اطلاعات تماس
  • 021885*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140310208268618929
در دسترس نیست

صفر تا صد آشنایی با کارت هوشمند RFID و انواع آن

کد: 140310208268618929

، (اخبار رسمی): کارت هوشمند RFID یا به اصطلاح Radio frequency identification یکی از جدیدترین تکنولوژی‌هایی است، که بر پایه امواج رادیویی عمل می‌کند. این کارت‌ها با قابلیت خواندن داده‌ها، ذخیره و انتقال اطلاعات در انواع مختلفی تولید و طراحی شده‌اند.

صفر تا صد آشنایی با کارت هوشمند RFID و انواع آن
صفر تا صد آشنایی با کارت هوشمند RFID و انواع آن
کارت هوشمند RFID یا به اصطلاح Radio frequency identification یکی از جدیدترین تکنولوژی‌هایی است، که بر پایه امواج رادیویی عمل می‌کند. این کارت‌ها با قابلیت خواندن داده‌ها، ذخیره و انتقال اطلاعات در انواع مختلفی تولید و طراحی شده‌اند. در این مقاله قصد داریم به معرفی این تجهیزات و انواع آن‌ها بپردازیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

کارت هوشمند rfid چیست؟

کارت های آر اف آی دی، یکی از متداول‌ترین تجهیزات rfid است، که با توجه به بازه‌های فرکانسی مختلفی که دارند، در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند، که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کارت های آر اف آی دی، مایفر، ro و UHF اشاره کرد.

به طور کلی در زندگی روزانه خود ممکن است با این کارت‌ها و انواع آن، بارها سر و کار داشته باشید. به عنوان مثال کارت مترویی که در دست دارید یا کارت‌های شناسایی که برای ثبت تردد در باشگاه یا شرکت خود استفاده می‌کنید، همگی تنها بخشی از این تجهیزات هستند.

این کارت ها از یک آنتن و مدار مجتمع تشکیل شده‌اند و عموما از جنس پلاستیک PVC می‌باشند. درواقع در ساخت آن‌ها از یک نوع پلاستیک با دوام استفاده شده است، که می‌توانند در شرایط مختلف محیطی از خود مقاومت بسیار بالایی را نشان دهند. هم‌چنین این فناوری پیشرفته را می‌توان از نظر منبع تغذیه به دو دسته‌ی فعال و غیر فعال تقسیم بندی کرد، که در ادامه بیش‌تر در مورد آن‌ها توضیح خواهیم داد.

تفاوت بین تگ فعال active و غیرفعال passive

مهم‌ترین تفاوت بارز بین تگ‌های فعال و غیر فعال در منبع تغذیه است. درواقع تگ‌های فعال دارای باتری داخلی هستند و برای مسافت‌های طولانی عملکرد مناسب‌تری دارند و می‌توانند از فاصله‌ی 10 متری فرآیند شناسایی را انجام دهند. اما تگ‌های غیر فعال یا passive به خودی خود هیچ‌گونه باتری یا منبع تغذیه‌ای ندارند و از انرژی ریدر برای فعالیت خود استفاده می‌کنند و نیاز به باتری داخلی ندارند.

درواقع تگ‌های غیرفعال برای انتقال اطلاعات در ابتدا نیازمند این هستند تا توسط خواننده‌های RFID فعال شوند و انرژی خود را از طریق تراگسیل از ریدر دریافت کنند. این تگ‌ها منتظر می‌مانند تا آنتن RFID فرکانسی را ارسال کند تا در جواب آن، اطلاعات را برای ریدر بفرستند.

به طور کلی بهره‌وری تگ‌هال فعال بسیار بالا است و سیگنال با فرکانس بسیار پایین را دریافت و سیگنال برگشتی را با با فرکانس بسیار بالایی به سمت خواننده ارسال می‌کنند در صورتی که تگ های غیر فعال سیگنالی با فرکانس بالا را دریافت می‌کند و سیگنالی را با فرکانس پایین به سمت خواننده ارسال می‌کند. هم‌چنین جالب است بدانید که تگ‌های اکتیو به نسبت تگ‌های پسیو کمی گران قیمت‌تر هستند ولی در مقابل طول عمر بیش‌تری دارند.

