، تهران , (اخبار رسمی): طلاق به معنای پایان قانونی و شرعی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است. این فرآیند معمولاً زمانی رخ میدهد که استحکام ازدواج از بین رفته و ناسازگاری و تنش میان زوجین وجود دارد. پدیده طلاق میتواند مشکلات بسیاری را برای زوجین به وجود آورد.
آقایان توجه داشته باشید که به همین سادگی نمی توانید از پرداخت مهریه فرار کنید!
یکی از مهمترین مشکلات حال حاضر، پرداخت مهریه میباشد. با توجه به بالا بودن مبلغ مهریه، مردان به دنبال راههای فرار و پرداخت نکردن مهریه هستند.
راهکار های فرار از پرداخت مهریه مهریه، یکی از حقوق قانونی زن و پشتوانهای مالی برای او در نظر گرفته میشود. فرار از پرداخت مهریه در ایران غیرقانونی است و میتواند عواقب قانونی جدی داشته باشد. طبق قانون، مهریه حق قانونی زن است و مرد موظف به پرداخت آن است. هرگونه اقدام برای عدم پرداخت مهریه میتواند منجر به مجازات قانونی مردان شود. اما با این حال بسیاری از مردان به دنبال انواع روشهای پرداخت نکردن مهریه و فرار از آن میباشند. مهمترین ترفندهای عدم پرداخت مهریه عبارتند از:
انتقال یا واگذاری اموال معامله صوری و انتقال اموال به شخص دیگر، یکی از سادهترین روشهای فرار از مهریه است. فرد با انتقال اموال و دارایی خود میتواند از پرداخت کردن مهریه زن فرار کند. زمانی که مشخص شود که این معامله با قصد فرار از مهریه و به صورت صوری انجام شده، آن معامله باطل است. اگر دادگاه تشخیص دهد که انتقال اموال به قصد فرار از دین بوده است، میتواند دستور ابطال معامله را صادر کند.
طلاق توافقی در طلاق توافقی، زوجین میتوانند در مورد مهریه به توافق برسند. برخلاف تصور رایج، نیازی به بخشیدن مهریه نیست و طرفین میتوانند در مورد دریافت کل یا بخشی از مهریه یا حتی روش پرداخت آن مذاکره کنند. اما معمولا در طلاق توافقی، زن از مهریه خود میگذرد و آن را میبخشد. اما در صورتی که زن از مهریه خود نگذرد، زن حق شکایت حقوقی و پیگیری قانونی را دارد. بنابراین، حتی در طلاق توافقی نیز مهریه به عنوان یک حق قانونی برای زن محفوظ است و مرد موظف به پرداخت آن است.
اعسار از پرداخت مهریه بصورت یکجا اعسار از پرداخت مهریه بصورت یکجا یکی دیگر از راهکارهای عدم پرداخت مهریه است. برای ثبت دادخواست اعسار، مرد باید فرم لیست اموال و استشهادیه را تهیه و تکمیل کند و سپس دادخواست اعسار را به دادگاه خانواده تقدیم نماید. همچنین، دو نفر شاهد عاقل و بالغ که شرایط شرعی و قانونی شاهد را داشته باشند، باید در دادگاه بر عدم استطاعت مالی مرد شهادت دهند. لازم به ذکر است درخواست اعسار برای فرار از پرداخت مهریه نیز میتواند عواقب قانونی داشته باشد. اگر مردی به منظور فرار از پرداخت کردن مهریه، داراییهای خود را به طور کامل اعلام نکند، دادگاه میتواند حکم اعسار را باطل کند و او را به حبس تعزیری محکوم نماید.
آیا انتقال اموال برای فرار از مهریه جرم است؟ بله، انتقال اموال به قصد فرار از پرداخت مهریه در ایران جرم محسوب میشود و میتواند عواقب قانونی جدی داشته باشد. طبق قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی، اگر شخصی به قصد فرار از دین و تعهدات مالی خود، اموالش را به دیگری انتقال دهد، این عمل جرم تلقی شده و مجازات آن حبس تعزیری و جزای نقدی است.
همچنین، اگر فرد انتقال گیرنده با علم به این که انتقال به قصد فرار از دین انجام شده، اموال را دریافت کند، او نیز شریک جرم محسوب میشود و ممکن است مجبور به بازگرداندن اموال یا پرداخت جریمه شود.
مجازات فرار از پرداخت مهریه چیست؟ در حال حاضر ترفندهای مختلفی برای فرار از مهریه وجود دارد. اما باید توجه داشت که هر روشی که به منزله دور زدن قوانین باشد، جرم محسوب میشود و مجازاتی در پی خواهد داشت. انواع مجازاتهای آن عبارتند از:
- جزای نقدی: جزای نقدی یکی از مجازاتهایی است که میتواند برای فرار کردن از پرداخت مهریه اعمال شود. زیرا این عمل جرم تلقی شده و مجازات آن میتواند شامل جزای نقدی معادل نصف باشد.
- حبس تعزیری : حبس تعزیری نوعی مجازات است که در قوانین جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است. این نوع حبس به منظور تنبیه و سلب آزادی فرد خاطی اعمال میشود و برخلاف حبس حدی که بر اساس حدود الهی تعیین میشود، حبس تعزیری توسط قانونگذاران و بر اساس مصلحت و نیازهای جامعه تعیین میگردد. مردانی که دنبال ترفندهای عدم پرداخت مهریه هستند، مجازاتشان شامل حبس تعزیری درجه شش میباشد.
### پایان خبر رسمی