، (اخبار رسمی): در چه مواردی میتوان از کارفرما شکایت کرد؟
![در چه مواردی میتوان از کارفرما شکایت کرد؟ در چه مواردی میتوان از کارفرما شکایت کرد؟](https://panel.akhbarrasmi.com/Content/files/8e136c3d1dc04a569fe2aec6412f74c2/342e3e93b8ba4961a20fc7b4cc025376.jpeg)
در چه مواردی میتوان از کارفرما شکایت کرد؟
در چه مواردی میتوان از کارفرما شکایت کرد؟
اختلاف بین کارگر و کارفرما میتواند به دلایل مختلفی روی دهد. قانون بسیاری از موارد را پیشبینی کرده و راهکار آن را مشخص نموده است.
کارگران در صورت مواجه با این تخلفات میتوانند نزد مراجع قضایی شکایت کنند. این موارد به شرح زیر هستند:
عدم بستن قرارداد با کارگر
یکی از مشکلاتی که این روزها بسیار شایع شده است، عدم عقد قرارداد کارفرما با کارگر است. بسیاری از کارفرمایان به دلایل مختلف از این کار خودداری میکنند.
از آن جایی که قانون کار بستن قرارداد با کارگر را لازم میداند، کارگر در صورت مواجه با این مشکل و ارائه مدارک و اسنادی مانند پرینت ورود و خروج به کارگاه، پرینت دریافت حقوق و نمونه کارهای انجام شده میتواند به مراجع قضایی مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت نماید.
پرداخت مزایایی کمتر از قانون کار
قانون کار هر ساله مقدار حقوق و مزایای کارگران را تعیین میکند و کارفرمایان نیز موظفند که بر اساس آن حقوق و مزایای کارگر را بپردازند. چنانچه این مقدار کمتر از حد تعیین شده باشد، کارگر میتواند از کارفرما شکایت کند.
اخراج کارگر بعد از دوره کارآموزی بدون پرداخت حقوق
گاهی افراد به دلیل نداشتن سابقه کاری، تحت عنوان دوره کارآموزی در مکانی مشغول به کار میشوند. در این مواقع کارفرما معمولا بر اساس همکاری موقت یا قرارداد آزمایشی با فرد کار میکند.
از آن جایی که کارآموز یا کارفرما میتوانند در این دوره به اختیار خودشان از رابطه کاری خارج شوند، شاید گمان کنید که مشمول شکایت از کارفرما نمیشود.
اما بر اساس قوانین موجود، چنانچه کارفرما یک طرفه و بدون پرداخت حقوق دوره آزمایشی اقدام به قطع همکاری کند، میتوان از وی شکایت نمود. اگر فرد خودش از رابطه کاری خارج شود، میتواند حقوق همان مدت زمان را دریافت کند.
دورههای آموزشی برای کارگران ساده حداکثر یک ماه و برای کارگران متخصص حداکثر سه ماه است.
### پایان خبر رسمی