به تنهایی برای ثبت شرکت اقدام نمایید.
انواع شرکت های قابل ثبت در ایران
اولین و مهمترین گام برای ثبت شرکت، انتخاب نوع شرکت است. شما بایستی با توجه به شرایط و موضوع فعالیت خود مناسب ترین نوع شرکت را انتخاب نمایید.
انواع شرکت های قابل ثبت در ایران عبارتند از :
- شرکت مسئولیت محدود
- شرکت سهامی خاص
- شرکت تضامنی
- شرکت تعاونی
- شرکت سهامی عام
- شرکت نسبی
- شرکت دانش بنیان
- شرکت خدماتی
- شرکت هواپیمایی
- شرکت گردشگری
- شرکت هلدینگ
- شرکت خلاق
شرکت با مسئولیت محدود |
|
شرکت سهامی خاص |
|
موسسات غیرتجاری |
|
شرکت دانش بنیان |
|
شرکت تضامنی |
|
شرکت تعاونی |
|
شرکت نسبی |
|
شرکت مسئولیت محدود
براساس آمارهای رسمی منتشر شده از اداره ثبت شرکتها، به جرات می توان گفت آمار بیشترین تعداد شرکتهای ثبت شده در ایران متعلق به شرکت با مسئولیت محدود است.
یکی از دلایل مهم افزایش تعداد ثبت این نوع شرکت می توان به تعداد شرکای مورد نیاز برای ثبت شرکت و میزان سرمایه ثبتی اشاره کرد. به این صورت که وقتی تصمیم دارید یک شرکت با مسئولیت محدود ثبت کنید و سرمایه آن را تعیین کنید، دیگر نیازی به واریز مبلغ به حساب بانک نیست.
بلکه شما تنها با پرداخت هزینه حق الثبت به اداره ثبت شرکتها بدون انجام هیچ گونه واریزی شرکت خود را ثبت می کنید. در واقع شرکا می توانند وانمود کنند که سرمایه شرکت آنها به عنوان مثال یک میلیارد تومان است در حالی که هیچ واریزی صورت نگرفته است .
یکی دیگر از تفاوت های مهم بین این شرکت با سایر شرکتها، به ویژه شرکت سهامی خاص، وضعیت مدیران شرکت است.
زیرا وقتی تصمیم به ثبت این نوع شرکت گرفتید می توانید مدیران شرکت، رئیس هیئت مدیره، نایب رئیس هیئت مدیره و عضو هیئت مدیره را از ابتدا برای مدت زمانی نامشخص به این سمت انتخاب کنید و هر زمان که بخواهید با تشکیل مجامع عمومی سمت ها را تغییر دهید.
همین موضوع از امتیازات قابل توجه و از اختلافات اساسی ثبت شرکت با مسئولیت محدود نسبت به ثبت شرکت سهامی خاص است.
شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص از نظر تعداد شرکتهای ثبت شده در ایران، پس از شرکت با مسئولیت محدود ، دومین رتبه را داراست. پس حتما باید ویژگی های جذابی داشته باشد که بیشتر افراد شرکت خود را در قالب شرکت خاص ثبت می کنند.
شرکت سهامی خاص شرکتی است که کل سرمایه آن به تنهایی توسط موسسین آن تامین شده است. در این شرکت حداقل 5 نفر ملزم به ثبت نام هستند که شامل 3 نفر سهامدار و 2 نفر بازرس می باشند.
یکی از مهمترین تفاوت های آن با سایر شرکت ها حضور بازرسان اصلی و علی البدل است. در این شرکت انتخاب بازرس اجباری است در حالی که به عنوان مثال در شرکت مسئولیت محدود انتخاب بازرس اختیاری است.
سرمایه در این نوع شرکت بطور کامل توسط بنیانگذاران آنها تأمین شده اند. از آنجا که مراحل ثبت شرکت های سهامی عام در اداره ثبت شرکت ها پیچیده و طولانی است،
لذا بسیاری از متقاضیان تمایلی به ثبت شرکت سهامی عام نداشته و در نتیجه درخواست ثبت شرکت سهامی خاص می دهند.
زمانی که تصمیم به ثبت شرکت سهامی خاص می گیرید، لزوماً باید حداقل 35٪ از سرمایه ثابت شرکت خود را در یکی از بانک های معتبر سپرده نمایید.
این یکی از دلایلی است که تعداد ثبت های مربوط به شرکت مسئولیت محدود بیشتر از ثبت این شرکت است. چرا که در شرکت مسئولیت محدود نیازی به افتتاح حساب و واریز وجه نیست.
تفاوت مهم دیگر در مدت زمان فعالیت مدیران ( حداکثر دو سال ) و بازرسان ( حداکثر یک سال ) است.
مدت زمان قبول سمت مدیر عامل و هیئت مدیره از نظر قانونی در شرکت خاص حداکثر دوسال است. سپس می توان با برگزاری جلسه علنی مدت زمان فعالیت مدیران یا بازرسان را تمدید یا تغییر داد.