انواع کارت هوشمند

کارت‌های هوشمند، که با عناوینی هم‌چون کارت‌های مغناطیسی، مگنت یا اسمارت کارت شناخته می‌شوند در انواع و مدل‌های مختلفی تولید و طراحی شده‌اند، که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

کارت مایفر

شاید این سوال برایتان به وجود بیاید که تفاوت این کارت‌ها در چیست؟ مگر همه‌ی آن‌ها از طریق امواج رادیویی عمل نمی‌کنند؟ پس چرا آن‌ها را در دسته‌های مختلف قرار می‌دهند. درواقع مهم‌ترین تفاوت و اصلی‌ترین تفاوتی که باعث شده تا این تجهیزات را دسته‌بندی‌های مختلف قرار دهیم، بازه فرکانسی عملیاتی آن‌ها است.

به عنوان مثال کارت‌های مایفر در بازه فرکانسی 13.56 مگاهرتز عمل می‌کند. مایفر از جمله کارت‌های غیر تماسی است که مجهز به یک آنتن داخلی و یک تراشه می‌باشد، که به محض قرار گرفتن در یک میدان مغناطیسی و از فاصله‌ی 10 سانتی‌متری به سرعت از خود واکنش نشان می‌دهند. هم‌چنین برخورداری از حافظه‌ی 1k و 4k بایتی با قابلیت خواند و نوشتن از دیگر ویژگی‌های آن‌‌ها به شمار می‌روند.

کارت هوشمند RO

کارت Ro با فرکانس عملیاتی 125 کیلوهرتز، یکی دیگر از کارت‌های بدون تماس است که تنها قابلیت خواندن دارد. درواقع قابلیت نوشتن اطلاعات بر روی این کارت‌ها امکان پذیر نیست و تنها یک کد ثابت چند رقمی بر روی آن‌ها ذخیره شده است، که هر بار که آن‌ها را در فاصله‌ی 10 سانتی‌متری از ریدر قرار می‌دهید، این اطلاعات ذخیره شده خوانده می‌شود.

کارت هوشمند UHF

کارت uhf نیز از سری کارت‌های بدون تماس است، که از یک آنتن و حافظه‌ی داخلی با قابلیت خواندن و نوشتن بهره می‌برند. برای قرائت این کارت‌ها نیازی نیست تا آن‌ها را در نزدیکی ریدر قرار دهید چرا که UHF در فرکانس بالا کار می‌کند و می‌تواند از فاصله‌ی 7 تا 10 متری با ریدر ارتباط برقرار نمایند. عملیاتی بودن آن‌ها در فرکانس بالا باعث شده تا به گزینه‌ی مناسبی برای سیستم‌های پارکینگ تبدیل شوند.

کارت هوشمند HID

کارت HID که به کارت‌های ترکیبی معروف هستند، می‌توانند تا در دو محدوده فرکانسی بالا (13.56 مگاهرتز) و فرکانس پایین (125 کیلوهرتز) عمل کنند. HID ها نیز مانند دیگر کارت‌های هوشمند از یک تراشه و آنتن داخلی پشتیبانی می‌کنند و در حافظه‌های 2K بایت، 4K بایت و 256 بایت ارائه می‌شوند.

سخن پایانی

امروزه این تجهیزات با توجه به کاربرد گسترده‌ای که دارند به بخش جدایی ناپذیر از زندگی همه‌ی ما تبدیل شده‌اند. از این تجهیزات می‌توانید برای سیستم‌های پارکینگ، باز کردن قفل‌های درب، کارت‌های مترو، باشگاه‌ها، ثبت تردد پرسنل در سازمان‌ها و... استفاده نمایید. در این مقاله با این تجهیزات و انواع آن آشنا شدید. امیدوارم که مطالعه‌ی آن برای شما مفید واقع شده باشد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
  • 021885*****
[نمایش اطلاعات]