، (اخبار رسمی): لوله های اسپیرال و درزدار از جمله لوله های پرطرفدار در پروژه های انتقال مایعات و گاز می باشند. انتخاب هر کدام از این دو لوله می تواند پروژه شما را از نظر هزینه ها و سودآوری دستخوش تغییر کند. برای داشتن یک انتخاب مناسب بین لوله اسپیرال و درزدار درک تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار از یکدیگر است.
ما در این مقاله از زوایای متعددی این دو لوله فولادی را بررسی می کنیم و موشکافانه به تفاوت های آنان می پردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی لوله اسپیرال و درزدار
قبل از اینکه بخواهیم به تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار بپردازیم معرفی مختصری از هر دو لوله داشته باشیم. آشنایی بیشتر با این دو لوله کمک می کند درک عمیق تری از تفاوت های آن داشته باشیم.
لوله درزدار (Straight Weld Steel Pipe)
لوله درزدار چیست؟ لوله درزدار یا لوله درز مستقیم، لوله ای از جنس فولاد است که از خم کردن ورق های فولادی و جوش دادن آن ها به یکدیگر ساخته می شود. در تولید این لوله ابتدا ورقه های فولادی را به صورت استوانه ای خم می کنند و سپس لبه های آن را جوش می زنند. نتیجه جوشکاری را به صورت خط مستقیم روی سطح لوله می توانید مشاهده کنید. متناسب با جنس فولاد به کار رفته روش جوشکاری متغیر است. لوله درزدار کاربرد گسترده ای در صنایع ساخت و ساز، لوله کشی، انتقال آب، انتقال نفت و گاز دارد. لازم به ذکر است که نام دقیق این لوله، لوله درز مستقیم است اما بیشتر مردم آن را با نام لوله درزدار می شناسند.
لوله اسپیرال (Spiral Weld Steel Pipe)
لوله اسپیرال چیست؟ لوله اسپیرال مانند لوله درز مستقیم نوعی لوله فولادی درزدار است که با روشی متفاوت تر تولید می شوند. در تولید این لوله ابتدا ورق های فولادی رول شده و با کمک غلطک های ویژه به سمت زاویه مشخصی خم می شوند. در نتیجه این کار لبه های ورق به شکل مارپیچی کنار یکدیگر قرار می گیرند. این لبه ها از قسمت داخل و خارج به یکدیگر جوش داده می شوند. جوشکاری در این لوله به صورت مارپیچی انجام می شود. این کار سبب مقاومت و دوام بیشتر لوله های اسپیرال می شود. بیشترین کاربرد این لوله ها برای پروژه هایی با حساسیت بالاتر در دما و فشار بالاتر می باشد.
تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار
تا به اینجا با لوله اسپیرال و لوله درزدار آشنا شدیم در این قسمت قصد داریم مهم ترین شاخصه های تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار را با هم بررسی کنیم. این بررسی شامل روش های تولید، کاربرد، شکل ظاهری، قطر لوله، مقاومت لوله و قیمت آن می شود.
1. روش تولید
تفاوت اصلی لوله اسپیرال و لوله درزدار در روش تولید آنها است. لوله اسپیرال با جوش مارپیچی تولید میشود که مقاومت بالاتری دارد، زیرا فشار داخلی به طور یکنواخت پخش میشود. در مقابل، لوله درزدار با جوش مستقیم تولید شده و برای سایزهای کوچک سریعتر و سادهتر ساخته میشود. لوله اسپیرال هزینه تولید کمتری دارد اما استحکام بیشتری نسبت به لوله درزدار ارائه میدهد.
