، مشهد , (اخبار رسمی): معاون اول رئیس جمهور ضمن اظهار نگرانی از خشک شدن «دریاچه ارومیه» آن را مسأله ای ملی و نه استانی خوانده که اگر چاره نشود، تبدیل به یک بحران می شود. ما نیز بر این اعتقادیم اگر تدبیری برای توسعه ناوگان حمل و نقل برون شهری مشهد اعم از هوایی، ریلی و اتوبوس نشود، عنقریب «دریاچه زیارت» نیز خشک خواهد شد.
بارها یادآور شدیم همچنان که حیات و ممات یک شهر بندری، وابسته به اقتصاد تک محوری دریاست، دقیقاً به همان میزان هم، اقتصاد و پویایی مشهد، وابسته و متکی به اقتصاد تک محوری «اقیانوس زیارت» است و بس!
«اندیشکده ی بین المللی فرهیخت مشهد» و به لسانی دیگر «رصدگاه رویکرد روابط خارجی شهر و دیپلماسیهای فعال خراسان رضوی»، پژوهشگاهی سایبری و قرارگاهی کاملاً مردمی است؛
تشکلی هدفمند که از رهگذر دیده بانی و مستندنگاری گرایش بین المللی شهر و استان بویژه از منظر «رخدادها و مناسبات دیپلماتیک» و نیز چگونگی تعامل با «پنج گروه مؤثران غیر ایرانی» در این دیار، بر آن است تا با تلاشی فکری و عزمی دست جمعی، به همت همکاران و خادمان بین المللی امام رضا(ع) در سرتاسر جهان اسلام، رهیافتی ارزشمند را با صدای رسا و از اعماق ضمیر خود، فریاد بزند؛
و آن رهیافت خردمندانه و دریافت گرانبها، چیزی نیست جز آگاهی بخشی عمومی در بستر رسانه به جامعه ی مخاطب یعنی «مجاور و خادم» (شهروندان، مردم/ کارفرمایان، مسئولان) که فراموش نکنند هستی و نیستی ما در این دیار، بسته و وابسته به «نخ تسبیح زیارت» است و بس!
همان اکسیر معجزه آسایی که «ده سناباد قدیم» را «جهان شهر امروزی» کرد و ده کوره ی نوغان را «ارض اقدس توس» تا ما علاوه بر زندگی سعادتمندانه در آن، به آسمان و ژمینش افتخار و مباهات کنیم.
و این دقیقاً مشابه همان کاری است که یک «دریا» با «شهری بندری» می کند. همه چیزش وابسته به «آب» این مایع حیات می شود و لذا و طبیعی است اگر حیات و ممات یک شهر بندری هم، در گرو اقتصاد دریا باشد.
ناگفته پیداست اگر چگونگی هم زیستی با «پنج گروه مؤثران غیر ایرانی» در این خطّه، جزو رسالت های اصلی ماست، صرفاً به خاطر گُلِ روی زیارت است که اگر زیارت هم نبود، اساساً کلاه هیچ غیرایرانی به این کوچه ی بن بست شرق کشور نمی افتاد تا ما سنگش را به سینه بزنیم!
پنج گروه مؤثران غیرایرانی این دیار کیانند؟
❖ ۱ـ برآنیم تا کمیت و کیفیت زیارت زائران بویژه «زوار غیر ایرانی» خاصه از منظر عدالت محوری علوی و معرفت افزایی دینی، روز به روز ارتقا یافته و زیارت ارزان و آسان و کریمانه و بدون تبعیض، نصیب شان گردد؛
❖ ۲ـ نوع نگرش، عمق راهبردها و سطح راهکارهای سیاستگذاران واحدهای دانشگاهی و مدارس دینی مان، نسبت به چگونگی آموزش علوم دانش بنیان و مهارت آموزی «دانشجویان و طلاب خارجی» این دیار، به روز و کارآمدتر، منعطف و خلاقانه تر و بلکه هوشمند شود؛
❖ ۳ـ موانع جذب منابع مالی با منشأ فرامرزی از دست و پای «سرمایهگذاران خارجی» و بلکه ایرانیان خارج از کشور در این قلمرو، برچیده شده و روند بهره مندی آنان از مواهب و منافع سرمایه گذاری ها بویژه حفظ اصل سرمایه با سودآوری مُکفّی، تسهیل و تسریع گردد؛
❖ ۴ـ بر شتاب رشد شاخص های «گردشگران سلامت» در مراکز درمانی شهر، این دارالشفاهای رضوی افزوده شده و موانع تعالی آن، بویژه دلالی های مُضر حذف شود؛
❖ ۵ ـ و بالاخره، کرامت و شئونات اخلاقی و حقوق انسانی «اتباع خارجی و مهاجران قانونی» در چهارچوب ضوابط حفظ گردد.
گفتنی است این نهاد خدمت، فعالیت خود را از تاریخ سوم خرداد ۱۳۸۸ از خاستگاه «مشهد الرضا(ع)» آغاز نمود و در تاریخ بهجت آفرین ۸۸/۸/۸، همزمان با سالروز ولادت امام هشتم، حضرت رضا(ع) نخستین نسخه از تارنمای خود را رسماً رونمایی کرد.
تاکنون بحمدالله والمنه، شانزده سال، توفیق تولید هزاران فیش تحقیقاتی و صدها محتوای پژوهشی برگرفته از رصد و پایش رویدادها، مناسبات و تعاملات دیپلماتیک این کلان شهر با کشورهای هدف، بویژه همسایگان شرقی را داشته ایم.
برای آشنایی بیشتر با اهداف و رسالت ها، دغدغه ها و مطالبات اهالی فرهیخت ارض اقدس توس، می توانید به تارنمای اندیشکده به نشانی farhikhtt.ir مراجعه فرمایید.
درود و بدرود
### پایان خبر رسمی