، تهران , (اخبار رسمی): توجه به عوارض پر کردن دندان در طول دوره بارداری بسیار حائز اهمیت است. مادر باید از تمامی عوارض احتمال پس از درمان و به ویژه مواردی که در طول بارداری اتفاق میافتد، آگاهی کافی داشته باشد.
سه ماهه اول عوارض پر کردن دندان بیشتر گریبان جنین را میگیرد. 3 ماهه بعدی ایمنترین زمان برای انجام هر گونه خدمات دندانپزشکی محسوب میشود
عوارض پر کردن دندان در بارداری باید مورد توجه بیمار و دندانپزشک قرار بگیرد. دوران بارداری یک بازه بسیار حساس است که مادر باید از خود و جنین در مقابل بسیاری از عوامل محافظت کند. به همین علت انجام خدمات دندانپزشکی در چنین بازهای به این سادگیها نخواهد بود. بسیاری از مادرانی که در دوران بارداری برای انجام ترمیم دندان خود اقدام میکنند، همواره با این سوال مواجه هستند که عوارض دریافت چنین خدماتی چیست؟ آیا ممکن است انجام ترمیم دندان سبب سقط جنین شود؟ در بارداری امکان انجام ترمیم بدون خطر فراهم خواهد بود؟
عوارض پر کردن دندان در بارداری و راههای پیشگیری از آن اینکه برخی از بیماران بدون توجه به حساسیت دوره بارداری برای دریافت خدمات دندانپزشکی و ترمیم دندانهای خود به مطب مراجعه کنند، میتواند با عوارض بسیاری همراه باشد. به ویژه زمانی که مادر بارداری خود را از دندانپزشک پنهان کند، ریسک بروز مشکلات بسیار افزایش پیدا خواهد کرد:
1. آسیب به جنین یکی از جدیترین عوارض پر کردن دندان به ویژه در ماههای اول بارداری، امکان وارد شدن آسیب به جنین است. با توجه به اینکه در 3 ماهه اول هنوز جنین در حال تشکیل ارگانهای خود است، هر ترکیبی میتواند در این فرایند اختلال ایجاد کند. اگر بخواهیم خارج از حوزه دندانپزشکی برایتان مثال بزنیم، میتوان به مصرف الکل در دوره بارداری اشاره کرد.
در صورتی که مادر در 3 ماهه ابتدایی بارداری الکل مصرف کند، احتمال ایجاد شکاف لب و کام در فرزندش بالا میرود. این موضوع در مورد خدمات دندانپزشکی و استفاده از داروهای مختلف نیز صدق میکند. به همین علت در صورتی که مادر به متخصص اطلاع ندهد باردار است، احتمال بروز مشکلات تکاملی در جنین وجود خواهد داشت.
2. زایمان زودرس از دیگر عوارض پر کردن دندان که در طول بارداری محتمل خواهد بود، زایمان زودرس است. به ویژه در 3 ماهه انتهایی بارداری اگر برای دریافت خدماتی نظیر ترمیم دندان اقدام کند، ریسک بروز چنین مشکلی وجود خواهد داشت. باید دقت کرد که برخی از داروهای مصرفی میتواند روی هورمونها و حتی زایمان زودرس موثر واقع شود. از این رو خیلی از دندانپزشکان در 3 ماهه سوم بارداری علیرغم آنکه مشکلی برای جنین ایجاد نمیشود، اما از انجام ترمیم برای مادران خودداری میکنند.
3. افت فشار خون ناگهانی در 3 ماهه انتهایی بارداری اگر مادر برای دریافت خدمات غیر اورژانسی نظیر ترمیم دندان خود اقدام کند، باید ریسک عوارض پر کردن دندان را نیز در نظر بگیرد. در چنین بازهای ممکن است برای مادر و به ویژه در طول پروسه دندانپزشکی، فشار خون به صورت ناگهانی کاهش پیدا کند. این موضوع به خصوص زمانی که مادر روی یونیت دراز میکشد، بیشتر اتفاق میافتد. در حقیقت در این حالت رحم روی ورید اجوف تحتانی فشار وارد میکند و به همین علت فشار خون به صورت ناگهانی کم خواهد شد. در چنین شرایطی باید مادر را به سمت چپ چرخاند تا مشکل به مرور برطرف شود.
4. درد و مشکلات حین نشستن روی یونیت در سه ماهه اول عوارض پر کردن دندان بیشتر گریبان جنین را میگیرد. 3 ماهه بعدی ایمنترین زمان برای انجام هر گونه خدمات دندانپزشکی محسوب میشود. با این حال باز هم دندانپزشکان توصیه میکنند مادران برای انجام خدمات غیراورژانسی مثل ترمیم اقدامی انجام ندهند. در 3 ماهه سوم برخلاف ایمن بودن انجام خدمات برای جنین، اما مادر با مشکلات بسیاری مواجه است. یکی از مسائلی که سبب میشود خیلی از دندانپزشکان برای مادران در چنین دورهای درمان انجام ندهند، عدم امکان نشستن طولانی روی یونیت است. معمولا مادر در طول پروسه با کمر درد مواجه میشود و از این رو نیاز به جابهجایی مکرر دارد.
جمعبندی
توجه به عوارض پر کردن دندان در طول دوره بارداری بسیار حائز اهمیت است. مادر باید از تمامی عوارض احتمال پس از درمان و به ویژه مواردی که در طول بارداری اتفاق میافتد، آگاهی کافی داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است بدون در نظر گرفتن چنین مشکلاتی برای دریافت خدمات اقدام و به دندانپزشک در مورد مسئله خود هیچ اطلاعی ندهد.
### پایان خبر رسمی