اطلاعات تماس
  • 093901*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140311188300825266
در دسترس نیست

شکایت از کارفرما به دلیل نداشتن تعطیلات و مرخصی

شکایت از کارفرما به دلیل نداشتن تعطیلات و مرخصی

کد: 140311188300825266

، (اخبار رسمی): شکایت از کارفرما به دلیل نداشتن تعطیلات و مرخصی

شکایت از کارفرما به دلیل نداشتن تعطیلات و مرخصی
شکایت از کارفرما بابت نرفتن به مرخصی

شکایت از کارفرما به دلیل نداشتن تعطیلات و مرخصی

شکایت از کارفرما به دلیل نداشتن تعطیلات و مرخصی

قانون کار به کارگر این اجازه را داده که یک روز در هفته را تعطیل باشد. اگر کارفرما بخواهد که کارگر در این روز کار کند باید ۴۰ درصد اضافه کاری در ازای هر ساعت برای او رد کند. 

اگر این کار را انجام نداد، می‌توان از کارفرما شکایت کرد. کارگران مشاغل سخت تعطیلات جداگانه‌ای نیز به عنوان تعطیلات تابستانی دارند که کارفرما باید آن را رعایت کند.

مرخصی در ماه نیز از دیگر حقوق کارگر به شمار می‌رود که قانون به او داده است. هر کارگر می‌تواند سالانه به اندازه ۱ ماه مرخصی استحقاقی داشته باشد. 

اگر کمتر از یک سال در شرکت کار کند، تعداد روزهای مرخصی او نسبت به زمان حضور و میزان کارش محاسبه می‌شود.

کارگر و کارفرما می‌توانند نسبت به زمان مرخصی با هم توافق کنند. اگر مشکلی در این مورد پیش بیاید، کارگر می‌تواند شکایت کند.

شکایت بابت گرفتن سفته

عدم پرداخت حق سنوات
حق سنوات به اندازه دستمزد ماه آخر کارگر است و کارفرما موظف به پرداخت آن است. در صورتی که از انجام آن سرباز زند، کارگر می‌تواند نزد مراجع قضایی شکایت کند.

شکایت از کارفرما بابت گرفتن سفته
گرفتن سفته از کارگر دارای قوانین خاصی است که باید رعایت شود. مانند اینکه سفته به چه عنوانی باید گرفته شود. رسید سفته تحویل کارگر داده شود. مبلغ و شماره سفته در قرارداد حتما ذکر شود.

مقدار سفته مشخص باشد. چنانچه این موارد رعایت نشده باشد یا اینکه کارفرما از کارگر سفته سفید امضا تحویل بگیرد، کارگر می‌تواند از کارفرما شکایت کند.

دیگر مواردی که می‌توان بابت آن از کارفرما شکایت کرد عبارتند از:

ممانعت از بازگشت کارگر به کار در صورتی که منع قانونی برای او وجود نداشته باشد.
در صورتی که بین کارگر و کارفرما اختلافی پیش بیاید، کارفرما موظف است که حداقل ۵۰ درصد از حقوق ماهیانه کارگر را تا زمان مشخص شدن نتیجه پرونده، به خانواده وی بپردازد. در صورت تخلف می‌توان از کارفرما شکایت کرد.
بعد از تمام شدن مدت زمان قرارداد، کارفرما باید به کارگری که یک سال یا بیشتر کار کرده با توجه به سابقه و آخرین حقوق، معادل یک ماه حقوق را به عنوان پاداش پایان کار پرداخت کند. چنانچه این کار را انجام ندهد، می‌توان از وی شکایت نمود.
در صورت کاهش توانایی‌های جسمی و فکری کارگر در هنگام کار کردن، کارفرما باید بعد از اتمام قرارداد با توجه به سابقه خدمات او معادل دو ماه آخرین حقوق کارگر را به وی حق سنوات بدهد. در صورت تخلف کارگر می‌تواند به مراجع قضایی مراجعه کند.
چنانچه خسارت وارد شده به کارگر به دلیل عدم تامین وسایل و لوازم ایمنی توسط کارفرما باشد.
چگونگی شکایت از کارفرما
حالا می‌خواهم مراحل شکایت از کارفرما را خیلی دقیق به شما توضیح بدهم.

اما قبل از آن؛ بد نیست بدانید آمار شکایت از کارفرما رقم قابل توجهی است و خوشبختانه اکثر کارگران به حقوق قانونی خود مطلع می‌باشند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
  • 093901*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

کار و استخدام