اطلاعات تماس
  • 021442*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140307098147125751
در دسترس نیست

اگر دندان شکست چه باید کرد؟

کد: 140307098147125751

، تهران , (اخبار رسمی): اینکه بیماران همواره به دنبال کشیدن دندان شکسته هستند، خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد. امروزه راهکارهایی در دندانپزشکی وجود دارد که تا حد امکان بتوان دندان را در دهان بیمار حفظ کرد. به عنوان مثال گاهی از جراحی‌های افزایش طول تاج برای این کار در کنار ترمیم یا روکش استفاده می‌شود.

اگر دندان شکست چه باید کرد؟
کشیدن دندان شکسته

توجه کنید که کشیدن دندان شکسته بدون درد است و هیچ ترس و اضطرابی نباید به دل خود راه دهید.

دندان شکسته مسلما نیاز به اقداماتی برای درمان دارد. چنین مشکلی زمانی به وجود می‌آید که ساختار دندان به هر دلیلی نظیر پوسیدگی یا تراش زیاد تضعیف شود. به همین علت در ضربات نسبتا سنگین جویدن تحت فشار قرار می‌گیرد و پس از ایجاد ترک‌، شکستگی اتفاق می‌افتد. اگر دندان با شکستگی مواجه شود، چه راهکارهایی درمانی برای آن وجود دارد؟ آیا همواره باید برای کشیدن آن اقدام کنیم؟ هیچ راهکاری به غیر کشیدن برای درمان وجود ندارد؟ در ادامه به بررسی نحوه درمان شکستگی دندان خواهیم پرداخت.

اگر دندان شکست چه باید کرد؟ دقت کنید که با توجه به شرایط دندان شکسته، راهکارهای مختلفی برای درمان آن وجود دارد. باید برای انتخاب بهترین روش درمانی، یک معاینه از وضعیت دندان شما صورت بگیرد. در ادامه چندین راهکار موثر در درمان را بررسی می‌کنیم:

کشیدن دندان شکسته شاید آخرین راهکاری که دندانپزشکان برای درمان چنین دندان‌هایی پیشنهاد می‌دهند، کشیدن آن است. این طرح درمان زمانی انتخاب می‌شود که ساختار باقی‌مانده دندان نتواند حتی پس از ترمیم استحکام کافی را داشته باشد. همچنین گاهی شکستگی به زیر لثه و استخوان می‌رسد که امکان ترمیم را صلب خواهد کرد. توجه کنید که کشیدن دندان شکسته بدون درد است و هیچ ترس و اضطرابی نباید به دل خود راه دهید. با توجه به مقدار شکستگی و موقعیت دندان، متخصص باید تصمیم بگیرد آیا با روش معمولی امکان خارج‌سازی آن وجود دارد یا خیر. برای برخی از بیماران بایستی جراحی صورت بگیرد.

ترمیم دندان شکسته گاهی اوقات شکستگی دندان در حد یک کاسپ یا بخش کوچکی از آن صورت می‌گیرد. در چنین شرایطی مسلما کشیدن دندان فکر منطقی و ایده‌آلی نخواهد بود. بیماران با شکستگی‌های اندک به راحتی می‌توانند با انجام ترمیم ساده از آن تا مدت‌ها استفاده کنند. دقت کنید گاهی اوقات به دلیل اکسپوز شدن پالپ دندان، نیاز به عصب کشی پیش از ترمیم خواهد بود. اما همچنان دندانپزشکان قادر است ساختار دندان را با مواد مناسب پر کند.

روکش دندان شکسته در برخی از شرایط، شکستگی به گونه‌ای اتفاق می‌افتد که ساختار دندان به میزان زیادی از بین می‌رود. در این شرایط مسلما استفاده از مواد مختلف ترمیمی نمی‌تواند استحکام خوبی برای دندان فراهم کند. به همین علت دندانپزشک باید ساختار دندان را با روکش بازسازی کند. برای روکش دیگر نیاز به وجود ساختار زیاد برای انجام آن نیست. از این رو حتی دندان‌هایی که صرفا ساختار کمی بالای استخوان فک و لثه داشته باشد، امکان دریافت روکش را خواهد داشت.

پیشگیری از شکستگی دندان برای اینکه به درمان دندان شکسته نیاز پیدا نکنید، بهتر است یک‌سری اقدامات را برای پیشگیری از آن جدی بگیرید. این راهکارها شامل موارد زیر است:

  • اولین موضوع رعایت بهداشت دهان به کمک مسواک و به صورت روزانه است.
  • همچنین استفاده از نخ دندان به این کار کمک می‌کند.
  • رعایت بهداشت از پوسیدگی و به دنبال آن شکستگی دندان جلوگیری خواهد کرد.
  • در صورتی که قبلا دندان شما ترمیم یا روکش دریافت کرده است،
  • حتما نکات مراقبتی را رعایت کنید.
  • به عنوان مثال در کنار رعایت بهداشت، سعی کنید از مواد غذایی سفت پرهیز نمایید..

در صورتی که دندان شما به پوسیدگی دچار شود، در اسرع وقت باید برای ترمیم آن اقدام کنید. دقت کنید که دندان پوسیده استحکام ساختاری کم‌تری دارد و مستعد شکستگی است. به همین علت باید با ترمیم به موقع از این اتفاق پیشگیری کرد.

سوالات متداول بیماران

  • علت شکستگی دندان ترمیم شده چیست؟ ممکن است به دلیل پوسیدگی راجعه یا کیفیت بد ترمیم چنین اتفاقی بیفتد. گاهی دندانپزشک ساختارهای زیادی را حین تراش حذف می‌کند.
  • عدم درمان دندان شکسته چه عوارضی به دنبال دارد؟ دقت کنید که در صورت مواجه شکستگی دندان، حتما برای درمان آن اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است پس از مدتی با درد و عفونت مواجه شوید.

جمع بندی

اینکه بیماران همواره به دنبال کشیدن دندان شکسته هستند، خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد. امروزه راهکارهایی در دندانپزشکی وجود دارد که تا حد امکان بتوان دندان را در دهان بیمار حفظ کرد. به عنوان مثال گاهی از جراحی‌های افزایش طول تاج برای این کار در کنار ترمیم یا روکش استفاده می‌شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

دکتر صابر ملک پور علمداری

دکتر صابر ملک پور علمداری، جراح دندانپزشک باسابقه و مجرب در شهر تهران (منطقه مرزداران) است. ایشان دارای دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و در زمینه‌های مختلف دندانپزشکی، از جمله ترمیمی، جراحی لثه، ایمپلنت و عصب‌کشی تخصص دارند. ایشان به طور مرتب در کنفرانس‌ها و دوره‌های آموزشی دندانپزشکی شرکت می‌کنند تادانش و مهارت خود را به‌روز نگه دارند.

اطلاعات تماس
  • 021442*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان