، تهران , (اخبار رسمی): شهرداری های کوچک و بزرگ کشور، روز به روز به اهمیت معرفی و تبلیغ شهر خود پی می برند و دیگر منتظر نمی مانند تا رهگذرانی خود بیایند. آن ها برای جذب گردشگران دست به کار شده اند.
هدف هر چه باشد، اسب شهرداری برای ورود به میدان گردشگری، زین شده است
به گزارش روابط عمومی وبسایت دنیای سفر، در حالی که در اغلب نقاط دنیا شهرداری ها و سازمان های همکار آن برای جذب گردشگر بیشتر به شهرها تلاش می کنند، فعالیت سازمان های مشابه در داخل کشور در این زمینه چندان روشن نیست. با این حال زمزمه هایی از فعالیت شهرداری ها به گوش می رسد.
نوروز امسال با فعالیت گسترده شهرداری ها در حوزه گردشگری همراه بود چنان که تعریف تورهای چندگانه تهران گردی از سوی شهرداری مورد استقبال گردشگران قرار گرفت و به گفته یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، بیش از 300 هزار نفر در برنامه های نوروزی از برج میلاد بازدید کردند که برای شهرداری تهران در حوزه گردشگری اثر خوب و مطلوبی داشته است. چنین فعالیت هایی در مناطق 22گانه به شکل غیر متمرکز انجام گرفت همچنین چادرها و غرفه هایی ایجاد شده بود که گردشگران را راهنمایی می کرد تا بتوانند از مکان های دیدنی و تفریحی بازدید داشته باشند.
طی چند سال اخیر، سایر شهرداری ها نیز دست به معرفی جاذبه ها شهر خود زده اند و برنامه هایی برای رونق گردشگری اجرا کرده اند. شهردار تبریز از آمادگی کامل تبریز برای میزبانی از گردشگران و مسافران تابستانی خبر می دهد و می گوید: «شهرداری تبریز، در کنار اقدامات عمرانی و اجرایی، تمام همت خود را برای استقبال شایسته از هموطنان از جای جای کشورمان، به کار گرفته است. چرا که با کاهش دمای هوای شهر تبریز در روزهای اخیر، حضور گردشگران و مسافران بیش از گذشته شده است و شهرداری تبریز همراه سایر دستگاه های متولی، تمام قابلیت های فرهنگی، اطلاع رسانی، خدماتی و اجرایی خود را برای ارایه تسهیلات گردشگری، مهیا کرده است.»
تشکیل کمیته گردشگری در شهرداری هایی همچون اصفهان، تبریز، مشهد و... سبب شده است تا به گفته شهرداری اصفهان، این امر با رویکرد گردشگری دانش محور در حوزه توسعه صنعت گردشگری در سطح شهر فعال شود. البته شهرداران تاکید دارند که در صدد تبلیغات، بازاریابی و بازارسازی در حوزه گردشگری هستند نه تصدی گری در این حوزه.
هدف هر چه باشد، اسب شهرداری برای ورود به میدان گردشگری، زین شده است. چندی قبل شهردار کاشان در نشست فرمانداران و شهرداران شهرهای نمونه گردشگری کشور، گفته است: «ورود شهرداری ها در مسائل گردشگری و حفظ میراث فرهنگی ناگزیر است. به نظر می رسد شهروندان و سایر ادارات دولتی شهرها به ویژه شهرهای کوچک و متوسط، نقشی جدید از شهرداری ها می خواهند: تمیز و زیبا نگه داشتن شهر کافی نیست؛ شهر ما را به دیگران معرفی کنید.»
با این وجود مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری در نشست منطقه ای هم اندیشی توسعه گردشگری کشور که ماه گذشته در شیراز برگزار شد، از پیگیری هایی به منظور محدود شدن و توقف فعالیت های شهرداری در حوزه گردشگری خبر داد. به گفته او، تزاحم فعالیت های شهرداری ها در حوزه به کارگیری راهنمایان گردشگری و اقدامات نوروزی آن ها با فعالیت های سازمان میراث فرهنگی در نوروز مشهود بوده و در این زمینه و به منظور حذف فعالیت های شهرداری ها در حوزه گردشگری پیگیری هایی انجام شده و به زودی بخشنامه آن ابلاغ می شود.
اما زمانی که سازمان میراث و گردشگری به دلیل کمبود بودجه امکان برگزاری فم تورها (تورهای آشنا سازی) برای اصحاب رسانه، سرمایه گذاران و ارایه دهندگان خدمات سفر را ندارد، سازمان هایی مانند شهرداری ها می توانند وارد عمل شوند. چنان که شهرداری بسطام با دعوت از خبرنگاران گردشگری در صدد اجرایی ساختن اهداف توسعه گردشگری برآمد و آن ها را در توری دو روزه با جاذبه های مختلف بسطام و اطراف آن، آشنا ساخت.
چنین فعالیت هایی نه تنها از سوی شهرداری ها بلکه از سوی بخش خصوصی نیز قابل تقدیر است چرا که هر چه رسانه اطلاعات بیشتری نسبت به جاذبه ها و داشته های استان، شهر و منطقه های گردشگری داشته باشد، معرفی و اطلاع رسانی آن نیز بیشتر و دقیق تر خواهد بود. در واقع نمی توان از نقش موثر رسانه در معرفی این جاذبهها به مسافران و جذب گردشگران چشم پوشی کرد.
حال که ارگان ها و سازمان های دولتی به دلیل کمبود بودجه با موانعی روبرو هستند و سازمان میراث و گردشگری بر رعایت صرفه جویی همه جانبه تاکید دارد، بهتر است سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور از کمک های سایر ارگان ها و سازمان ها و نهادها برای رونق و معرفی جاذبه های گردشگری هر شهر بهره جوید و در واقع مشوقی برای این امر باشد.
### پایان خبر رسمی