، تهران , (اخبار رسمی): پمپ دنده ای دسته ای از الکتروپمپ ها از نوع self-priming بوده یعنی قابلیت عملکرد بدون سیال اولیه و بصورت خشک را دارد. پمپ های دنده ای به منظور انتقال دبی محدودی از سیال اما به میزان دقیق مورد استفاده قرار می گیرند. عمومی ترین کاربری پمپ دنده ای برای مکش و انتقال سوخت مانند بنزین می باشد.
پمپ های دنده ای با حبس کردن سیال بین دنده ها عمل کرده و قابلیت پمپاژ دبی بسیار محدودی از سیال را دارند. پمپ دنده ای هم برای شارژ مخزن و هم برای تخلیه سیال از مخزن مورد استفاده قرار می گیرد.
پمپ دنده ای دسته ای از الکتروپمپ دوار است که از آن برای انتقال سیالات شامل مایعات، مایعات با ذرات معلق جامد و حتی گازها استفاده میشود. پمپ دنده ای یکی از معمول ترین و پر کاربرد ترین نوع الکتروپمپ در انتقال سیالات است که از شکر و نحوه قرار گیری دنده ها برای انتقال سیال استفاده کرده و جزو قدیمی ترین طراحی های بشر محسوب میشود. پمپ دنده ای در حدود سالهای 1600 میلادی توسط شخصی به نام کپلر Johannes Kepler طراحی و تولید شده که در علم فیزیک و الکتروماشین ها بسیاری از قوانین مطرح شده در ارتباط با پمپ دنده ای و دیگر انواع الکتروپمپ به قوانین کپلر شهرت دارند. پمپ دنده ای کاربرد بسیار وسیعی در تاسیسات و خط لوله مواد شیمیایی برای انتقال سیالات با غلظت و ویسکوزیته بالا دارد. پمپ دنده ای دارای ساختار ساده و ضریب خطای پایینی است و در صورت سیرکولاسیون سیالات با ویژگی های تعریف شده و مناسب توسط پمپ دنده ای جزو الکتروپمپ ها با طول عمر بالا محسوب میشود. شرکت آریا صنعت وارد کننده پمپ دنده ای در ایران است.
پمپ های دنده ای قابلیت مکش خودکار داشته و از این رو قابلیت کار با گازها و بصورت خشک را نیز دارند . با این خال قابلیت مکش و راندمان کاری آنها در کار با مایعات و بصورت تر افزایش چشم گیری دارد. دنده های بکار رفته در ساختمان پمپ دنده ای می بایست توسط سیال و مایع پمپاژ شده روغن کاری شوند و نمی بایست برای مدت طولانی بصورت خشک کار کنند. اغلب پمپ های دنده ای قابلیت گردش در دو جهت ساعت گرد و پاد ساعت گرد را دارند و از این رو می توان از آنها برای بارگیری و همچنین تخلیه تانکر های کشتی ها استفاده نمود. حدفاصل بسیار اندک بین دنده ها و بدنه در پمپ دنده ای میزان خوردگی سطحی را در آنها بالاخص در صورتیکه سیال پمپاژ دارای ذرات معلق جامد باشد به شدت افزایش می دهد. هر چند در برخی از طراحی های پمپ های دنده ای بالاخص در پمپ های دنده ای دنده داخلی قابلیت پمپاژ سیالات با ذرات معلق جامد نیز وجود دارد. پمپ های دنده ای دنده بیرونی دارای 4 عدد بلبرینگ و با تلورانس پایین هستند و از این رو برای پمپاژ سیالات با ذرات معلق جامد مناسب نیستند. پمپ دنده ای دنده داخلی تنها دارای یک و حداکثر دو بلبرینگ بوده که در سیال پمپ شونده قرار دارد و از این رو برای پمپاژ سیالات با ذرات معلق جامد مناسب تر است. بطور کلی پمپ دنده ای می بایست دارای یک فیلتر ورودی حذف کننده ذرات معلق جامد باشد.
منبع : آریا صنعت
### پایان خبر رسمی