، (اخبار رسمی): نحوه شکایت از کارفرما
نحوه شکایت از کارفرما
اکثر شکایت کارگران از کارفرمایان در زمان پایان قرارداد و پس از اتمام همکاری انجام میپذیرد؛ هرچند در حین انجام کار هم می توان از کارفرما شکایت نمود.
این شکایات در پی عدم انجام تعهدات کارفرما صورت خواهد پذیرفت؛ تعهداتی همچون عدم پرداخت مزایای قانونی کارگر، اخراج غیر موجه، عدم تنظیم قرارداد کار، عدم واریز حق بیمه، عدم رعایت شرایط کار، عدم استفاده از مرخصی های قانونی و غیره خواهد بود.
قانون کار با توجه به آمره بودن و حمایتی بودن خود مفاد و مواد قانونی زیادی را برای احقاق حقوق کار پیشبینی نموده است که با توسل و استناد به آنها میتوان علیه کارفرمایان طرح دعوا نمود.
مطابق ماده ۸۷ آیین دادرسی کار، در زمان رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی، کارگر کافی است «وجود رابطه کارگری و کارفرمایی» و «حقوق و مزایای بیشتر از حداقلهای قانونی» و «میزان سابقه در کارگاه» را اثبات نماید؛ در این صورت کلیه مزایایی که قانون کار پیش بینی نموده است شامل کارگر خواهد شد.
با این اوصاف بهتر است موضوع ثبت شکایت یا دادخواست در اداره کار و اسناد و مدارک مربوط به آن موضوع، به صورت کامل و آماده و در زمان ثبت شکایت آپلود شوند تا نتیجه بهتری از طرح دعوا داشته باشیم.
– خواسته های خود را به صورت خیلی واضح و بدون هیچگونه توزیع غیر ضروری مطرح نماید!
– مهمترین اسنادی که کارگر می تواند رابطه کارگری و کارفرمایی را اثبات کند به شرح زیر است :
۱) قرارداد کتبی کار
۲) پرینت سابقه بیمه تامین اجتماعی
۳) پرینت حساب بانکی که نشان دهنده واریز حقوق به صورت منظم باشد
۴) کارت شناسایی معتبر
۵) نامه معرفی به ادارات بانکها و سایر ارگان ها با مهر کارفرما
۶) رسیدهای اداری مختلفی که به واسطه کار دریافت شده باشد مثل برگه مأموریت برگه مرخصی و غیره
۷ ) فیش حقوقی معتبر با مهر کارفرما
۸) معاینات پزشکی و طب کار قبل و حین اشتغال به کار
### پایان خبر رسمی