، تهران , (اخبار رسمی): پر کردن دندان با کامپوزیت و آمالگام امکانپذیر است. با این حال شرایط دندانی فرد تعیین میکند که متخصص از کدام ماده به منظور ترمیم آن استفاده کند. نکته مهم آن است که هر کدام از مواد پرکننده ویژگیهایی دارد که سبب خواهد شد در شرایط مناسب بهترین گزینه برای درمان باشد.
پر کردن دندان با مواد سفید و هم رنگ دندان همان درمان همراه با زیباییست.
اما به نظر شما ترمیم دندان با کامپوزیت برای چه کسانی مناسب است؟ کدام دندانها را نباید با کامپوزیت پر کرد؟ استفاده از این ماده چه مزایایی به همراه خواهد داشت؟ در این مقاله به صورت مختصر و مفید درباره کامپوزیت و شرایط مورد نیاز برای استفاده از آن صحبت خواهیم کرد.
کدام دندان ها را نباید با کامپوزیت پر کرد؟ اینکه تصور کنید پر کردن دندان با کامپوزیت برای همه شرایط امکانپذیر خواهد بود، اشتباه است. بسیاری از بیماران صرفا با توجه به زیبایی کامپوزیت، از دندانپزشک خود تقاضا دارند از چنین مادهای برای ترمیم دندانهایشان استفاده کند. اما موضوع آن است که استفاده از کامپوزیت نیاز به شرایطی دارد. در این قسمت به بررسی مواردی که نمیتوان از کامپوزیت بهره گرفت را بیان خواهیم کرد:
- دندانهایی که پوسیدگیشان به سطح ریشه گسترش پیدا میکند، نباید با کامپوزیت ترمیم شود. در مواردی که امکان برقراری شرایط ایزوله برای دندان وجود ندارد، استفاده از کامپوزیت میتواند مشکل باشد. در این شرایط احتمال جدا شدن کامپوزیت از دندان وجود دارد.
· در دندانهای خلفی که پوسیدگی گسترده و زیاد است، استفاده از کامپوزیت علاوهبر آنکه زمان زیادی را خواهد گرفت، استحکام لازم را ایجاد نمیکند.
پر کردن دندان با کامپوزیت چه مزایایی دارد؟ استفاده از کامپوزیت برای ترمیم دندان میتواند مزایای زیر را به همراه آورد:
- زیبایی اولین مزیتی است که استفاده از مواد همرنگ دندان از آن برخوردار است. امکان فرم دادن کامپوزیت نسبت به آمالگام راحتتر است. به همین علت در دندانهای قدامی خیلی راحتتر میتوان شکل مورد نظر را بازسازی کرد. در صورت نیاز میتوان مقداری کامپوزیت به مواد قبلی اضافه کرد.
· اگر ترمیم کامپوزیت بلند باشد، دندانپزشک قادر است به راحتی آن را با فرز کوتاه کند.
پر کردن دندان با کامپوزیت برای چه کسانی مناسب است؟ افرادی که با شرایط زیر مواجه هستند، میتوانند از کامپوزیت به عنوان ماده ترمیمی استفاده کنند:
- افرادی که به هر دلیلی دندان جلویشان با پوسیدگی مواجه است و نیاز به ترمیم دارد. افرادی که یکی از دندانهای موجود در خط لبخند دچار شکستگی شده باشد. دندانهای قدامی یا حتی خلفی که مقدار کمی پوسیدگی دارد. در این شرایط استفاده از آمالگام استحکام کافی را نخواهد داشت.
· در دندانهایی که امکان برقراری شرایط ایزوله به خوبی فراهم است.
آیا ترمیم کامپوزیت رنگ میگیرد؟ یکی از مشکلاتی که ترمیمهای کامپوزیتی با آن مواجه میشود، تغییر رنگ پس از مدتی است. البته این مشکل برای همه بیماران اتفاق نمیافتد. با این حال فردی که پس از پر کردن دندان با کامپوزیت نسبت به مراقبتها توجهی ندارد، ممکن است پس از مدتی متوجه تغییر رنگ آن شود.
به همین علت توصیه میشود پس از ترمیم دندان با مواد همرنگ، استفاده از مواد رنگی را تا حد امکان کنار بگذارید. همچنین در صورت مصرف دهان را با آب شستوشو دهید. رعایت بهداشت از دیگر نکاتی است که در جلوگیری از این مشکل موثر است.
سوالات متداول
- آیا پر کردن دندان با کامپوزیت هزینه بیشتری دارد؟
بله، کامپوزیت یک ماده گران قیمتتر نسبت به آمالگام است. همچنین پروسه انجام درمان پیچیدگی بیشتری خواهد داشت.
- آیا ترمیم دندان با کامپوزیت برای همه افراد توصیه می شود؟
خیر، استفاده از کامپوزیت برای تمامی بیماران توصیه نمیشود. اینکه شرایط دندان به چه صورت است، در طرح درمان فرد اثرگذار خواهد بود.
جمعبندی
پر کردن دندان با کامپوزیت در مواردی که به صورت اصولی و در شرایط درست انجام میشود، مزایای بسیاری به همراه دارد. اما اگر در شرایط نامناسب از کامپوزیت استفاده شود، مطمئنا درمان پس از مدتی با شکست مواجه خواهد شد. از این رو توصیه میشود به نظر متخصص اطمینان داشته باشید.
### پایان خبر رسمی