، (اخبار رسمی): نورپردازی سالنهای ورزشی اهمیت زیادی دارد زیرا اگر نور سالن مناسب نباشد، دید بازیکنان حین بازی کاهش پیدا میکند و به خوبی نمیتوانند بازی کنند.
نورافکن یا همان پروژکتور ال ای دی یکی از بهترین لوازم روشنایی برای سالنهای ورزشی است که از لحاظ ویژگیها و کاربردها انواع مختلفی دارد.
در نتیجه افرادی که قصد خرید این ابزار روشنایی را دارند، اگر هنگام خرید آن باید به یکسری نکات توجه نکنند، ممکن است که نورافکن برای سالن کارایی لازم را نداشته باشد و نتواند نور سالن را تامین کند. به همین منظور، در ادامه این مطلب ابتدا مزایای پروژکتورهای ال ای دی را بررسی میکنیم، سپس انواع آن را معرفی خواهیم کرد و در آخر نیز به نکات مهم خرید پروژکتور ال ای دی برای سالنهای ورزشی میپردازیم.
چرا باید برای سالنهای ورزشی پروژکتور ال ای دی بخریم؟
خرید پروژکتور ال ای دی بهترین راهکار برای نورپردازی سالنهای ورزشی است زیرا این ابزار روشنایی دارای ویژگیهای زیر است:
- پروژکتور ال ای دی از نظر مصرف انرژی بسیار کم مصرف است و جایگزین کردن آن به جای تجهیزات قدیمی، مصرف برق را تا ۸۰ درصد کاهش میدهد.
- زمان شروع به کار پروژکتورهای ال ای دی بسیار کوتاه است و پس از فشردن کلید روشن و خاموش، در کمترین زمان ممکن (کمتر از یک ثانیه) روشن میشوند.
- نوری که توسط نورافکنهای جدید تولید میشود، کیفیت بسیار خوبی دارد و چشم را اذیت نمیکند.
- شدت نور پروژکتورهای ال ای دی بالا است و تمام فضای سالن را به طور یکنواخت روشن میکنند.
- این وسیله روشنایی در برابر عوامل محیطی مانند سرما، گرما، حشرات، گرد و غبار، رطوبت و … مقاومت بالایی دارد و زود خراب نمیشود.
- لامپها و پروژکتورهای قدیمی حین کار کردن، حرارت زیادی را تولید میکنند که این موضوع موجب گرم شدن فضا در فصل تابستان میشود اما نورافکنهای ال ای دی حرارت ناچیزی دارند و باعث گرم شدن سالن نمیشوند.
- پروژکتورهای ال ای دی از دمای ۱۰- تا ۶۰+ درجه سانتیگراد قادر به کار کردن هستند و در عملکرد آنها اختلالی صورت نمیگیرد. در نتیجه امکان نصب آنها در فضای باز وجود دارد.
- نورافکنهای ال ای دی نسبت به قیمتی که دارند، بازدهی خوبی از خود نشان میدهند.
- این ابزار نورپردازی کاملا بدون صدا است و هنگام روشن بودن، هیچ سر و صدایی تولید نمیکند.
- عدم منتشر کردن امواج مضر و آسیبزا از دیگر ویژگیها و مزیتهای نورافکنهای ال سی دی به حساب میآید.
- اندازه و ابعاد پروژکتورهای ال ای دی کوچک است و فضای زیادی را اِشغال نمیکند.
آشنایی با پروژکتورهای مختلف برای سالنهای ورزشی
پروژکتورهای مناسب برای نصب در سالنهای ورزشی، از نظر تکنولوژی ساخت در دو نوع مختلف زیر وجود دارند:
پروژکتور سی او بی (COB)
در این مدل از نورافکن، تراشهها یا چیپها در کنار هم و روی یک برد قرار میگیرند تا بتوانند یک نقطه نورانی را تشکیل دهند. این نوع نورافکن معمولا نوردهی بسیار خوبی دارد و برای سالنهای ورزشی بسیار مناسب است. نکته مهم دیگری که درباره COB وجود دارد، برد بالای نور است. یعنی تا چند صد متر هم در بعضی مدلها نور میتابانند و به همین دلیل برای نصب در ارتفاعات مناسب هستند.
پروژکتور اس ام دی (SMD)
نوع دیگری از نورافکن است که برای ساختن آن IC های پایه کوتاه را به کمک لحیم کاری روی برد نصب میکنند و پروژکتوری که با این فناوری ساخته میشود، معمولا نور خوبی تولید میکند. این محصول نسبت به رطوبت و گرد و غبار مقاومت بالایی دارد و قادر است که فضای زیادی را روشن کند. در واقع این مدل برد نوری کوتاهتری دارد اما پخش نور آن گستردهتر است.