2. کاربرد لوله های اسپیرال و درزدار
دومین عامل تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار کاربرد این دو لوله است. به دلیل روش ساخت متفاوت ویژگی های متفاوتی نیز برای این دو لوله وجود دارد. میزان دوام، مقاومت، طول و ضخامت دو لوله متفاوت است و همین موضوع باعث شده است تا کاربردهای جداگانه ای نیز داشته باشند. اگرچه ممکن است در برخی موارد کاربرد مشابهی نیز داشته باشند. لوله های اسپیرال به دلیل استحکام و و مقاومت بیشتری که دارند مناسب برای پروژه هایی هستند که سیالات و مواد مختلف با سرعت و فشار زیاد منتقل می شوند. از جمله مهم ترین کاربرد های لوله اسپیرال عبارتند از:
- خطوط انتقال نفت و گاز
- سیستم های تهویه
- انتقال فاضلاب
- صنعت خودروسازی
- سیستم های آبرسانی و آبیاری
- کشتی سازی
- صنعت ساخت و ساز
از طرف دیگر لوله درزدار مناسب برای کاربردهایی با فشار و سرعت انتقال پایین می باشد. برخی از مهم ترین کاربردهای لوله درزدار عبارتند از:
- آبیاری کشاورزی
- انتقال گاز و بخار
- انتقال مواد در پتروشیمی
- لوله شوفاژ
- ساختمان سازی
3. شکل ظاهری لوله درزدار و اسپیرال
تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار در ظاهر کاملا مشهود است و شما با کمی دقت می توانید این دو را از یکدیگر تشخیص دهید. در لوله های اسپیرال جوش به صورت مارپیچی روی سطح لوله قرار گرفته است این رد حالی است که در لوله درزدار جوش به صورت یک خط دیده می شود. البته ممکن است با اضافه کردن لایه های مختلف مانند رنگ یا ضد زنگ نتوانید به سرعت رد جوشکاری را ببینید اما با کمی بررسی دقیق تر کاملا متوجه نوع لوله خواهید شد.
4. تفاوت در قطر لوله
لولههای اسپیرال به دلیل انعطاف در تولید، در قطرهای متنوع و حتی سفارشی ساخته میشوند و برای قطرهای بزرگتر اقتصادیتر هستند. در مقابل، لولههای درزدار عمدتاً در قطرهای استاندارد تولید شده و برای پروژههایی با نیاز به قطر دقیق و ثابت مناسبتر هستند.
5. تفاوت در مقاومت و عملکرد
لولههای اسپیرال به دلیل توزیع یکنواخت فشار، تحمل بیشتری در برابر فشارهای داخلی و خارجی دارند و برای محیطهایی با فشار متغیر یا حرکات زمین مناسبتر هستند. این لولهها در محیطهای سخت دوام بیشتری داشته و عمر طولانیتری دارند. از سوی دیگر، لولههای درزدار به دلیل ساختار یکپارچه، تحت فشار تغییر شکل کمتری داشته و نصب آسانتری دارند. این لولهها با استحکام محوری بالا، برای سازههایی با بار محوری ثابت مناسب بوده و عملکردی تضمینشده در فشارهای ثابت ارائه میدهند.
6. تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار در قیمت
آخرین موردی که می توان در تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار بررسی کرد قیمت این دو محصول است. به طور کلی قیمت لوله اسپیرال بیشتر از لوله درزدار می باشد. آن هم به دلیل روش ساخت پیچیده تر، استحکام بالاتر و مقاومت بیشتر است. ساخت و تولید لوله های درزدار با قطرهای کوچک تا متوسط (24 اینچ) سریع تر و کم هزینه تر است. اما رد قطرهای بالاتر این لوله اسپیرال است که هزینه مقرون به صرفه تری دارد. عواملی دیگری نیز بر قیمت لوله درزدار و اسپیرال تاثیرگذار هستند مانند سایز لوله، مواد اولیه ، گرید آن ها، استانداردهای ساخت و...
تفاوت لوله درزدار و لوله اسپیرال در یک نگاه
معیار |
لوله درزدار |
لوله اسپیرال |
روش تولید |
جوش مستقیم |
جوش مارپیچی |
نوع درز |
طولی |
مارپیچ |
محدوده قطر |
قطرهای کوچک و متوسط |
موجود در انواع اندازه ها |
کاربردهای رایج |
ساخت و ساز و لوله کشی |
خطوط انتقال آب، نفت و گاز |
میزان تحمل فشار |
متوسط |
بالا |
سهولت در نصب |
آسان |
متوسط |
قیمت |
پایین | بالا |
بالالوله اسپیرال بخریم یا لوله درزدار؟!
تا به اینجا تفاوت لوله اسپیرال و لوله درزدار را با هم بررسی کردیم اینکه بخواهید کدام یک از این لوله های را خریداری کنید کاملا به شرایط پروژه شما، نیازمندی های آن، بودجه و مبلغی که قرار است هزینه کنید بستگی دارد. شما می توانید بهترین لوله های اسپیرال و درزدار را با بالاترین کیفیت ممکن از وبسایت loolehonline.com خریداری کنید. لوله آنلاین با حذف واسطه ها محصولات خود را کف قیمت بازار ارائه می دهد. اگر به دنبال یک خرید مقرون به صرفه و با کیفیت هستید به لوله آنلاین سر بزنید.
### پایان خبر رسمی