اما در شرکت با مسئولیت محدود، مدت مدیریت مدیران محدودیت نداشته و اعضای شرکت می توانند مدت محدود یا نامحدود برای مدیران در نظر بگیرند.
انتخاب نام شرکت
بعد از انتخاب نوع شرکت، لازم است یک نام برای شرکت خود انتخاب کنید. نام شرکت باید منحصر به فرد و قابل قبول باشد.
هنگام انتخاب نام شرکت، نام پیشنهادی اشخاص حقوقی در موارد زیر قابل تأیید نمی باشد :
نام هایی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارند؛
نام هایی که در آن از اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه استفاده شده باشد؛
نام هایی که مخالف موازین شرعی، نظم عمومی و یا شامل واژه های بی معنا با الفاظ قبیحه و مستهجن و خلاف اخلاق حسنه باشند؛
نام با نام اختصاری با حروفی که رسما متعلق به دولت باشد. از قبیل ایران، کشور، ناجا: نزاجا، مگر با ارائه مجوز از مقام صلاحیت دار دولتی هنگامی که در یک نام پیشنهادی، ترکیبی از دو واژه فارسی، تداعی کننده یک واژه بیگانه باشد، امکان ثبت آن وجود ندارد.
تبصره: هنگام تعیین نام شرکت، واژه های بیگانه یا غیرمتعارف یا مخفف تنها در صورتی قابل استفاده در نام شخص حقوقی است که مورد تأیید فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشند.
چنانچه هنگام انتخاب نام شرکت تفاوت نام پیشنهادی با نام ثبت شده تنها در استفاده از پسوند جمع ( نظیر آن، ون، ین، هاو با جمع مکسر) یا حذف آن باشد، امکان ثبت آن وجود ندارد.
چنانچه نام شخصیت حقوقی به صورت مقید ثبت شده باشد، امکان انتخاب نام جدید مشتق از آن به صورت مطلق برای شخصیت حقوقی دیگر وجود ندارد؛
واژه هایی که به طرز گمراه کننده ای شبیه نام ثبت شده دیگری باشند، پذیرفته نمی شوند.
اضافه کردن کلمات توصیفی هنگام تعیین نام شرکت از قبیل اصل، نوین، برتر، برترین، نوبه اسامی ثبت شده قبلی پذیرفته نمی شود؛
اضافه کردن اعداد به نامهایی که سابقه ثبت دارند، پذیرفته نمی شود و در صورت استفاده اعداد در نام های جدید پیشنهادی، باید نگارش آنها به صورت حروفی باشد.
تبصره: چنانچه نام پیشنهادی هنگام تعیین نام شرکت مشمول بندهای فوق باشد، فقط در صورت ارایه رضایت نامه کتبی شخصیت حقوقی مقدم در قالب صورتجلسه هیات مدیره، قابل ثبت است.
موضوع فعالیت شرکت
موضوع فعالیت شرکت یکی از مهمترین مراحل ثبت شرکت است، زیرا با انتخاب اشتباه موضوع فعالیت یا شرکت شما ثبت نشده یا اگر هم ثبت شود برای ادامه فعالیت ممکن است با مشکل مواجه شوید.
به طور کلی برای انتخاب موضوع فعالیت شرکت با ۴ دسته مختلف مواجه هستید:
الف) موضوعاتی که توسط عموم مردم قابل ثبت نبوده و فعالیت در این موضوعات در انحصار دستگاه ها و نهادهای حاکمیتی و عمومی و دولت قرار دارد.
ب) موضوعاتی که قبل از ثبت نیاز به اخذ مجوز از وزارت خانه، سازمان و یا نهاد مرتبط و ذیربط داشته که اصل این مجوز باید به اداره ثبت شرکتها ارائه گردد.
پ) موضوعاتی که در وهله اول برای ثبت نیاز به مجوز ندارند اما بعد از ثبت شرکت و برای فعالیت لازم است برای دریافت مجوز مربوطه اقدام نمایید.
ت) موضوعاتی که در هیچ حالتی نیاز به مجوز خاصی ندارند.
اساسنامه شرکت
اساسنامه شرکت سند جامعی است که در آن تمامی اطلاعات مربوط به ساز و کار اداره شرکت، افزایش و کاهش اعضا، اطلاعات مربوط به سهام و… درج میشود.
در واقع اساسنامه مهمترین سند یک شرکت است و بارها مورد استناد قرار میگیرد.
اساسنامه شرکت همان قانون شرکت است که مواردی مانند اختیارات هیات مدیره، روابط بین شرکا، نحوه اداره شرکت، نحوه تقسیم سود و زیان و… را تعیین می کند.
ثبت شرکت خارجی
گروه وکلای بازرگان با افتخار اعلام می کند که برای ثبت شرکت در کشورهای خارجی آماده عقد قرارداد با شما عزیزان می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه انواع شرکت های خارجی مراجعه نموده و شرایط ثبت شرکت در کشور مورد نظر خود را بررسی نمایید.
### پایان خبر رسمی