نکات مهم خرید پروژکتور ال ای دی
1- تعیین نوع کاربری پروژکتور
اولین نکته مهمی که حین انتخاب پروژکتور باید به آن توجه شود، کاربری آن است یعنی این که قرار است پروژکتور در یک محل سرپوشیده نصب شود یا فضای باز. در صورتی که پروژکتور باید در فضای باز نصب شود، بهتر است که درجه حفاظت آن ۶۵ به بالا باشد زیرا پروژکتوری که در فضای باز قرار میگیرد در معرض رطوبت، گرد و غبار و حشرات است و اگر درجه حفاظت آن پایین باشد، خیلی زود خراب میشود و از کار میافتد.
در رابطه با پروژکتور فضای بسته هم باید گفت که شار نوری آن باید متناسب با متراژ محیط باشد زیرا اگر به این نکته توجه نشود، چشم افراد خسته میشود.
2- کیفیت قطعات
پروژکتور از کنار هم قرار گرفتن قطعاتی مانند درایور، چیپ های ال ای دی، مقاومت، هیت سینک و… تشکیل میشود و هر چه کیفیت این قطعات بالاتر باشد، دوام و طول عمر آن بیشتر خواهد بود.
3- درجه حفاظت (IP)
درجه حفاظت یا IP معیاری است که تعیین کننده مقاومت پروژکتور نسبت به رطوبت، نور خورشید، سرما، گرد و غبار ، حشرات و … است. در کنار IP دو رقم قرار میگیرد که رقم اول نشان دهنده مقاومت آن در برابر جسم سخت خارجی است و مقدار آن بین ۰ تا ۶ خواهد بود و رقم دوم مقاومت پروژکتور را در برابر رطوبت یا نفوذ آب نشان میدهد و مقدار آن بین ۰ تا ۸ است. به عنوان مثال برای محیطهای سر باز باید پروژکتوری با با درجه حفاظت IP۶۵ به بالا خریداری شود.
4- زاویه نوردهی
زاویه نوردهی که واحد آن درجه است از جمله پارامترهای مهم در پروژکتورها به شمار میرود و میزان گسترش نور را نشان میدهد، هر چه زاویه نوردهی بیشتر باشد، فضایی که روشن میشود هم بیشتر است. برای تعیین میزان زاویه نوردهی پروژکتور باید به ارتفاع نصب آن توجه کرد زیرا زاویه نوردهی بیشتر از ۹۰ درجه برای ارتفاعهای کم و زاویه نوردهی کمتر از ۹۰ برای ارتفاعهای زیاد مناسب است.
5- توان مصرفی
توان مصرفی پروژکتورها معمولاً بین ۵۰ تا ۱۰۰۰ وات است و بیشتر از مدلهای ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ وات استفاده میشود. معمولا هر چه توان مصرفی پروژکتور بیشتر باشد، شدت تابش نور آن هم بیشتر است. البته برای سنجش شدت روشنایی باید به لومن دستگاه توجه کنید.
6- رنگ نور
رنگ نور که با CCT نشان داده میشود از دیگر فاکتورهای مهم است زیرا دمای رنگ تاثیر زیادی در میزان روشنایی سالن دارد. معمولا دمای رنگ سالن ورزشی بهتر است که بین ۴۰۰۰ تا ۶۵۰۰ کلوین باشد تا فضای سالن به طور یکنواخت و شبیه به نور روز روشن شود.
5- جنس بدنه
جنس بدنه از دیگر فاکتورهای مهم خرید پروژکتور به شمار میرود زیرا در صورتی که بدنه این ابزار روشنایی از مواد مرغوب مانند آلومینیوم ساخته شده باشد، کارایی و عملکرد آن بهتر است و مقاومت بالاتری در برابر ضربه یا عوامل محیطی دارد.
6- قیمت
از آنجایی که پروژکتورها از نظر اندازه، تکنولوژی ساخت، توان مصرفی، برند و… انواع مختلفی دارند پس طبیعی است که انواع پروژکتور با قیمتهای متنوع در بازار وجود داشته باشد و خریداران باید پروژکتوری که قیمت آن به بودجه مورد نظر آنها نزدیک است را خریداری کنند و لازم است که بودجهای را هم برای نصب و کابل کشی پروژکتور در نظر بگیرند.
7- برند پروژکتور
برند پروژکتور بهتر است که از یک برند شناخته شده و معتبر باشد زیرا برندهای معتبر از جدیدترین تکنولویهای روز دنیا و بهترین قطعات برای ساخت محصولات خود استفاده میکنند. همچنین دارای گارانتی هستند و در نتیجه محصولات آنها کیفیت و دوام بالاتری خواهد داشت.
### پایان خبر رسمی