اطلاعات تماس
  • 021442*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140310188264925751
در دسترس نیست

کشیدن دندان شکسته

چرا باید دندان شکسته را کشید؟

کد: 140310188264925751

، تهران , (اخبار رسمی): مشکلی که در صورت عدم کشیدن دندان شکسته برای بیمار اتفاق می‌افتد، بروز عفونت است. به طور معمول دندان شکسته محل خوبی برای تجمع باکتری‌ها است. به همین علت در اکثر بیمارانی که با دندان شکسته به مطب مراجعه می‌کنند، عفونت و تورم در اطراف آن قابل مشاهده است.

چرا باید دندان شکسته را کشید؟
چرا باید دندان شکسته را کشید؟

کشیدن دندان شکسته زمانی اجباری است که دندانپزشکان درمان خوبی برای آن در نظر نگیرد. به عنوان مثال اگر دندان در محیط دهان باقی بماند، احتمال بروز عفونت و مشکلات بیشتر برای بیمار وجود داشته باشد.

کشیدن دندان شکسته یک درمان بسیار رایج در سراسر کشور است. بسیاری از دندان‌هایی که نیاز به کشیدن پیدا می‌کند، به دلایل مختلف دچار شکستگی می‌شود. گاهی اوقات در اثر ضربه دندان با شکستگی موا‌جه می‌شود؛ این در حالی است که در برخی از افراد به دلیل افزایش وسعت پوسیدگی چنین مشکلی اتفاق می‌افتد.

شاید خیلی از اوقات شنیده‌اید که دندان شکسته را باید از دهان خارج کرد. آیا چنین موضوعی برای همه بیماران صدق می‌کند؟ اصلاً چرا باید دندان شکسته را کشید؟ آیا با روش‌های معمولی می‌توان نسبت به کشیدن دندان شکسته اقدام کرد یا نیاز به جراحی دارد؟ در این مقاله به صورت مختصر اما کامل در مورد چنین درمانی صحبت خواهیم کرد.

چرا باید دندان شکسته را کشید؟ اینکه توصیه می‌شود در اکثر مواقع برای کشیدن دندان شکسته اقدام کنید، به دلایل مختلف بر می‌گردد. در این بخش به بررسی مهم‌ترین عوارض باقی ماندن دندان در دهان خواهیم پرداخت:

1. درد زیاد در بسیاری از مواقع زمانی که دندان با شکستگی همراه است، پالپ دندان در معرض محیط بیرون قرار می‌گیرد. به همین علت بیمار دردهای نسبتا شدیدی را به ویژه در روزهای ابتدایی تجربه خواهد کرد. در این شرایط صرف استفاده از مسکن و داروهای ضدالتهاب نمی‌تواند به درمان کمکی بکند.

از این رو بیمار باید نسبت به درمان قطعی مشکل خود اقدام کند. در شرایطی که دندان شکسته را نتوان در دهان نگهداری کرد، تنها راهکار باقی‌مانده خارج‌سازی آن خواهد بود.

2. عفونت اطراف دندان مشکل دیگری که در صورت عدم کشیدن دندان شکسته برای بیمار اتفاق می‌افتد، بروز عفونت است. به طور معمول دندان شکسته محل خوبی برای تجمع باکتری‌ها است. به همین علت در اکثر بیمارانی که با دندان شکسته به مطب مراجعه می‌کنند، عفونت و تورم در اطراف آن قابل مشاهده است. این موضوع به ویژه زمانی که پالپ دندان به محیط بیرون اکسپوز می‌شود، بیشتر مشاهده خواهد شد. به منظور پیشگیری از بروز چنین عوارضی باید دندان را از محیط دهان خارج کرد. البته اگر امکان نگهداری آن وجود دارد، می‌توانید راهکار جایگزین را پیگیری کنید.

3. تشکیل کیست و ضایعه زمانی که بیمار برای کشیدن دندان شکسته خود اقدامی انجام ندهد، پس از مدتی احتمالا درد آن از بین خواهد رفت. با این حال مشکلات بیشتری برای بیمار قابل انتظار است. در اکثر مواقع ضایعه عفونی در انتهای ریشه تشکیل و به گسترش خود ادامه می‌دهد. در نهایت ضایعات به کیست تبدیل می‌شود. کیست‌ها خود یک عامل مخرب برای استخوان و حتی ریشه دندان‌های اطراف محسوب می‌شود. از این رو توصیه بر آن است که هر چه سریع‌تر برای درمان عامل آن اقدامات لازم صورت بگیرد.

کشیدن دندان شکسته نیاز به جراحی دارد؟ این موضوع با توجه به وسعت شکستگی و ساختار دندان باقی‌مانده تعیین می‌شود. اگر ساختاری که در لثه مشاهده می‌شود با کمک ابزارهای مختلف قابل خارج‌سازی باشد، می‌توان بدون جراحی چنین کاری را انجام داد. با این حال اگر شکستگی به گونه‌ای باشد که نتوان آن را خارج کرد، باید بافت لثه کنار زده شود.

کشیدن دندان شکسته همیشه لازم است؟ مسلما همیشه دندان شکسته را نمی‌کشند. این موضوع باز هم به وضعیت و شرایط بیمار بر می‌گردد. در مواردی که شکستگی صرفا در تاج آن اتفاق می‌افتد، دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند نسبت به ترمیم آن اقدام کند. در برخی از مواقع حتی نیازی به انجام عصب کشی وجود ندارد.

با این حال اگر شکستگی به ریشه و به ویژه به قسمت‌های انتهایی آن برسد، طرح درمان دیگر ترمیم نخواهد بود. در این شرایط دندانپزشک دندان بیمار را خارج می‌کند تا از عفونت احتمال بعدی جلوگیری کند. در صورتی که ریشه عفونی نباشد و مقدار بسیار ناچیزی از آن در لثه باقی بماند، حتی ممکن است طرح درمان به سمت نگهداری آن تا زمان انجام ایمپلنت تغییر پیدا کند.

جمع‌بندی

کشیدن دندان شکسته زمانی اجباری است که دندانپزشکان درمان خوبی برای آن در نظر نگیرند. به عنوان مثال اگر دندان در محیط دهان باقی بماند، احتمال بروز عفونت و مشکلات بیشتر برای بیمار وجود داشته باشد. با این حال همواره چنین طرح درمانی ارائه نمی‌شود و دندان شکسته را نیز می‌توان حفظ کرد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

دکتر صابر ملک پور علمداری

دکتر صابر ملک پور علمداری، جراح دندانپزشک باسابقه و مجرب در شهر تهران (منطقه مرزداران) است. ایشان دارای دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و در زمینه‌های مختلف دندانپزشکی، از جمله ترمیمی، جراحی لثه، ایمپلنت و عصب‌کشی تخصص دارند. ایشان به طور مرتب در کنفرانس‌ها و دوره‌های آموزشی دندانپزشکی شرکت می‌کنند تادانش و مهارت خود را به‌روز نگه دارند.

اطلاعات تماس
  • 021442*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان