، تهران , (اخبار رسمی): رویداد زیر ساخت دیجیتال، اولین رویداد سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران به همت کارخانه نوآوری رسانه راهکار است که در ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳ با حضور مدیران و فعالان صنعت زیرساخت، کسبوکارهای تولیدکننده و تأمینکننده سختافزار و کالای دیجیتال، خردهفروشها و برندهای مطرح کشور برگزار شد.
استراتژی تمرکز بهترین راه است. زمانی که روی مزیت نسبی تمرکز کنیم و آنها را بشنویم، میتوانیم موفقتر باشیم. اگر موانع برداشته شود میتوانیم به عنوان مثال تکنولوژیهای جهان را در عرض ۶ ماه تحویل بگیریم
حامیان رویداد زیرساخت دیجیتال
در آستانه برگزاری اولین رویداد زیر ساخت دیجیتال، چهار نام در صنعت فناوری اطلاعات ایران بهعنوان حامیان اصلی این رویداد معرفی شدند. فالنیک، رمیس، فناپتک و آداک فنآوری مانیا با تجربه و دستاوردهای خود، نقش کلیدی در شکلدهی به آینده فناوری کشور دارند. این شرکتها با تکیه بر نوآوری، تخصص و خدمات جامع خود در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات، همواره در مسیر پیشرفت و توسعه زیرساختهای دیجیتال کشور گام برداشتهاند.
فالنیک ایران اچ پی حامی اولین رویداد زیرساخت دیجیتال
فالنیک (iranhp) از سال ۱۳۷۴ در زمینه تأمین تجهیزات فناوری اطلاعات و ارائه خدمات مشاورهای در این حوزه فعالیت خود را آغاز کرده و امروز به یکی از شرکتهای بزرگ ارائهدهنده راهکارهای فناوری اطلاعات در ایران تبدیل شده است. این شرکت با همکاری با برندهای معتبر جهانی، مجموعهای کامل از محصولات فناوری اطلاعات شامل سرور، شبکه، سیستمهای ذخیرهسازی، پرینتر، کامپیوتر و لپتاپ را به مشتریان خود ارائه میدهد. فالنیک بهعنوان یک شرکت Total Solution در این صنعت، خدمات متنوعی از جمله مشاوره تخصصی، طراحی، اجرا و پیادهسازی پروژههای فناوری اطلاعات، تعمیر و نگهداری تجهیزات، و پشتیبانی فنی را ارائه میدهد.
اگر بخش خصوصی روی مزیت نسبی کار نکند از بین میرود
محمدمهدی بشیرنژاد، معاون بازرگانی فالنیک در رویداد زیرساخت دیجیتال درباره مهمترین دستاورد کسبوکارهای حوزه تأمین در سالهای اخیر صحبت کرد.
او در ابتدای صحبتهای خود عنوان کرد: «به طور کلی، استراتژی شرکتها یا برای توسعه است یا برای بقا. اگر یک شرکت را جزئی از اکوسیستم تصور کنیم، باید بدانیم استراتژی کل کشور چه بوده است. در سالهای گذشته ما شاهد استراتژی بقا بودهایم. ما در حال حاضر موج مهاجرت را داریم و شرکتی مثل دیجیکالا مهمترین دلیل ترک شغل نیروهای خود را مهاجرت بیان کرده که آمار آن ۲۵ درصد بوده است.»
تغییر استراتژی برای رشد اکوسیستم
او در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان اکوسیستم را رشد داد، گفت: «استراتژی باید تغییر کند. ما باید توسعه صادرات یا جایگزینی واردات داشته باشیم. واردات در حال حاضر سخت شده است. در حوزه تولید سختافزار که در حوزه رقابت جا ماندهایم مشوق ارائه میشود. فاصله تکنولوژی به اندازهای زیاد شده که این اتفاق میافتد. ما باید روی حوزه مزیت نسبی کار کنیم. با توجه به فاصله زیادی که در حوزه سرویس ایجاد نشده، میتوانیم فعالیت بهتری در این حوزه داشته باشیم. در مواردی مثل تولید ماشینهای پردازشی فاصله زیاد شده و یک تولیدکننده چینی پیدا میشود و شرکتی روی آن برچسبی میزند و داخلی میشود.»
بشیرنژاد در پاسخ به این سؤال که در بحث خریدوفروش با دنیا، کدام یک از کشورهای منطقه شانس بیشتری دارند، اظهار کرد: «امارات در بازارهای مالی جلوتر هستند. برای ما بحث تحریم وجود دارد که ما مجبور میشویم کالا و فناوری را وارد کشور کنیم.»
معاون بازرگانی فالنیک درباره اینکه استراتژی رگولاتوری کدام نهاد میتواند وضعیت این اکوسیستم را بهبود ببخشد، بیان کرد: «بر اساس برنامه هفتم توسعه متوسط رشد اقتصادی باید ۸ درصد و اقتصاد دیجیتال ۱۱ درصد باشد. برای این اتفاق باید سرمایهگذاری داخلی یا خارجی اتفاق بیفتد. دولت نباید مانع سرمایهگذاری داخلی شود. در سال ۱۳۹۵ اگر ما سفارشی داشتیم صبح تصمیم میگرفتیم و در عرض یک ساعت در سامانه توسعه تجارت ثبت میکردیم. اکنون باید هفتاد روز در صف تخصیص ارز باشیم و دستورالعملها مدام به روز میشود. این عوامل، جریان نقدینگی شرکتها را دچار مشکل میکند. استراتژیها دولت همگن نیست.»
او در پیشنهادی برای بهبود وضعیت سرمایهگذاری گفت: «استراتژی تمرکز بهترین راه است. زمانی که روی مزیت نسبی تمرکز کنیم و آنها را بشنویم، میتوانیم موفقتر باشیم. اگر موانع برداشته شود میتوانیم به عنوان مثال تکنولوژیهای جهان را در عرض ۶ ماه تحویل بگیریم. عدم سنخیت سیاستها باعث ایجاد مشکل شده است. ما نمیتوانیم در همه صنایع موفق باشیم و باید روی حوزههای محدودی تمرکز کنیم.»
معاون بازرگانی فالنیک درباره عدم سنخیت سیاستها خاطرنشان کرد: «بخشی از برنامه توسعه این است که حاکمیت برنامهریزی میکند اما این برنامهریزیها باید مبتنی بر واقعیت و ظرفیتها باشد. استراتژیها فقط روی کاغذ نوشته میشود و نمیتوانند آن را پیادهسازی کنند. قبلاً هدف نیروهای مهاجرتی ما به سمت اروپا بود الان به سمت کشورهای عربی است. مهمترین اقدامی که باید انجام شود این است که موانع برداشته شود. اگر بخش خصوصی روی مزیت نسبی کار نکند از بین میرود.»
### پایان خبر رسمی